gshock napisał(a):to ja zrobie ot i zapytam sie.
z gory zaznaczam ze pytania te wynikaja z niedokladnego przeczytania regulaminu przezemnie
do eliminacji liczy sie samo et czy et+rt?
ma sie rozumiec ze mozna wnetrzne auta spruc w miare rozsadnie, kto bedzie robil bk ??
chlodzenie ic za pomoca wody (nie za pomoca wiadra lecz home made instalacji) - jak zrobie to w parkingu przed wjazdem na start to ic bedzie caly mokry, wrecz bedzie cieklo z niego, cala linia startu bedzie ufajdana woda. nikt mnie nie okrzyczy za to??

W zasadzie jesli się przyznajesz do zaledwie pobieznego przeczytania regulamiu, powinienem Cie do niego odeslac
Starałem sie z bratem napisac go tak by udzielal na kazdą sprawę jasnej odpowiedzi.
1. Do eliminacji liczy się et, w finałach liczy sie ET+RT
2. Mozesz spruc wnętrze nawet "nierozsądnie" (npusuwając wygluszenie) polecam lekturę punktu 6.2 regulaminu, bo widac ze nie czytałes
BK bede robił ja z bratem.
3.
"7.21 Schładzanie intercoolera (chłodnicy powietrza) jest zabronione tylko na polu startowym."
Ten punkt ma zapobiec rozlewaniu wody na miejscu staru(następni zawodnicy będą startować z mokrego asfaltu przez Ciebie), z oczywistych względów więc taki cieknący nie możesz wjechać na start. Niedopuszczalne jest tez polewanie IC tuz przed wjechaniem na start przez osoby trzecie - wcześniej jest wyznaczona strefa w której moze przebywać TYLKO kierowca ito w samochodzie. Jedyne co ewentualnie na starcie bedzie zdroworozsądkowo akceptowane to schładzanie IC za pomocą CO2/nitro. Podczas jazdy mozeszchłodzic IC, ale instalacja ma być rozsądna )a nie, ze polejesz strugę wody za sobą jak polewaczka