Żeby nie było łatwo nie chciałbym demontować elektrownii z maski, a jeśli nie da rady w tą stronę to chociaż jak podejść do tematu wybebeszonego auta z dwoma kubłami, klatką i dowodem rejestracyjnym na 5 osób ?!
weede napisał(a):mecenas motoryzacji

Legalnie ? Niema szans ale to Polska - pieniadz moze wszystko.johnnybravoojb napisał(a):nie chciałbym demontować elektrownii z maski, a jeśli nie da rady w tą stronę to chociaż jak podejść do tematu wybebeszonego auta z dwoma kubłami, klatką i dowodem rejestracyjnym na 5 osób ?!

Arczi napisał(a):BTW skoro to rajdowka to nie lepiej to unormowac w papierach ? Nie, nie czepiam sie a tylko fakty stwierdzam.
Jesli klatka ma jakies numery nabite lub tabliczke to odczytac i poszukac w necie papierow na klatke (moga byc skani, ksero itp), FV z firmy ktora ja "wkladala" i wycieczka do Stacji Kontroli z uprawnieniami do zmian konstrukcyjnych.johnnybravoojb napisał(a):Gdzie w takim razie najlepiej się udać i z czym w ręku na przegląd uwzględniający "zmiany konstrukcyjne" i przerobić w dowodzie rejestracyjnym moje cacko na 2 osobowe (klatka)?

Nie wiem co w tym trudnego... Mysle ze to nie sciana tylko nie zrobiles tego tak jak trzeba/powinno sie zrobicsaron22 napisał(a):Ja próbowałem ostatnio zalegalizować wymianę silnika na taki o większej mocy i pojemności ale po odbiciu się od betonowej ściany urzędniczej powróciłem jednak do mojego starego silnika

Arczi napisał(a):Nie wiem co w tym trudnego... Mysle ze to nie sciana tylko nie zrobiles tego tak jak trzeba/powinno sie zrobicsaron22 napisał(a):Ja próbowałem ostatnio zalegalizować wymianę silnika na taki o większej mocy i pojemności ale po odbiciu się od betonowej ściany urzędniczej powróciłem jednak do mojego starego silnika![]()
Jedziesz autem z nowym silnikiem do diagnosty, robi Ci przeglad i wpisujne nowa pojemnosc - oplata 82zl (zmiana danych).
Majac ten papier potrzebujesz FV na silnik i FV na jego montaz w stacji z uprawnieniami (45.20.Z).
Moze byc to jedna FV na silnik i montaz ale stacja musi miec uprawnienia w/w.
W WK placisz za wymiane dowodu i po temacie
Jesli klatka ma jakies numery nabite lub tabliczke to odczytac i poszukac w necie papierow na klatke
Generalnie niema znaczenia czy dany silnik wystepowal czy nie w danym aucie.--orzech-- napisał(a):mimo że w e30 nie było 3.2l a przecież
No niestety. Moim zdaniem zaczynaj rozmowe od pytania czy maja uprawnienia do zmian konstrukcyjnych w autach.johnnybravoojb napisał(a):Człowiek zielony, ale widać, że i Ci co winni być kompetentni tacy do końca nie są.

--orzech-- napisał(a):Ja nie miałem problemu z wpisaniem silnika mimo że w e30 nie było 3.2l a przecież w Z3 ten silnik występował ... coś kręcisz saron