No i zabrali dowod rejestracyjny za uciazliwosc dla srodowis

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Re: No i zabrali dowod rejestracyjny za uciazliwosc dla srod

Postprzez ravestation » wtorek, 14 kwietnia 2015, 08:19

Arczi napisał(a): bo nie mam cisnienia sie lansowac kwasem itp.

to super, że masz tani wydech, wszyscy Ci zazdrościmy

nie mniej jednak postaram Ci się wytłumaczyć coś co chyba wszyscy poza Tobą tutaj rozumieją, do niektórych aut nie da się kupić ani taniego, ani takiego, który ma małą średnicę (choćby ze względu na moce jakie osiąga auto oraz jakość wykonania), ponieważ najczęściej te 2 detale są ze sobą połączone
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Arczi » wtorek, 14 kwietnia 2015, 11:28

Gorliś napisał(a):To zrob dobrze przelot 2,5'', ktory bedzie cichy przy 6500tys obrotow
Za jakie pieniadze ? Rozumiem ze to tu problemem jest ale nieuwierze ze sie nieda.
Stety/niestety taki sport. Mnie nie stac na gruba fure ale to nie jst dla mnie problem a lodicznym jest ze drozsza fura = drozsze fanty :mrgreen:
Gorliś napisał(a):Jasne to jest ich praca, tylko kwestia tego jak ja wykonuja.
A wszyscy chyba nie raz mielismy stycznosc z policja i wiemy, ze bywaja normalni a bywaja buraki zmeczone zyciem i praca. I tak bylo w tym przypadku.
Masz racje. Czasem trafia sie na normalnego Policjanta a czasem na sluzbiste z ktorym proba negocjacji konczy sie na maxymalnej rubryce.
Z 2-giej strony jesli by kolega mial 94db to niewiadomo czy by zabrali dowod. Mozna dewagowac...
Arczi
User

Auto: czarne i nieladne

Postprzez Arczi » wtorek, 14 kwietnia 2015, 11:34

ravestation napisał(a):nie mniej jednak postaram Ci się wytłumaczyć coś co chyba wszyscy poza Tobą tutaj rozumieją, do niektórych aut nie da się kupić ani taniego, ani takiego, który ma małą średnicę (choćby ze względu na moce jakie osiąga auto oraz jakość wykonania), ponieważ najczęściej te 2 detale są ze sobą połączone
Ja rozumiem ze jestes zniesmaczony tym ze Ci zabrali dowod bo masz za glosny wydech a tym samym niezgodny z przepisami ale nie win za to nikogo innego poza soba.
Nie chcesz mnie chyba przekonac ze takiego wydechu jak opisujesz nieda sie wogule wykonac co ?
Jest mase mocniejszych aut od Twojego i nie rycza na ulicach (no moze czesc tak ale na indywidualne zyczenie).
Rozumiem ze to inna polka cenowa tylko dlaczego go nie kupiles ?
Tak to Twoja sprawa i mnie to nie obchodzi ale tu wracam do tego samego : nie win za to mnie (bo sie odezwalem)
ravestation napisał(a):to super, że masz tani wydech, wszyscy Ci zazdrościmy
Szydere tez wylacz bo slabo wyglada :D
Ostatnio edytowano wtorek, 14 kwietnia 2015, 11:35 przez Arczi, łącznie edytowano 1 raz
Arczi
User

Postprzez Gorliś » wtorek, 14 kwietnia 2015, 11:35

Problemem sa prawa fizyki a nie pieniadze.
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez Arczi » wtorek, 14 kwietnia 2015, 11:36

Gorliś napisał(a):Problemem sa prawa fizyki a nie pieniadze.
Ktore ? W mocniejszych autach tez wydech musi ryczec "ustawowo" ?
Arczi
User

Postprzez Arczi » wtorek, 14 kwietnia 2015, 11:37

Przeciez luzny wydech nie daje 300KM - kilka/kilkanascie to i owszem.
Arczi
User

Postprzez Gorliś » wtorek, 14 kwietnia 2015, 11:50

W NA walczy sie o kazdego konia, wiec tlumiki sa przelotowe, one za wiele nie tlumia ze wzgledu na swoja budowe.
Srednica musi byc odpowiednio duza co tez przeklada sie na wiekszy halas.
Nie bardzo wiem co chcesz osiagnac w tej dyskusji :?:
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez Arczi » wtorek, 14 kwietnia 2015, 12:00

Gorliś napisał(a):W NA walczy sie o kazdego konia, wiec tlumiki sa przelotowe, one za wiele nie tlumia ze wzgledu na swoja budowe.
Srednica musi byc odpowiednio duza co tez przeklada sie na wiekszy halas.
Masz 100% racji tyle ze powinno to byc zgodne z przepisami i tu sie kazdy zgodzi.
Nie musi bo mozemy sobie auto wozic na lawecie na tor i sie nikt nie przyczepi ze za glosne :mrgreen:
Gorliś napisał(a):Nie bardzo wiem co chcesz osiagnac w tej dyskusji
Niema sensu dyskutowac skoro ktos widzi tylko zlego Policjanta.

Przepraszam juz nie komentuje. EOT
Arczi
User

Postprzez ravestation » wtorek, 14 kwietnia 2015, 12:43

nigdy nie zabrano mi dowodu rejestracyjnego pojazdu którym się poruszałem, nawet jak miałem 400 konne Evo z głośnym ryczącym wydechem (spełniał najwidoczniej nasze normy), nie mam więc do nikogo pretensji

robienie na zamówienie wydechu, "no name" o średnicy 2,5 cala to około 2,5k tyś zł (miałem taki kiedyś w poprzednim mx5) i uważam, że to nie jest specjalnie mało w porównaniu np. do HKS za 3-4k zł (zależność no name do produktu markowego)

nie zrozumiałeś totalnie sensu mojej wypowiedzi... nie chodzi o szpan "brendem", o szpan "mam szacun na dzielni, bo wydałem kupę siana na wydech lub inną część w aucie", ale o to, że bez większej średnicy, która ma również przełożenie na cenę (ale oczywiście nie jedyne) nie uzyskasz większej mocy w aucie, bo to zacznie być w pewnym momencie tzw. "wąskie gardło" projektu, tyle...

chodzi o to, że nie zawsze da się tanio (choć każdy by chciał)
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez Arczi » wtorek, 14 kwietnia 2015, 12:58

ravestation napisał(a):nie zrozumiałeś totalnie sensu mojej wypowiedzi... nie chodzi o szpan "brendem", o szpan "mam szacun na dzielni, bo wydałem kupę siana na wydech lub inną część w aucie", ale o to, że bez większej średnicy, która ma również przełożenie na cenę (ale oczywiście nie jedyne) nie uzyskasz większej mocy w aucie, bo to zacznie być w pewnym momencie tzw. "wąskie gardło" projektu, tyle...
Wydaje Ci sie. Bardzo dobrze rozumiem i ogarniam zaleznosc wiekszej pojemnosci, wiekszej mocy i wiekszej srednicy wydechu. Kazde jest zalezne od poprzedniego.
Widzialem tez jak madrzejsi ode mnie liczyli wydechy ktore sami robili. Niewiem ile kosztowaly bo to ich sprawa.
Mnie chodzi o to ze ludzie niestety widza wine kogos a swoja. Trzeba byc konsekwentnym w robieniu czegos a nie isc na polsrodki.
Pomodzic auto to jedno ale zrobic to tak zeby bylo Lege artis to calkiem co innego.
Zrobic gruba fure do latania na torze i jest gitara - niech sie tam drze bo to miejsce do tego (o ile nie mieszka tam obok p.Kasia ktorej bedzie za glosno) jednak jesli chcemy ta fura jezdzic na ulicy to musi spelniac przepisy i tlumaczenie ze musi byc wieksza srednica bo praw fizyki nie przeskoczy sie itp itd jest bez sensu. No wybacz ale niema innej opcji.
Dlatego od wielu lat kazdemu powtarzam ze auto do wszystkiego to auto do niczego :mrgreen:

Oczywiscie to moje zdanie :)
Arczi
User

Postprzez --orzech-- » wtorek, 14 kwietnia 2015, 19:57

W bmce zrobiłem puchę na zamówienie za ok 700zl do tego mam ori katalizatory oraz resztę wydechu na zamówienie ... wiec 1500zł starczyło na to aby wydech zajebiście brzmiał i nie męczył a co za tym idzie spełniał normy
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Dziadek » wtorek, 14 kwietnia 2015, 21:31

A mnie w tym temacie cyfry męczą, sz.p. norma dla benzyny to 93dB przy 3000rpm na biegu jałowym, mój czarnuch ma 84dB, co powinno dać niektórym do myślenia, kiedy to jest głośno... 8) I nie mam nic po drodze, a gołębie moga wlecieć do środka od tyłu ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » wtorek, 14 kwietnia 2015, 21:33

Mój był odrobinę bardziej cichy :D
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez Arczi » wtorek, 14 kwietnia 2015, 21:37

Dziadek napisał(a):dla benzyny to 93dB przy 3000rpm na biegu jałowym
Hmm skad to wziales jesli to nie tajemnica ?
Arczi
User

Postprzez Dziadek » wtorek, 14 kwietnia 2015, 21:39

z skp
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne