SRTB Track Days - Sezon 2014

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Re: SRTB Track Days - Sezon 2014

Postprzez erison » piątek, 14 listopada 2014, 00:06

Przychylam się do kwestii z kaskiem.

Poza tym przegapiłem X TD a też bym chętnie polatał.
Czy jest opcja powiadomienia SMS o imprezie przed czasem zwiększyło by to frekwencję na imprezach.
Za koszt SMS-a oddam :)
Albo grubo, albo wcale.
erison
User

Postprzez Pit » sobota, 22 listopada 2014, 08:43

--orzech-- napisał(a):...bo po jednej wizycie jednego kolegi z RX jesteśmy w plecy na kaucji ponad 500zł ... a do tego jeszcze chciał zwrot kaucji którą wpłacił przed przejażdżką mimo, że przyłożył w płot...

Nie chciał zwrot, a informacyjnie zapytał o wpłaconą kaucję... i zupełnie nie ten, który przyłożył, a drugi kierowca RX'a... :>

Forma opłaty rocznej w miejsce kaucji jest dobrym pomysłem.
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez Dziadek » sobota, 22 listopada 2014, 09:10

Noszenie kasku jest passe :P NIe lubię i chujowo mi się jeździ.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » sobota, 22 listopada 2014, 12:59

I może powiesz jeszcze, że ten co przyłożył w płot ogarniał auto ... a tylko rx myszkował po torze bo szukał dobrego asfaltu ;)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez gucior55 » sobota, 22 listopada 2014, 16:40

Dziadek napisał(a):Noszenie kasku jest passe :P NIe lubię i chujowo mi się jeździ.

do twarzy ci w twoim orzeszku :P :mrgreen: ;)
nie ma cudownych aut, cudowna to jest woda z Lichenia!!!!

370KM 490Nm (1,7 bar) Masters Tuning Piaseczno
gucior55
thebestest of SRTB

Auto: zielono-czarny

Postprzez yasko » poniedziałek, 24 listopada 2014, 07:01

@--orzech-- dużo mówisz jak na osobę, która tego dnia nie była na torze.
Kolega ze srebrnego RXa nie specjalnie ogarniał auto, a do tego to auto nie prowadziło się dobrze.
Niestety jest tak, jak pisali koledzy - za mało osób jeździ cyklicznie, aby dało radę wyrobić bez nowych.
Mimo, że z toru korzystam bardzo rzadko, to jak najbardziej jestem za roczną opłatą.
Pozdrawiam
yasko
yasko
User

Auto: RX-8

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 24 listopada 2014, 08:46

Ja zawsze dużo mowie a w przypadkach kiedy jestem za coś wspolodpowiedzialny i na czymś mi zależy to już masakra... wiem ile od weeda wymaga to wszystko poświęcenia ile zabiera mu czasu i nerwów ... o prywatnej kasie juz nawet nie wspomnę . Przy bmk jest obsługi x4 opłata x2 a ilość przejazdów = 3 do 4.
--orzech--
srtb crew

Postprzez Arczi » poniedziałek, 24 listopada 2014, 11:00

Pozwole sobie zabrac glos jako nowy wiec prosze nie bijcie od razu ;)

Jak rozumiem jest jakas kaucja od osoby + oplata za wjazd.
W/g mnei to slaby plan bo wielu to moze zniechecac szczegolnie jak kos chcialby przyjechac 2-3x w sezonie.
Dla stalych bywalcow w/g mnie to spoko opcja ale poniewaz brak jezdzacych to potrzeba nowych.

Moze troche o sobie : stary juz jestem ale jeszcze jezdzic potrafie (chyba, troche ?). Mam do Bgd ~200km.
Dla porownania na Miedzianke mam tez ~200km. Mamy tam zorganizowane treningi w kazdy pierwszy poniedzialek miesiaca.
Nie zdazylo sie aby bylo mniej aut jak 7-8.
Przewaznie treningi to 4-6 godzin ale co jakis czas zdazaja sie calodniowe :)
Zasada jest prosta : 50zl skladka czlonkowska i 30zl za wjazd na tor. Zadnch kaucji itp itd. Jednorazowo jest jakas drobna oplata za wydanie legitymacji i numerow.

Moze tutaj warto by pogadac z wlascicielem o takiej samej organizacji ?
Wydajac lgitymacje sa pelne dane jezdzacego, do tego jakies oswiadczenie napisane z glowa zgodne z prawem i w razie strat wiadomo kto je pokrywa a nie cierpia wszyscy i zostaje niesmak. Ktos wydzwoni, zmywa sie a koszta ponosza Ci ktorzy tam przyjezdzaja. Kiepskie to :(
Ja wiem ze automobilklub jest nastawiony na zysk ale jesli beda podnosic kwoty to jezdzacych bedzie coraz mniej na torze a coraz wiecej na ulicy. Na pewno przez tyle lat sa osoby ktore maja dobry kontakt z AK i wiedza z kim mozna by o tym pogadac.

Osobiscie chetnie bym pojechal pojezdzic na torze w Bdg zeby poznac nowy tor, ludzi ale jak zapewne wielu musze sie zastanowic...

Pytanie techniczne : ile +/- robicie km na torze na treningu ?
Arczi
User

Auto: czarne i nieladne

Postprzez Arczi » poniedziałek, 24 listopada 2014, 11:43

BTW Panowie to nie tak ze pojawil sie nowy i od razu krytykuje a nawet raz nie przyjechal.
Chodzi mi o dobro wszystkich bo tak czy inaczej bede chcial przyjechac na tor nawet jesli mialbym byc tylko 1 czy 2 razy.
Arczi
User

Postprzez weede » poniedziałek, 24 listopada 2014, 11:48

W przyszłym roku na pewno będzie zapis, że ten kto spowoduje szkody - płaci za nie. Kaucja jest na pokrycie szkód związanych z normalną jazdą typu uszkodzone tarki, opony czy najczęściej słaba frekwencja.
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Arczi » poniedziałek, 24 listopada 2014, 12:17

weede napisał(a):Kaucja jest na pokrycie szkód związanych z normalną jazdą typu uszkodzone tarki, opony
O to juz mysle ze lepsza opcja. Zawsze do przodu :)
weede napisał(a):czy najczęściej słaba frekwencja.
Probowaliscie "zlokalizowac" problem ? Moze inny dzien tygodnia (jesli jest taka opcja).
Platnosc z goru w/g mnie pogorszy sytuacje.
Arczi
User

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 24 listopada 2014, 12:36

Arczi postaram Ci się wyjaśnić o co dokładnie chodzi...

Nasz tor jest we władaniu PZM a w/w rządzą leśne dziadki.
Jesteśmy jedyną grupą niebędącą automobilklubem która cyklicznie organizuje pojeżdżawki autami po naszym kartodromie.
Aby móc jeździć na torze musimy spełniać szereg wymagań władz toru.
1. Każdorazowe wynajęcie toru 500 zł i za każde auto powyżej 10 płacimy 50 zł od auta...
2. Nie wolno wypadać z toru... czytaj - nie wolno niszczyć trawy bo trawa jest świętością
3. No torze po obrębie asfaltu poustawiane są zabezpieczenia - aby nie wypadać z asfaltu - Zimą są to opony samochodowe poukładane na sobie latem zaś opony z gokartów - 3 lub 4 w góre... .. (każde wypadnięcie z toru wiąże się ze zniszczeniem auta)
4. Nie wolno driftować ani latać bokiem ( nie ważne jest czy masz AWD RWD czy FWD... nie wolno nawet jak jest ślisko... nie bo nie...
5. Tor ma kartingową homolagację FISu i dwa razy do roku organizowane są na nim zawody kartingowe plus dwa razy do roku zawody w super-moto ... i to jest główny powód istnienia tego toru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko dookoła to tylko dodatek....
6. Aby mieć to co mamy Weede łaził prawie rok do PZM i ładnie prosił aby jednak nam zaufali....
7. Każde uszkodzenie toru to jest idealny pretekst aby nas doić na kasę... za uszkodzenia warte może max. 100zł musieliśmy zapłacić 500zł bo tak i koniec - prawie jak na Nurburbringu...
8. Biorąc pod uwagę wpisowe na ine imprezy na naszym torze - 100zł minimum za 4 rundy po 2 okrążenia - razem 8 okrążeń za 100zł to sorry ale nasze pojeżdżawki są prawie darmowe po w pierwszym wjeździe na tor robisz od 5 do 7 okrążeń... U nas wpłata jednorazowa 100 zł rozłożona na minimum 10 imprez daje nam cenę jednorazowego udziału w imprezie na poziomie 60zł za myślę minimum 30 okrążeń...

Imprezy odbywają się na zasadzie non profit... wszystko co wpłacają ludzie idzie bezpośrednio do PZMptu ...
Nikt na tym nie zarabia i nie pokrywa nawet ewentualnych kosztów dojazdu czy też własnego prywatnego czasu....
Każda impreza gdzie jest poniżej 10 osób jest w tym momencie dokładaniem do całej zabawy... więc kasa idzie z kaucji bo nie wydaje mi się aby Weede był zobowiązany płacić ze swoich... Opłata roczna biorąc pod uwagę nasze dotychczasowe doświadczenia powinna być nawet na poziomie 150-200zł - a ma być mimo wszystko 100zł.

A deklaracje typu - "będziemy przyjeżdżać", "zbierzemy ekipę" czy też "na pewno będzie pełno aut" traktujemy jako puste gadanie i tyle. Tor mieliśmy już drugi sezon i wszyscy bajkopisarze zapowiadający swoje cykliczne udziały w naszej imprezie byli maks raz i do tego dyskutowali z nami na tematy, które od nas nie są zależne...

Gdybyśmy to my byli gestorami obiektu to nie ma problemu wjazd może być nawet na poziomie 30zł od auta ale niestety nie jesteśmy a PZM traktuje nas nawet gorzej niż obcych z ulicy... tylko dlatego, że im cyklicznie zawracamy dupę i nie mogą sobie spokojnie kawki popijać. Najsmutniejsze jest to, że zawsze mogłoby być gorzej bo przecież tor Lublin zasypali ziemią a tor Poznań ma być na sprzedaż na cele nie do końca samochodowe. Mieszkańcy, którzy kupili ziemie w promocyjnych cenach ze względu na to, że niedaleko obok znajduje się tor i lotnisko obecnie blokują większość imprez na torze ze względu na hałas... Jakieś pytania?
Polska to dziki kraj więc albo bawimy się w narzekanie albo bierzemy to co jest w dobrodziejstwem inwentarza...

Mam nadzieję, że udało mi się tobie naświetlić trochę sytuację
--orzech--
srtb crew

Postprzez Arczi » poniedziałek, 24 listopada 2014, 13:33

--orzech-- napisał(a):--orzech--
Super bardzo dziekuje ze nie opier...es nowego ze sie wtraca tylko wytlumaczyles. Wiem teraz ocb :D

--orzech-- napisał(a): Biorąc pod uwagę wpisowe na ine imprezy na naszym torze - 100zł minimum za 4 rundy po 2 okrążenia - razem 8 okrążeń za 100zł to sorry ale nasze pojeżdżawki są prawie darmowe po w pierwszym wjeździe na tor robisz od 5 do 7 okrążeń...
Mysle ze nie mozna mylic imprez na ktorych zarabiaja osoby 3-cie z grupowymi pojezdzawkami.
Dla przykladu podam Miedzianke : 50zl skladka i 30zl wjazd na tor. Osobiscie nie zdazylo mi sie wrocic z treningu bez przejechanych miniumum 50km na torze.
Srednia to 70-80km ale zdazylo sie i ponad 90km wiec nie spotkalem sie z tansza "platna" opcja jezdzenia.

--orzech-- napisał(a):deklaracje typu - "będziemy przyjeżdżać", "zbierzemy ekipę"
Haha znam to. Sam kiedys utopilem wlasna kase na organizacji forumowej imprezy i od tamtego czasu nie zaloze zlotowki za kogos kogo nieznam - zycie.

Reasumujac wiem jak to jest z ludzmi z PZM. Z problemami zmagacie sie nie tylko Wy. Znam prawie identyczne problemy z np. Wroclawia czy chocby Gostynia. Miedzianka to inna bajka troche i tam srednia na treningu jest 15 aut a w sezonie lista wstepna dobija czasem w okolica 30.
Moze rozwiazaniem jest zrobienie pojezdzawek w wiekszych odstepach czasowych ? Jak troche ludzie "zatesknia" to moze bardziej beda... "slowni" ?
Moze warto by zajrzec na inne fora i zebrac kilku chetnych ? Wiem ze najwiecej jest chetnych do poscigania sie spod swiatel albo do kilowania niczego nie swiadomych drajwerow na prostej szczegolnie ja tylko auto buczy glosniej a jak dostaja opcje zeby pojezdzic na zamknietym obiekcie to jest 15 wymowek od reki ze nie moga.

Tak czy inaczej bardzo dziekuje za wyjasnienie sytuacji. Na pewno bede sledzil temat i moze jeszcze pomarudze ;)
Licze tez ze sie pojawie zeby zobaczyc tor :mrgreen:
Arczi
User

Postprzez noiseblocker » poniedziałek, 24 listopada 2014, 13:41

ten regulamin pzm to jest jakiś pomylony.. kurde to tam trawa na wagę złota jest ? hehe grubo..

Ale fakt polska to dziki kraj, sytuacja z hałasem generowanym przez "TOR" pojawiła się również w Gostyniu...
a razem z nim fala problemów... no brak słów.

Nie wiem jak panowie to ogarniecie ale rozumiem że nie rezygnujecie z organizacji?
noiseblocker
Rookie

Auto: FrenchPerformance

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 24 listopada 2014, 15:36

Ludzie z innych for bydgoskich wiedzą o naszym ujeżdżaniu, nawet kilku przyjeżdżało... ale nas mało kto lubi :) że niby się wywyższamy i gryziemy obcych... ale tu raczej się mylą :) Każdy rozumny mile widziany :)
--orzech--
srtb crew

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne