cześć. jako że wyszła sprawa w stylu "kup BMW" to pozwolę sobie zabrać trochę głosu.
po pierwsze BMW i kartodrom - to nie do końca tak że objedzie cię każdy fwd. na rundzie w Toruniu jechałem po raz 1 w zawodach i 1 przejazd - ten najbardziej mokry (na oponach całkowicie seryjnych i w dodatku dość styranych) zrobiłem lepiej niż Mav Almerą. na suchym straciłem więcej - ale to chyba ze względu na opony.
Na kolejnych zawodach w Bydgoszczy z kolei na 3 - najbardziej suchym przejeździe byłem 13 na 35 samochodów.
no i ostatnia runda - zimowo-lodowa - ukończyłem ją na 12 miejscu w generalce i nie objechali mnie wszyscy w fwd.
Moim zdaniem jeżeli szukasz samochodu do zabawy i na zawody to BMW jest dobra opcją.
jako argument - wystarczy spojrzeć na wyniki innych cykli - SOS Poznań, ABCUP, Rallyland - i tam dobrze zrobione e30 są zawsze w czołówce. a compacta też tak się da zrobić. a jak compakt brzydki to coupe ma lepszy zawias w tyle.
a co do modzenia bmw to argumentów też jest wiele - kompletny zawias to od 800 zł w górę, dolot, wydech, remap, i ewentualnie sportowe wałki i masz 180 km jak nic (oczywiście z silnika 1,8 is). najkrótszy dyfer ze szperą kupujesz za 500 zł, do tego opony i masz samochód do wygrywania większości klas i objechania większości samochodów.
może trochę to wszystko uprościłem - ale całokształt nadal jest taki - BIERZ BMW