przez johnnybravoojb » czwartek, 3 października 2013, 06:43
Panowie ... czy montaż chłodnicy oleju nyplami w górę lub w dół ma jakieś znaczenie? W moim aucie ciśnienie oleju na biegu jałowym i przy optymalnej tmp. nie schodzi poniżej 2 bar.
przez Gorliś » czwartek, 3 października 2013, 12:39
O ile pamietam nie poleca sie montazu nyplami w dol. Na bok i do gory spoko.
Ale i tak wszelkie odpowietrzenia itd powinno zalatwic cisnienie oleju. Przed montazem chlodnicy cisnienie bylo inne? Co mowi manual dla tego auta odnosnie cisnienia oleju przy okreslonych obrotach? U mnie na wolnych przy ok 80st tez jest kolo 2 barow.
przez johnnybravoojb » piątek, 4 października 2013, 13:36
Jeszcze tego ustrojstwa nie zamontowałem ... nie mogę się dodzwonić do propera w sprawie adaptera pod czujnik tmp. oleju. Czujnik ciśnienia oleju i wskaźnik do 3 bar mam w standardzie (MB W124).
Ostatnio edytowano piątek, 4 października 2013, 13:41 przez johnnybravoojb, łącznie edytowano 1 raz
przez ravestation » piątek, 4 października 2013, 13:39
Proper chyba wyleciał na wakacje
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
johnnybravoojb napisał(a):Jeszcze tego ustrojstwa nie zamontowałem ... nie mogę się dodzwonić do propera w sprawie adaptera pod czujnik. Czujnik ciśnienia oleju i wskaźnik do 3 bar mam w standardzie (MB W124).