[Clip] SRTB - Day & Night

Dyskusja na temat filmów kręconych przez ekipę SRTB i nie tylko.

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

[Clip] SRTB - Day & Night

Postprzez weede » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 17:30

Najnowszy clip ( produkcja ostatnio szła jak burza :lol: ) :!:

Pewnego dnia i pewnego wieczoru spotkały się najszybsze auta z naszej wsi, które obecnie jeżdza...zapewne wiecie o innych projektach, ktróe się jeszcze składaja i na pewno równiez będa chciały się sprawdzic ;)
Miało być bez widzów, bezpiecznie i tak tez było 8)

Ale do rzeczy :D
:arrow:LINK:srtb - day&night.divx

screeny:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Myśle, ze wyszło całkiem fajnie ;)
Pozdrawiam!

PS. Aha jakby co klip się nazywa "Kozi ( kawaler, wymiary 90/60/15) i jakieś cieniasy", więc mówcie tak... :mrgreen:
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez gshock » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 18:29

gruubo, chodz po koniec jakis taki chaos , pogubilem sie ale moze to wina kaca ;)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 23:10 przez gshock, łącznie edytowano 1 raz
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 19:54

muzyka, szczególnie pod koniec wyjątkowo mnie wkurwiała, nie moje klimaty i wolałem oglądać jak słuchać.
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez dave » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 20:23

nooo filmik zacny ;) trzeba czesciej takie produkcje robic a juz wogole czesciej trzeba jakies spoty wieczorne robic, pojezdzic troche po miescie, postraszyc wydechami starsze babcie :lol: a pozniej jakies kfc lub cos tym podobne ;) filmik mi sie widzi choc to co nakrecone bylo wieczorem to rzeczywiscie tak jak gshock, pisze.. troche taki chaos (choc ja tez na kacu jestem) :mrgreen:
tak czy inaczej weede, sie duzo napracowal i wszyscy jestesmy ci wdzieczni za ten klip ;)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 23:10 przez dave, łącznie edytowano 1 raz
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 21:28

To teraz moja opinia: bardzo chaotyczny klip, muzyka (drugi kawałek) strasznie irytująca na trzeźwo. Ogólnie to Weed jakieś takie kasztaniaste ujęcia robisz w ostatnich dwóch klipach i w tym Day & Night przewalasz z efektami, znowu się robi oczojebnie. Mieć takie auta do kręcenia i taka mizeria ? Ani jednego boka 200 sx ? Ani jednego porządnego startu RS4 ? Rzutu na prędkościomierz w RS4 albo CRX GaRaŻ ? Zresztą co ja Ci będę mówił... Następnym razem jak będziesz chciał, żeby Ci przewód firewire wozić wieczorami to pieeerrdooole nie jadę, ja tu z Kozim na deszczu, wyypaaadki jakieś... obiecywałeś nam jakiś zajebisty film, ale jaaak nieeee to nieee.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez pitol » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 21:56

Początek ok, ale potem to troche oczopląs. Niemniej jednak mi się podoba.
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez KOZI » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 22:20

Brychu, Nissana właśnie próbowaliśmy nakłonić do pokręcenia kołek, wkońcu się dał namówić ale mimo prób się nie udało(mówił, że przez brak szpery). Odnośnie muzyki to ta druga ma swój klimat, jakby najaranym być to już wogóle :lol:
Ja się nie znam zupełnie na robieniu klipów/obrabianiu materiału ale zawsze wkurza mnie jak jest słaba jakość a tu chyba średnio z jakością - chodzi mi o to, że w ciągu dnia na pasie jest jakoś tak za dużo bieli, wszystko takie wyblakłe (pewnie ten efekt się jakoś fachowo nazywa). A nocą jest słaba jakość ale pewnie to przez to, że to noc :lol:
Podsumowująć to napewno gratki dla Weede za klip jak i wogóle za chęc jego zrobienia...
Weed nie przejmuj się, zawsze ile ludzi tyle opinii a przeważnie wszyscy narzekaja a sami nic nie zrobią :/ Każdy taki klip to super pamiątka na przyszłość i stare lata, żeby dzieciom pokazać i aby jak najwięcej jeszcze i było i wogóle coś się działo tak jak dave napisał :!:

PS.
Brychu dawno nie było żadnej produkcji z pod Twojej ręki a były całkiem niezłe, sezon nadchodzi może czas by coś stworzyć.
KOZI

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 23:11

Jedno pytanie: czemu rozmiary filmow rosna a jakosc stoi w miejscu? :evil:
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 23:23

Jest okej, ale widać że takie troche robione na szybko. W moim odczuciu większość filmu pokazuje jedynie auta (te prezentacje) a mało troche samej treści. Jakości się nie będę czepiał bo nie o to chodzi aby się spuszczać że coś jest śliczne czy nie, jedynie co przydałby się nieco większy "rozmach" tych filmów, plus może coś takiego dłuższego, bo do tej pory produkcje SRTB są robione a'la clip - ok. 5min i koniec, a można by bardziej popłynać w taki właśnie krótki filmik (np. 15-20min). Oczywiście tutaj dochodzi dodatkowa trudność - film musi być tak przygotowany, aby te 20min oglądało się z przyjemnością, a nie w ramach czynu społecznego - myślę że warto. Osobiście mogę zaoferować swoją pomoc przy kręceniu jakiegoś większego video - wystarczy tylko słowo.

Jeszcze jedna rzecz mi się nasuwa. Osobiście dosyć denerwujące są fragmenty kręcone z ręki przez np okno przy nieco większych prędkościach przez duże wibracje kamery. Ostatecznie możnaby pomyśleć o przyczepieniu statywu w bagażniku auta kombi i filmowanie sidząc na tylnej kanapie, tyłem do kierunku jazdy - ustabilizowałoby to nieco tą kamerę, tym bardziej jeśli byłoby to kręcone na równiej drodze.

Tak czy inaczej, pomysły by się znalazły, chętni do pomocy myślę że również - może warto by było pomyśleć nad jakąś większą produkcją, wykonaną z większym rozmachem, jak już pogoda się nieco ustabilizuje?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez GaRaż » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 23:35

Kamil Wolski napisał(a):Jest okej, ale widać że takie troche robione na szybko. W moim odczuciu większość filmu pokazuje jedynie auta (te prezentacje) a mało troche samej treści. Jakości się nie będę czepiał bo nie o to chodzi aby się spuszczać że coś jest śliczne czy nie, jedynie co przydałby się nieco większy "rozmach" tych filmów, plus może coś takiego dłuższego, bo do tej pory produkcje SRTB są robione a'la clip - ok. 5min i koniec, a można by bardziej popłynać w taki właśnie krótki filmik (np. 15-20min). Oczywiście tutaj dochodzi dodatkowa trudność - film musi być tak przygotowany, aby te 20min oglądało się z przyjemnością, a nie w ramach czynu społecznego - myślę że warto. Osobiście mogę zaoferować swoją pomoc przy kręceniu jakiegoś większego video - wystarczy tylko słowo.

Jeszcze jedna rzecz mi się nasuwa. Osobiście dosyć denerwujące są fragmenty kręcone z ręki przez np okno przy nieco większych prędkościach przez duże wibracje kamery. Ostatecznie możnaby pomyśleć o przyczepieniu statywu w bagażniku auta kombi i filmowanie sidząc na tylnej kanapie, tyłem do kierunku jazdy - ustabilizowałoby to nieco tą kamerę, tym bardziej jeśli byłoby to kręcone na równiej drodze.

Tak czy inaczej, pomysły by się znalazły, chętni do pomocy myślę że również - może warto by było pomyśleć nad jakąś większą produkcją, wykonaną z większym rozmachem, jak już pogoda się nieco ustabilizuje?

Zrobmy mega produkcje i F&F wymiekna :P ;) , zart , swoja droga nie raz byl juz poruszany temat produkcji w stylu filmu "the Last Race" , tylko tu juz naprawde trzeba przysiedziec , rownierz mam wrazenie ze ten klip byl zrobiony na lapu capu, ale nie ma co sie dziwic gdyz jeden czlowiek robiacy za kamerzyste, dzwiekowca , montera , producenta , rezysera nie jest w stanie kreatywnie tego wszystkiego poskladac myslac jednoczesnie o tysiacu innych spraw, jest jak jest, jesli w przyszlosci nie stworzy sie gromadka ludzi zajmujaca sie obrobka filmow i masowo nie bedzie generowac pomyslow to juz tak zostanie, co do jakosci to te weed napewno ma braki sprzetowe. Weed nie jest jednoosobowym commando filmowym do zadan specjalnych :P ;)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 23:41

Nie, no wiadomo że ciężko w jednoosobowym zespole wykonać jakiś cudowny klip - dlatego podsuwam poraz kolejny temat właśnie pomocy Weedowi z naszej strony i może wykonania czegoś "większego". Nie musi to być oczywiście film "fabularny" ani nic takiego, ale pewnie nie tylko Weed ma kamerkę, a już z dwóch czy trzech będzie więcej materiału z różnych stron danej akcji, do tego można rozłożyć taki projekt na kilka dni - nie musi to być robione na "hura".

Wiem też że "łatwo się mówi", gorzej coś zrobić, ale jeśli kilka osób podchwyci temat, to może coś się uda zrobić - tym bardziej że sezon powoli rusza, pogoda powinna być coraz lepsza, dzień dłuższy - można pomyśleć, ale też nie w stylu "Każdy da z dwa pomysły i wrzucimy to do jednego wora, później Weed to jakoś połączy i będzie GIT" ;).
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez weede » wtorek, 10 kwietnia 2007, 09:51

Fiveopac napisał(a):Jedno pytanie: czemu rozmiary filmow rosna a jakosc stoi w miejscu? :evil:

wymiary jak zawsze 720x400, jakosc stoi, bo kamerka ciągle kiepska ;)

Kamil Wolski napisał(a):Jeszcze jedna rzecz mi się nasuwa. Osobiście dosyć denerwujące są fragmenty kręcone z ręki przez np okno przy nieco większych prędkościach przez duże wibracje kamery. Ostatecznie możnaby pomyśleć o przyczepieniu statywu w bagażniku auta kombi i filmowanie sidząc na tylnej kanapie, tyłem do kierunku jazdy - ustabilizowałoby to nieco tą kamerę, tym bardziej jeśli byłoby to kręcone na równiej drodze.

i jeszcze cos i jeszcze cos... :D warunków zeby było fajnie nakręcony film musi być mnóstwo, to miał być klip na pamiątke a nie jakaś petarda z budzetem :D polecam jazde +/- 160 z wystawioną głową i ręka :mrgreen: nawet na pasie przy tych prędkościach podskakuję sie niemilosiernie

ja generalnie jestem zadowolony z efektu :)
weede
Administrator

Postprzez weede » wtorek, 10 kwietnia 2007, 09:56

Koledzy z Furious.pl zamieścili filmik na stronie ;)
http://www.furious.pl/video/srtb_daynight_2007.htm
weede
Administrator

Postprzez MacMax » wtorek, 10 kwietnia 2007, 10:22

No filmik bardzo ladny. Sie czepiacie biednego weeda ;) Wiadomo, ze zawsze mozna cos poprawic, ale i tak jest niezle.
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez weede » wtorek, 10 kwietnia 2007, 10:29

hahah ja tam się za bardzo biedny nie czuje :D kazdy taki film to nowe doświadczenia i zupelnie nie sądze zeby to był krok w tył
weede
Administrator

Następna strona

Powrót do Filmy