Ciekawe og?oszenia allegro, ebay, mobile itp.

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 24 czerwca 2013, 19:42

Mogę się mylić, ale czy to przypadkiem nie jest auto M. Bilskiego?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez ryba m-50 » poniedziałek, 24 czerwca 2013, 19:48

nie wiem ale jest zajebista, coraz bardziej rozważam zakup subaru... także jak widzę ta subarynkę to zaraz mi się otomoto w kompie odpala:):)
kup japońca, będziesz kręcić do końca:)
ryba m-50
Super user

Postprzez grabosiu2 » poniedziałek, 24 czerwca 2013, 20:46

Mario Ty potrzebujesz magicznego pssssss a nie subaru :P
grabosiu2
User

Auto: accord type s

Postprzez Mav » wtorek, 25 czerwca 2013, 07:16

Ryba a zdajesz sobie sprawę że bedzie to wolniejsze o crx-a a koszty utrzymania x3?
Mav
Forum Clubber

Auto: Nitro GTI Kombi

Postprzez ryba m-50 » wtorek, 25 czerwca 2013, 17:03

no koszty utrzymania crx-a na ta chwilę są na maxa niskie (oc grosze, spalania śmieszne, części relatywnie tanie). Ale czasem tak jest, że auto Ci się zajebiście podoba i popełniasz ten błąd, a co gorsza jak już wpadasz w kredyty to i tak tego nie żałujesz:) A tak poważnie jak się zdecyduje na subaru to nie po to żeby było szybsze od crx-a bo i od crx-ów są inne szybsze auta. Przeważą względy rodzinne, bo to jednak ma 4 drzwi, jakiś bagażnik, fajne właściwości jezdne. Przyjdzie czas że dzieciaka nie posadzę na butli od nitro:) Subaryna to taki kompromis jak dla mnie...
ryba m-50
Super user

Postprzez wadel » środa, 26 czerwca 2013, 08:13

O ile zdaje sobie sprawę z różnicy w kosztach utrzymania, to z tego że subra jest wolniejsza już zupełnie nie.
Jakimi czasami to się legitymuje ? +/- na ćwiartkę i do 100
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez otis » środa, 26 czerwca 2013, 10:12

wadel napisał(a):Jakimi czasami to się legitymuje ? +/- na ćwiartkę i do 100

Poniżej 5sek do paki. Wersji P1 piszą 4,7sek. Ćwiartki nie znam.
otis
Rookie

Postprzez wadel » środa, 26 czerwca 2013, 10:17

otis napisał(a):

No własnie a rex z b18 i strzałem jak się ma ? Bo gdzies tam pisales pamietam że cwiartka koło 13.5
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez GaRaż » środa, 26 czerwca 2013, 11:27

otis napisał(a):

to wszystko tak fajnie wyglada , przyspiesza bo naped na 4 kola , czuc ze calkiem fajnie wciska fotel na tych nizszych biegach a pozniej , pozniej juz to sie tam za duzo nei dzieje. Kiedys z swiatel puscilem sie ITR( 1.8litra i 200KM w max) za WRX sti , odjechal ze startu ale juz na 3 biegu szly tak samo bo ten sam dystans miedzy nami sie utrzymywal . Aniolek tez moze co nieco na ten temat powiedziec , kiedys bylismy w odwiedzinach i smigalismy razem jego subaryna :)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez otis » środa, 26 czerwca 2013, 14:57

GaRaż napisał(a):to wszystko tak fajnie wyglada , przyspiesza bo naped na 4 kola , czuc ze calkiem fajnie wciska fotel na tych nizszych biegach a pozniej , pozniej juz to sie tam za duzo nei dzieje. Kiedys z swiatel puscilem sie ITR( 1.8litra i 200KM w max) za WRX sti , odjechal ze startu ale juz na 3 biegu szly tak samo bo ten sam dystans miedzy nami sie utrzymywal . Aniolek tez moze co nieco na ten temat powiedziec , kiedys bylismy w odwiedzinach i smigalismy razem jego subaryna :)

Sławek Ty poszukaj lepiej mocowania i mi na esa odpisz, a nie siedzisz na neciku ;)
otis
Rookie

Postprzez GaRaż » środa, 26 czerwca 2013, 15:05

otis napisał(a):
GaRaż napisał(a):to wszystko tak fajnie wyglada , przyspiesza bo naped na 4 kola , czuc ze calkiem fajnie wciska fotel na tych nizszych biegach a pozniej , pozniej juz to sie tam za duzo nei dzieje. Kiedys z swiatel puscilem sie ITR( 1.8litra i 200KM w max) za WRX sti , odjechal ze startu ale juz na 3 biegu szly tak samo bo ten sam dystans miedzy nami sie utrzymywal . Aniolek tez moze co nieco na ten temat powiedziec , kiedys bylismy w odwiedzinach i smigalismy razem jego subaryna :)

Sławek Ty poszukaj lepiej mocowania i mi na esa odpisz, a nie siedzisz na neciku ;)

a Ty odbierz telefon bo dzwoni a nie siedzisz na neciku ;) :P
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez saron22 » środa, 26 czerwca 2013, 16:13

Ja akurat STI jeszcze nigdy nie jechalem ale mialem okazje przejechac sie (i to za kierownica) WRX ale troche nowszym.
Moje odczucia sa takie: fajnie brzmi, boxerek fajnie gada, czuc pewnosc prowadzenia, zajebiscie startuje ( przy 5 tys. mozna silnik zdusic...) ale jesli chodzi o przyspieszenie to szalu to to nie robilo... Wiadomo, ze STI to 50 czy 60 km wiecej ale nie spodziewalbym sie nie wiadomo jakich fajerwerkow.
Samochod sam w sobie bardzo fajny ale raczej nie na moja kieszen bo doprowadzenie go do setupu w ktorym jechalby jak nalezy wiąża sie raczej z duzymi wydatkami...
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez ryba m-50 » środa, 26 czerwca 2013, 19:47

powiem tak: 310 konne (z tego co gość mówił) subaru zrobiło 14-stkę w Olsztynie. Ja miałem w Olsztynie 13,5 na ćwiarę, a w Toruniu udało się zrobić 13,13. Także Subaru musiałoby mieć ze 350 - 400 koni pewnie żeby tak śmigać. Ale jak wspominałem, pewnymi autami nie pojeździsz tak jak subaryną po mieście, czy po lesie. Takie auta są mocno uniwersalne. Ja crx-em mam problem zapierdzielać po mieście bo jest zbyt niski i trzeba uważać żeby nie poorać kolektora... a co do kosztów i modów to można sprowadzić anglika - tam często są już odpowiednio pomodzone za w sumie śmieszne pieniądze i łatwo się je przekłada, mają symetryczną ścianę grodziową... trzeba znaleźć egzemplarz w który ktoś wrzucił 40000 tyś. i kupić go za 18 tyś, przełożyć i robisz 12-stki na ćwiarę:) wszędzie gdzie ktoś pisze o dużych kosztach serwisowania subaru mówi z reguły o sporcie, torach rajdach, ja chce tym sobie normalnie jeździć:) Oczywiście jak się kupi skatowany egzemplarz to nissan, crx, bmw, czy inne auto też może Cię w długi wpierdolić:)

ps. Saron, mówisz, że jechałeś wrx-em, to nie ty byłeś na tym filmie co tak gość po mieście zaginał??:):)
ryba m-50
Super user

Postprzez --orzech-- » środa, 26 czerwca 2013, 21:00

myśle Ryba że nie masz co patrzeć na ten czas z torunia :) w końcu to miasto aniołów i cudów:)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez ryba m-50 » środa, 26 czerwca 2013, 22:41

może i tak - jak Ci z tym będzie lepiej Orzech to niech Ci będzie że Toruń to miasto cudów powywracanych fotokomórek, nierealnych czasów itd... crx jeździ 13,5 (pomiar z Olsztyna), to i tak ponad moje oczekiwania w stosunku do tego samochodu:) ja Ci w każdym razie życzę jak najlepszych czasów.
ryba m-50
Super user

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne