Czasy na 1/4 mili

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez STELMI » niedziela, 19 maja 2013, 14:10

czas który zrobiłeś robi pusta corsa B z 2.0 150KM - 950-1000kg
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Remol » niedziela, 19 maja 2013, 18:16

tutaj filmik z forumowym crx, nie wiem czy mu strat nie wyszedl czy co ale widac na filmiku jak do 3 biegu rowno idziemy pozniej chyba zalaczyl nitro.
https://www.facebook.com/photo.php?v=59 ... =2&theater
https://www.facebook.com/Redtunegarage
Remol
User

Auto: Honda Prelude VTiS

Postprzez wadel » wtorek, 21 maja 2013, 13:03

Remol napisał(a):Ja widzialem swoje wszystkie przejazdy i najlepszy to wlasnie 15,333 pozniej byly gorsze ale zaden powyzej 15,5. Stertowalem z roznych pasow no i dodam ze mam felgi 14 a opony zimowe wiec staruje z 5 tys obr i klej niesamowity. Co prawda mowia ludzie co stoja na sharpie ze u mnie zmiana biegu jest blyskawiczna bo nawet nie slychac tej przerwy tylko jak w automacie, nie mowie tego po to zeby sie chwalic tylko zeby ocenic czy ten wynik jest realny. Na sharpie objezdzam e36 2.0 mx5 115km i d serie wydmuszki z duza przewaga wiec mysle ze mam wiecej niz te 133km. Jesli inni co byli na wczorajszych zawodach a startowali wczesniej na innych i czasy sa podobne no to wydaje mi sie ze moj tez musi byc w miare wiarygodny.
Pozniej wrzuce filmik jak jade polfinal z crx z nitro to 1 i 2 rowno idziemy.

Sprawdzisz sobie na innych zawodach .
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez ryba m-50 » sobota, 25 maja 2013, 21:29

Może Ci pomogę... Miałem preludę V (seria + nitro) - seria jeździła 16:20. Z nitro przy dyszy +50 koni i 100 nm robiła 15:30, z dysza +75 km i 150 nm, robiła 14:29. Po wyścigu z Tobą uważam, że twoja preala realnie jeździ szybciej niż seria. W mojej ocenie masz cięższe auto, o mniejszej mocy z krótką 1-ką, dltego preluda całkiem nieźle startuje, ale na 3 biegu niestety już tak kolorowo nie jest bo kłania się masa i niestety f20a4 nie kręci się do stratosfery:) Crx ma więcej mocy i nie mogę sobie pozwolić na starty z 5000 rpm:) Musze ruszać z 2800 rpm, dlatego start nie jest zbyt efektowny. Jeżeli zacznę z wyższych obrotów to zbyt szybko wyłapię odcinkę i dwójkę zacznę ze zbyt niskich rpm. Nitro używam dopiero od dwójki od momentu kiedy poczuję że jest trakcja. Czy czasy są realne?? Bardzo zbliżone czasy uzyskiwałem na G-techu... pewnie zależy to też od przyczepności, bo każda nawierzchnia jest trochę inna ale uważam, ze te czasy były realne i uważam, że twoja preluda wyjeździła taki czas i myślę, że fajnie by było jakbyś kidyś podjechał na spota do Bydzi i sprawdził się z Weeda klze... Fajny wyścig byłby myślę... Pozdrawiam.
kup japońca, będziesz kręcić do końca:)
ryba m-50
Super user

Postprzez ryba m-50 » sobota, 25 maja 2013, 22:07

sorki jeszcze - wczytałem się bardziej w temat... skąd masz tą preludę? zrobiłeś ją, kupiłeś?? pytałeś co było robione?? Bo z tego co mówisz, nie masz pojęcia co tam może być... sposobów na takie czasy jest kilka. skrócenie przełożeń, lekkie koła zamachowe, profesjonalnie zrobiony wydech. Piszesz, że to prawie seria to potem mówi jeden z drugim, że laguną w dieslu zrobi 16-tkę i że aparatura była zjebana:) po co takie gówniane gadki?? Myślałem, że dobrymi wynikami kolegów z forum trzeba się cieszyć a nie dołować temat??
ryba m-50
Super user

Postprzez weede » sobota, 25 maja 2013, 22:22

nie ma co roztrzasac bo czasy 1/4 mili na czyms niehomologowanym to zawsze temat kontrowersyjny :) fajnie, ze preluda jedzie
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez ryba m-50 » sobota, 25 maja 2013, 22:32

podziękował w końcu za normalne podejście Weed:) fajnie że są jakieś emocje w temacie wyścigów na "prostej" bo wbrew pozorom, jak w którymś z tematów było pisane, że wyścig na prostej to barszcz - tylko trakcja i zmiana biegów. Tak może pisać ktoś kto ma 150 koni pod maską i że tak powiem nie jest to problemem zsynchronizować... Nie sądzę, żeby Five czy kozi lub orzech (i kilka innych z forum osób z w mojej ocenie z konkretnie pomodzonymi autami), uważało ze to takie proste szczególnie kiedy idziesz ząb w ząb z drugim autem i wtedy możesz popełnić kilka błędów. Przepraszam, jeżeli wypowiedziałem się za kogoś i może nie mam racji... ale fajnie usłyszeć co wy sądzicie w tym temacie...
ryba m-50
Super user

Postprzez Remol » niedziela, 26 maja 2013, 20:21

Powiem tak kupiłem od niemca i wiem że jest wkładka filtra K&N i końcowy tłumik firmy MagnaFlow, dodam że kolektor wydechowy mi pękł na spawie, złącze elastyczne do wymiany jak i tłumik środkowy, więc czuje że to nie jest to co było jak ją kupiłem, naprawdę czuć różnicę że jest gorzej. Sprzęgło na tych zawodach miałem słabe bo po zawodach padło totalnie. Dodam że mam koła 14" na grubej kostce zimowej więc ładnie klei i koło lekkie. CO jest więcej to nie wiem, każdy kto ze mną jeździ mówi że zmieniam strasznie szybko biegi i drastycznie bo nawet nie słychać przerwy między zmiana ale sprzęgło na tym ubolewa no coś za coś, nie uważam się za jakiegoś pro drag racera ale wiem że tą zmianą biegów urwałem parę setnych z czasu. Co do Twojej Crx masa niższa moc wyższa wiadomo było że wygrasz ale uważam że i tak nie najgorzej wypadała moja Preludą i jestem strasznie ciekawy co w niej jest zrobione, bo nie oszukujmy się ona nie może mieć 133km, bo wtedy by nie jechała i od startu bym dostał niemiłosiernie. Tak jak ostatnio Preludą taka była na spocie a koleś twierdził że ma 150km a przegrywał o dużo z tymi co ja wygrywam ( mnie akurat nie było). Zresztą kiedyś jechałem z h22 185km i 1 i 2 byłem z przodu później mnie doszedł. Po wakacjach powymieniam wszystko co popsute, oraz wymiana oleju filtrów uszczelek itp no i pojadę na hamownię wtedy będzie wszystko jasne :)
Remol
User

Postprzez GaRaż » niedziela, 26 maja 2013, 20:43

Remol napisał(a):Dodam że mam koła 14"

zmienilo sie tak jakby przelozenie glowne ? Wsadz tam kola w rozmiarze fabrycznym i wtedy powiedz z nam o osiagach ;). Zmieni sie przelozenie , kola beda szersze co wzrosna opory toczenia , wtedy bedzie mozna ocenic jeszcze raz.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Remol » niedziela, 26 maja 2013, 20:51

Docelowo ten samochód w przyszłym sezonie pójdzie w inna stronę i nie będzie się nadawał do wyścigów bo koło będzie 17" gwint i te sprawy, natomiast gdy wpadnie H seria a to jest w planach to już będę się bawił w ćwiartkę, na razie z tym silnikiem nie ma sensu choć jakoś się odpycha. Ale czemu mam zmieniać do wyścigów koło, przecież na jakiś sposób też jest to modyfikacja która ma na celu że samochód przyspiesza szybciej. To koło jest na zimę a z racji tego że nie kupiłem letnich bo wole oszczędzić i kupić coś porządnego to tak jeżdżę. Też wątpię żeby rozmiar koło odgrywał tutaj aż tak wielką różnice że na seryjnych 15" by była dużo wolniejsza, 14 a 17 to tak ale nie jeden rozmiar.
Remol
User

Postprzez saron22 » niedziela, 26 maja 2013, 22:30

Jak dla mnie to troche bez sensu ten temat. Pisanie palcem po wodzie.
Podjedz na hamownie i bedzie jasne co pod maska siedzi. Poki co to duzo gdybania i domyslow a konkretow malo. Ja jak narazie dowiedzialem sie ze ten ma to a tamten tamto a jeszcze inny wygral z nim wiec ja powinienem itd. a co helmut zrobil to tez nikt nie wie.
Nie latwiej shamowac dziada?
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Remol » poniedziałek, 27 maja 2013, 10:26

Bedzie hamowany pod koniec roku, a temat specjalnie załozylem w dziale Off Topic :)
Remol
User

Postprzez ryba m-50 » poniedziałek, 27 maja 2013, 20:15

Nie pękaj Remol, co byś nie miał zrobione Vin Diesel w f&f 1 zapowiedział odwieczną prawdę:) nie ważne czy o centymetr czy o milę - wygrana to wygrana... czy będziesz miał h22 czy to co masz terez to już jest max tej preludy i tego jestem pewien... nie polecam Ci inwestować w H22 ode hugola kosztów a efekt będziesz miał średnio lepszy, tym bardziej jeśli chcesz się bawić w lansofelgi... poza tym jak Ty to policzyłeś, że do 3 biegu byliśmy równo a na początku 4 kończy się wyścig a różnica pomiędzy nami była ponad 2 sekund w całym wyścigu - a to jest potężna odległość przy tej prędkości...
ryba m-50
Super user

Poprzednia strona

Powrót do Off Topic