Kartodrom - dyskusja ogólna

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez jaroslawusb » wtorek, 7 sierpnia 2012, 20:50

witam.
na jutro jestem umówiony z przedstawicielem Bydgoskiego PZM celem omówienia warunków wynajęcia toru na zawody Bydgoskiego MIstrza Kierownicy.

trzymajcie kciuki żeby te rozmowy przebiegły pomyślnie.
jaroslawusb
User

Postprzez weede » wtorek, 7 sierpnia 2012, 21:08

daj koniecznie znac :)
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Fiveopac » wtorek, 7 sierpnia 2012, 21:38

Obrazek
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Gorliś » środa, 8 sierpnia 2012, 06:24

Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie :)
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » środa, 8 sierpnia 2012, 06:33

pogadaj jeszcze przy okazji o prywatnym wynajmie toru. Zorganizowane imprezy z masą uczestników to nie wszystko
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez Dziadek » środa, 8 sierpnia 2012, 07:16

indywidualnie nie dadzą,a na zawody zastaw będzie zaporowy. Tak czuje że się to skończy...
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » środa, 8 sierpnia 2012, 19:43

pesymistyczna masz wizję. Jeśli się ziści to nam pozostanie gnanie na Toruń zeby się pobawić...
Jarek104
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » środa, 8 sierpnia 2012, 20:24

Czarnowidztwo na pozniej. Jakies konkretne wiesci?
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez jaroslawusb » środa, 8 sierpnia 2012, 21:22

witam.

byłem, rozmawialem i jestem pozytywnie nastawiony.
jak na razie panowie z PZM wyrazili zgodę na zorganizowanie tam naszych zawodów. jednak mają ciągle obawy czy aby nie zniszczymy nowego toru za bardzo.
dalszy ciąg uystaleń (umowę wynajecia i protokół zdawczo odbiorczy) bede miał jak zgłosze im propozycje teminu zawodów i regulamin.
o wjechaniu tam indywidualnie na razie nie ma mowy.

co do szcegółów - koszt wynajęcia toru na zorganizowanie imprezy samochpdwej to 1500 zł za dzień. do tego stawiają wymagania odnośnie zabezpieczenia w odpowiednią ilość sędziow, i ratownika medycznego.

powiem wam szczeże - że warunki jakie stawiają są ciężkie, ale jak dziś wjechalem na tor i zoabczyłem jak on teraz wygląda, jakie ma oblożenie kartingami i jakie maja dalsze plany co do toru to troche się im nie dziwię.
wpakowali w niego 1200000 pln i nie chcą aby od razu rozjechały go samochody. i nie chodzi wogóle o trawniki tylko o bariery energochlonne, tarki i pozostałe elementy toru.
ja też jak zdecyduję się na zorganizowanie tam imprezy bede musiął bardzoo przemyśleć sposób zminimalizowania możliwości powstania zniszczeń na torze. ale mam nadziję że jakoś mi to wyjdzie.

jak bede miał dlasze informacje to na pewno sie z wami podzielę.
jaroslawusb
User

Postprzez Dziadek » środa, 8 sierpnia 2012, 21:33

Nie, no rewelacja, niech go zamkną to się w ogóle nie zniszczy. Nie ma mowy o indywidualnych jazdach, tego się spodziewałem, beton i do tego zbrojony, też się w końcu wkurwicie i wrócicie na parkingi ze słupkami. A ludzie będą na torze dzicy, bo nikt im się im tam nie pozwoli nauczyć jeździć. Więc się nie zdziwię, jak ktoś przesadzi. Ale to właśnie na ich własne życzenie.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez kubas » środa, 8 sierpnia 2012, 21:48

Ot to to! Trzeba odłożyć i z 2-3 razy w roku na poznań pojechać i tyle...
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez Gorliś » środa, 8 sierpnia 2012, 22:33

Ale co to jest 2x w roku:/ Zreszta ciezko porownywac te dwa obiekty.
Wielka szkoda, mamy kartodrom pod nosem i nie mozemy z niego korzystac:/
Ja to bym chetnie jezdzil na kartodrom co miesiac, a do tego poznan raz od wielkiego dzwonu.
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » czwartek, 9 sierpnia 2012, 05:57

stary rallycross w Toruniu działa jeszcze? Sto lat tam nie byłem, takze jesli mnie ominęło cos z tym miejscem związane, to sorry..

Szukam blizszej alternatywy dla Poznania..
Jarek104
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » czwartek, 9 sierpnia 2012, 07:50

ja na razie poczekam, aż wróci mój znajomy z wakacji i pogada tam... nie mniej jednak jeśli i jemu nic nie uda się wskórać, to dla mnie to jedno wielkie żenua...

temu obiektowi daleko do Poznania, a wymagania niczym na Nürburgring'u :lol: :lol: :lol:

w każdym cywilizowanym kraju istnieje możliwość wjazdu na tor, organizowane są cotygodniowe trackday'e... ja rozumiem, że my jesteśmy milion lat w ciemnej dupie, ale bez przesady :roll:

jaroslawusb napisał(a):i nie chodzi wogóle o trawniki tylko o bariery energochlonne, tarki i pozostałe elementy toru.

a ja nie sądzę, by ktoś to wpakował kilkanaście do kilkuset tysięcy w budowę auta, jechał tak, by je rozbić na jakimś czymś, co ma przypominać tor z prawdziwego zdarzenia...

ja się bardzo cieszę, że wreszcie po iluś latach ten impas został przerwany w związku - w którym jak w każdym innym nadal istnieją naleciałości poprzedniego systemu - czego efektem jest rozbudowa kartodromu, ale traktowanie go jak posągu i 8smego cudu Świata, to jakaś kpina.
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Dziadek » piątek, 10 sierpnia 2012, 06:30

No i chuj, zrobimy sobie z parku przemysłowego i bydgoskich ulic swój kartodrom.
Dziadek
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne