Gry samochodowe

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez FordOn » poniedziałek, 26 marca 2007, 22:37

Przy symulatorze glowna kwestia to to zeby jak sama nazwa wsazuje oddawala jak naj bardziej realia prowadzenia i zachowania auta :)
ja moge sie odniesc w porownaniu do NFS UG I i II a GT4 i miedzy tymi grami jest dosc znaczna roznica na + GT4 gdzie kazde auto inaczej reaguje...
FordOn
Forum Killer

Postprzez weede » poniedziałek, 26 marca 2007, 22:40

dlatego polecam rally trophy...kto przejedzie dowolnym autem z tylnym napedem na szutrze w miare nie odpuszczajac jest dobry :D

A Lancie Stratos nawet jak juz troche gralem to nie ogarnialem :D
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 26 marca 2007, 22:44

Hehe, co do NFS'a - typowy Arcade, na kierownicy nawet się lipnie gra ale... No ale coś w tych grach jest/było (być może teraz już jedynie sentyment wciąga) że chętnie się do nich sięga ( tylko chwile po premierze ;) ). GT4, nie grałem, grałem w GT2 i zarwałem kilka nocek - ale jak z realizmem to już nie pamiętam.

Z symulatorów, jako symulatorów, to królują właśnie Richard, Trophy (Stratosem nie umiałem jeździć prosto :D) i LFS.

Mav, w tygodniu to ja prawie zawsze wolny jestem :D
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » poniedziałek, 26 marca 2007, 22:52

W GT4 trzeba miec dosc pokazny garaz zeby poczuc roznice miedzy danymi autami a pozniej wylaczyc wszystkie "nianki" ostatnio zakupilem sobie w GT4 Nissana 200SX s13 do driftu bajera :D
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 26 marca 2007, 22:53

FordOn, to kiedy mogę zobaczyć tą gre ;)
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 26 marca 2007, 22:59

Polecam D1 Grand Prix na ps2 , chyba po nazwie mozecie wykumac o co kaman, super zabawa!
http://www.gamespot.com/ps2/driving/d1g ... index.html
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Mav » poniedziałek, 26 marca 2007, 23:04

weede napisał(a):najfajniejsza gra o rajdach - Rally Trophy polecam

Dokladnie, wypadalo by dodac ze o rajdach z lat 60tych.
Mav

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 26 marca 2007, 23:07

Fiveopac napisał(a):Polecam D1 Grand Prix na ps2 , chyba po nazwie mozecie wykumac o co kaman, super zabawa!
http://www.gamespot.com/p...prix/index.html

A jest jakis emulator PS2 - PC ? ;)
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » poniedziałek, 26 marca 2007, 23:13

D1 Grand Prix na ps2
Chetnie bym sobie w to ponapieniczal :D Five masz wypalarke DVD :?: co by to powielic :lol: :oops:
FordOn
Forum Killer

Postprzez Mav » wtorek, 27 marca 2007, 10:09

weede napisał(a):dlatego polecam rally trophy...kto przejedzie dowolnym autem z tylnym napedem na szutrze w miare nie odpuszczajac jest dobry :D

A Lancie Stratos nawet jak juz troche gralem to nie ogarnialem :D

Pojadę, niekoniecznie stratosem, ale uwielbiałem pałować cortinę i 850abartha...
Rally T. to stara gierka,ale wspaniale oddawała klimat.

Gran Turismo to arcade, i to bez dwoch zdan. Może i samochody różnie sie prowadzą, ale z symulacją niewiele to ma wspolnego - owszem swietnie sie jezdzi,fajnie lata bokami, ale w prawdziwy wyścig sobie nie pogracie,no chyba ze GT4 to jakaś rewolucja, tej części akurat nie widziałem... Jak ktoś ma tą gierkę, chętnie zobaczę, zapraszam - kierownica obsluguje PSX2

A tak dla zrozumienia o co chodzi w symulacji - w GTR nie tylko czuć różnicę pomiedzy poszczególnymi samochodami (to jest oczywiste), tutaj ważne jest wszystko, kąt wyprzedzenia sworznia, zbieżność, grubość stabilizatorów, skok amorków, sila tlumienia na dobiciu/odbiciu (oraz szybkość reakcji amora), rodzaj sprężyn, dyfer (przy power i brake) zaslonięcie/odslonięcie chlodnic.
Ustawienie wlotów na hamulce (za dużo - na szybkich torach hamulce beda wiecznie nie dogrzane, za mało - na krętym torze po kilku okrążeniach zaczną puchnąć)
I inne takie pierdoly jak cisnienie robocze pompy hamulca, "brake map engine", momiar temp. oleju, tarcz hamulcowych,i każdej opony w trzech punktach itd...

Różnica pomiedzy dobrze ustawionym, a "default" setupem
(zakladajac, że takie rzeczy jak przelozenia, rodzaj mieszanki opon i spoilery beda te same) - ten sam kierowca idący za kazdym razem na maxa zbija nawet 2 sekundy na dwu minutowym lapie.

A nakoniec - cała telemetria jest logowana orginalnym oprogramowaniem MOTEC (normalne z ich strony pobiera się program - GTR ma licencję), gdzie na bierząco można analizować dosłownie każdy najmniejszy parametr.

Taaaak...mam pierdolca! :mrgreen:

P.S. Kubica przed wyscigiem w W.Brytanii (jeszcze jak nie jezdzil w f1) trenowal na GTR, żeby poznać tor. Chwalił sobie szczególnie wiernie odwzorowaną telemetrię...
Mav

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 27 marca 2007, 10:19

Aha... czas chyba odkurzyc moja mala kierownice ale o banalnym skrecie ;)
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » wtorek, 27 marca 2007, 14:15

Mav napisał(a): Wystarczy ze zgramy terminy w tygodniu, kiedy bedziemy mieli wolny czas

Zagadaj na PW

Ja tez, ja tez, ja tez chce :mrgreen:

No no super :) Nawet nie wiedzialem ze mamy tu takich zapalencow, Mav, - wyglada jakby nic innego nie robil :D . Ja zawsze bylem zwolennikiem rajdowek WRC, ale mysle ze torowek - takich jak GTR - tez musze sprobowac. Oczywiscie wszystko na kierownicy - 'Lodżitek' Formula Force EX.
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez FordOn » wtorek, 27 marca 2007, 14:38

Bardzo chetnie sie zgadam... zabiore PS2 i GT4 zeby sobie popilowac auta :D oraz porownac mozliwosci symulatora :D
FordOn
Forum Killer

Postprzez luke8 » wtorek, 27 marca 2007, 16:25

Ludzie ktorzy nic innego nierobia trzaskaja autami NGT czasy lepsze o 10 sek na 2.5 min lapach :D Dla porownania istenieje liga GTR2 przed kazdym gp zawodnicy robia jakies 200 okrazen na danym torze to taka rozgrzewka zeby dostroic auto i je odpowiednio wyczuc ... Gra jest naprawde fajna polecam ale tylko jak ktos posiada kierownice bo inaczej mozna sie szybko zniechecic.
www.tuning-studio.pl
koni bilstein eibach ebc brembo k&n JR
DBA ACL
luke8
Frequent User

Postprzez Sokół. » wtorek, 27 marca 2007, 21:29

Dla mnie jak na razie bezkonurencyjna w kwestii walki 1na 1 w wyscigach jest Daytona, ale oczywiscie tylko na automatach.Orzi wie cos o tym.Ehhh pogralbym sobie, wie ktos gdzie w miescie jest Dayta?
Kupie cos w dobrych piniadzach.
Sokół.
Super user

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off Topic