Reaper napisał(a):KR jest mniej trwaly od PG, i zaden seryjny KR nie objedzie seryjnego ABV, nawet nie ma o czym marzyc powyzej 100km/h. No i żaden dobrze przygotowany KR nie objedzie dobrze przygotowanego ABV albo nawet AAA. Bajki mozesz na półkę odłożyć. No i zmodyfikowanie skutecznie KR to juz wyzsza szkoła jazdy, czego nie mozna powiedziec o ABV dzięki jego prostej jak cep konstrukcji i 12v. KR ma tylko jedną zaletę - jest tani w zakupie i eksploatacji.
Narazie sie odniose do tej wypowiedzi - jestem w Malborku i nie mam tutaj PC, u brata siedze.
KR jest mniej trwaly od PG? Widziales PG jezdzacego 400tys km bez remontu? Pomijam tu juz zupelnie sprawe G-Ladera, bo w ogole bym obalil Twoja teorie.
Kto mowi o seryjnym KR? Kto powiedzial ze KR w moim Corrado bedzie seryjny? Co do powyzej 100km/h - no coz... pojemnosc, tego nie bede negowal.
"Bajek" nie bede odkladal na polke, ani tez nie bede tak agresywnie atakowal innych ludzi jak Ty, ktorzy nie pozjadali wszystkich rozumow tak jak Ty. Wybacz, mam dopiero 21 lat i wielka chec aby posiasc wielka wiedze na temat tych silnikow. Wybacz mi to ze nie wiem wszystkiego i ze NARAZIE bazuje na doswiadczeniach innych a nie swoich. Obiecuje ze niedlugo sie to zmieni.
KR jest trudny w modyfikacji? Hmmmm ciekawe, no coz, jakos ludzie na ktorych doswiadczeniach bazuje twierdza zupelnie inaczej. ABV... hmmmm pamietaj o jego slabym punkcie - skrzynia biegow.
A ja mysle ze KR ma jeszcze jedna zalete - 16 zaworowa glowice.
Zeby nie bylo - Wcale nie neguje Twojej wiedzy na temat tych silnikow. Tylko prosze, nie zachowuj sie jakbys byl ich konstruktorem, nie tylko Ty masz wiedze na ich temat. Pamietaj - there's always a bigger fish!
Pozdrawiam

Ja na PG zrobilem 320kkm, potem go sprzedalem i przejezdzil jeszcze 120kkm, razem to jest... 440? Na pierwszym VR6 dobilem do 520kkm, z czego wiele na wyscigach. Kolega z KR robil generalke przy 200kkm, bo po rozebraniu silnika nie bylo co zbierac. Co do seryjnosci-zanegowalem porownanie kreconego KR z seryjnym ABV czy AAA, co jest bez sensu, mody to mody, modujemy oba silniki.
Agresji nie bylo jak na razie wcale, poprostu pobudzilo mnie malo rzetelne przedstawiania sprawy, począwszy od kreconego kr vs seria vr6, 24v w AAA i ABV, trwałość i łatwość kręcenia KR w porównaniu z PG i AAA i ABV, w tych punktach zupelnie sie nie zgadzam,a argumenty byly oglednie mowiac slabe (lub brak wiedzy jak z tym 24v). Skrzynia biegów nie jest kwestia VR6, nie ludz sie, to jest kwestia mocy i momentu jakie ma przeniesc, podkrecisz KR to i w nim beda lecialy zawleczki sworznia mechanizmu roznicowego oraz drugi bieg, problem nęka do dzis prawie wszystkie vw,seat i audi z poprzecznym silnikiem.
Nie zachowuje sie jak konstruktor, mowie to co przerobilem osobiscie.
16v głowica jest ok, ale ten silnik bez rezygnowania z codziennej jazdy juz ma mały potencjał, stopień wysilenia jednostki o tym świadczy, to nie honda... Jakie wyniki maja ci ludzie na których doświadczeniach bazujesz, polskie KR, podaj mi bo wypadlem z obiegu jakie czasy na 400m i jakie moce oni osiągneli, jeśli chodzi o moc to poproszę o wykresy, opowieści wędkarskie mnie nie interesują. Podasz fakty, przyznam ci rację.
A co do wiekszych ryb, pewnie, sa tacy, teraz pewnie wiecej niz kiedys, ale wciaz mi sporo w pamieci zostalo po 8 latach i prawie 600kkm przejechanych corrado, nie wspominajac innych aut.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.