odmowa przyjęcia mandatu - rozprawa

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez wadel » piątek, 18 lutego 2011, 11:20

Nie będziesz miał szans się poważnie wypowiedzieć,
zresztą i tak tego nie będzie słuchał jak będziesz sam.
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez --orzech-- » piątek, 18 lutego 2011, 11:47

gówno prawda... ja miałem rozprawe w sadzie za nieprzyjecie mandatu, policjant dogadał się ze sprawdca kolizji i probowali mnie wrobic w niewiadomo co.... opisywalem to na forum nawet!
wygralem ze sprawca, policjantem oraz 3 lewymi swiadkami... majac jedyny dowod foty i moje zeznania i mojeg 1 swiadka!

do boju chlopaku... ale pamietaj masz być miły dla sędziego, ładnie się ubrać, zachowywać się nadwyraz kulturalnie i szarmancko ;)

dasz rade jezeli jest ich materiał z viedeoradaru to dobrze... gorzej jak zaginal jak zdjecia z policyjnego aparatu na mojej sprawie!
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez ERDII » piątek, 18 lutego 2011, 14:18

Ja też mam znowu jaja z policja. Zaparkowalem samochod przy drodze, przedemna staly dwa auta od skrzyzowania, a oni chcieli mi wlepic 300za zle parkowanie tzn. mniej niz 15m. od skrzyzowania oraz za przekroczenie osi jezdni. Oczywisice napisalem odwolanie bo stalem min 20m. od skryzowania i nie przecialem osi jezdni. W sądzie policjanci zaczeli tak klamac ze az mialem z nich zwale. oswiadczyli ze moja Alfa stala ok 7m od skrzyzowania (dwa auta to min 10m.) ze nie stalo zadne auto przedemną..oraz ze chcieli mi wlepic 100zl a ja nie przyjalem...szok takimi zachowaniami trace resztki szacunku do milicji czy tam policji jak ich sie zwie. Dadam iz zlapali kolege pare dni po zdazeniu i mowia ze dostalismy mandat za cwaniakowanie...
takze powolalem swaidka ktory byl ze mna w aucie oraz osobe ktorej auto stalo przed moim w chwili zdazenia, której oświadczenie powinno jednoznacznie wskazać, że policjanci klamią!!
ERDII
Forum Clubber

Postprzez white » sobota, 19 lutego 2011, 01:20

Również mialem taka sytuacje jak ERDII,
przede mna staly dwa samochody a policja chciala mi wlapic mandat za zle parkowanie(te samochody przedemna nic nie dostaly), gdy podjechalem na komende aby wyjasnic sprawe to policjanci mowia ze zle postawilem samochod a pozniej pytaja sie jaki samochod tzn wkrecali nie wiedzac nawet ktory to moj
skonczylo sie na pouczeniu
moi kumple mieli sprawe w sadzie bo pan policjant chcial im dac mandat 500zl kazdemu i 10pkt karnych(nie mieli nawet prawka jeszcze) za jazde rowerem hahaha
sprawe oczywiscie wygrali ale ciagnela sie dosyc dlugo
w sadzie policjanci klamali jak najeci ale ze "winni" odnosili sie kulturalnie itd to sad tak samo sie odnosil do nich
w sprawie tego wyprzedzania moim zdaniem jestes lepiej ustawiony jak oni
dasz rade
Pozdrawiam
white
Super user

Auto: Eclipse 2G V6 MIVEC

Postprzez FELIPE » poniedziałek, 21 lutego 2011, 11:16

znając numer sprawy jako strona możesz w każdej chwili zapoznać się z aktami, o szczegóły pytaj w sekretariacie sądu
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez Oskar » wtorek, 22 lutego 2011, 16:11

No dobra. Pani sędzina była WYJĄTKOWO niemiła wręcz opryskliwa w stosunku do mnie a umiarkowanie miła w stosunku do policjantów. Spodziewałem się wyższych lotów po sędzinie no ale cóż... Bardzo to niesmaczne jednak jak sąd okazuje na sali rozpraw swoje sympatie i antypatie, wszak do momentu wyroku powinien być obiektywny. Mimo, że sędzina bardzo chciała mnie udupić to jakoś nie dałem się załapać na "pomocnicze" pytania z jej strony. Policjanci swoje powiedzieli, oczywiście "nie pamiętali" tego czego pamiętać nie chcieli. Sędzina mimochodem dopuściła dowód w postaci nagrania video (już miałem wrażenie, że wyda wyrok bez oglądania filmu). Wtedy musiałem oczywiście wysokiemu sądowi wyjaśnić (bo któżby inny) gdzie na nagraniu jest uwidoczniona prędkość radiowozu. Zwróciłem uwagę sądu na fakt, że radiowóz przyspiesza od 70 do 76km/h w końcowej fazie wyprzedzania. Sędzina stwierdziła, że tak małe przyspieszenie radiowozu jest nieistotne. Ja się nie zgodziłem mówiąc, że choć prędkość wzrasta stosunkowo nieznacznie to na bardzo krótkim odcinku więc było to w gruncie rzeczy raptowne przyspieszenie. Sędzina wielokrotnie podczas rozprawy się zastanawiała patrząc w okno po czym zadawał mi "chitre" pytania. Na koniec dopuściła dowód w postaci moich świadków i odroczyła rozprawę na marzec aby mogli oni się wypowiedzieć. Oznacza to, że:
a) nie dałem się złapać na żadnej nieścisłości w zeznaniach
b) ma wątpliwości co do winy ponieważ mogła wydać wyrok dzisiaj bez moich świadków

A tak w ogóle to młodych ludzi w szybkich samochodach bardzo tam nie lubią. Widok jak gaśnie policjantowi ten jego uśmieszek pod nosem - bezcenny... :mrgreen:
Oskar
Super user

Postprzez Dziadek » wtorek, 22 lutego 2011, 16:34

Pani Sędzina z uwagi na statystykę jest niemiła :) Większość ludzi próbuje jej wmówić, że policja ich prześladuje. Nie bronie jej, nie lubie tej nacji, z jej typową, nabytą w trakcie pracy zawodowej skłonnością do wywyższania się i przekonaniem o nieomylności. Z drugiej strony słysząc od znajomych, jak niskich lotów argumentów próbują używać ludzie w sądzie, to nie dziwię się że sędziowie mają złe nastawienie do kierowców i w ogóle ludzi oskarżonych o wykroczenia.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez andy » wtorek, 22 lutego 2011, 19:59

a dla mnei te sady rozpawy z policja itp to jedna wielka sciema. Wszystko zalezy od widzimisie, humoru i podejscia sedziego/sedziny do kierowców czy motycyklistów wiec o obiektywizmie nei ma mowy :P
"Twoj samochod jest wtedy wystarczajaco szybki, gdy stojac rankiem przed nim boisz sie go otworzyc"-Walter Röhl
andy
Super user

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 22 lutego 2011, 20:09

Andy, na tym polega sądownictwo. :lol:
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Oskar » środa, 23 lutego 2011, 14:32

Dziadek zapewne masz rację ale nie zmienia to faktu, że tak być nie powinno. Wysoki sąd srutututu do policjanta a na mnie warczy. To daje do myślenia na ile wyrok jest obiektywny i wynika z rzeczowej analizy sytuacji a na ile z prywatnego widizimisię sędziny czy też dnia jej cyklu. Tak jak zauważył Kamil niestety na tym polega sądownictwo. Z zupełnie innej beczki, żeby iść za ciosem pomyślałem sobie, że warto byłoby zgłosić wykroczenia popełnione przez pana policjanta i tak pięknie utrwalone na filmie. Tylko pytanie gdzie to zgłosić? Gdzie się zgłasza zażalenia na pracę policji albo doniesienia na nieprawidłowości? Ktoś wie?
Oskar
Super user

Postprzez Kamil Wolski » środa, 23 lutego 2011, 14:43

Czasami nie do komendanta pod którym oni pracują? Ale jeśli chodzi o to, odpuść, szkoda nerwów. Dowiesz się że zostali pouczeni i tyle ;).
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » środa, 23 lutego 2011, 18:47

albo sprawa cywilna. Byłem kiedyś na jednej takiej sprawie jako świadek, bo emerytowanemu policjantowi nie podobało się, ze koledzy przyjeżdżali do mnie na motorach na działkę. Złożył wtedy doniesienie i założył sprawę cywilną, ze kolega jeździł bez kasku :lol: Skończyło się na 1 sprawie, bo miał świadków, ze jechał w kasku. Erdi pewnie pamiętasz o kogo chodziło ;)
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Joszi » środa, 23 lutego 2011, 20:21

Oskar napisał(a):Tylko pytanie gdzie to zgłosić? Gdzie się zgłasza zażalenia na pracę policji albo doniesienia na nieprawidłowości? Ktoś wie?

albo do przełożonego albo do Biura Spraw Wewnętrznych
Joszi
User

Postprzez LeszekMK81 » środa, 23 lutego 2011, 23:00

Biuro Spraw Wewnetrznych zajmuje sie sprawami karnymi a nie wykroczeniami jakie zostaja popełnione przez Policjantów ale zgadujcie dalej :mrgreen:
Filmy - LeszekMK81

VAG System

█║▌│█│║▌║││█║▌│║
ORIGINAL PROFILE ®
LeszekMK81
Forum Clubber

Postprzez Kamil Wolski » środa, 23 lutego 2011, 23:07

LeszekMK2 napisał(a):Biuro Spraw Wewnetrznych zajmuje sie sprawami karnymi a nie wykroczeniami jakie zostaja popełnione przez Policjantów ale zgadujcie dalej :mrgreen:

Po co jak mógłbyś po prostu napisać?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne