Szybkie pytanie

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez djkonik » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 21:17

dzisiaj jechałem fordońską i czułem się jak na poligonie, wszędzie smocze jamy po 15 cm głębokości i nie wiadomo czy jechać prawym czy lewym pasem, po drodze stały trzy uszkodzone auta, przecież to jest paranoja :evil: Cała ulica nadaje się tylko do zaorania i położenia na nowo.
djkonik
User

Postprzez FELIPE » wtorek, 11 stycznia 2011, 09:22

Kamil Wolski napisał(a):co robić gdy wjedziemy w dziurę i w niej zostaniemy. Wzywać policję? Czy to czasami nie idzie z ubezpieczenia właściciela danej drogi (bez sądu) ?

http://www.oponeo.pl/artykul/dziurawe-d ... zkodowanie
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez rulek » wtorek, 11 stycznia 2011, 10:33

rulek
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » wtorek, 11 stycznia 2011, 10:55

a wiec tak....
Policja nie jest potrzebna - w bydgoszczy chyba z 3 czy 4 razy zglaszalem urwanie miski i anni razu nie mialem problemu z ubezpieczeniem i kasa mimo ze nie bylo kasy.... pod wroclawiem raz zglaszelem uszkodzenie auta na skutek braku asfaltu na jakiejs tam dkugosci drogi i wowczas zadzwonilem na policje... A oni przyjeli moje zgloszenie telefonicznie i zrobili notatke z rozmowy przez telefon z opisem zaistnialego zdarzenia. Pozniej pprzydatne to bylo bo ubezpiczyciel inaczej patrzyl na wnisek z zalaczona notatka policyjna i fotkami z telefonu wyrwy. Sprawa trwala miesiac po czy uznali szkode i zaplacili za maski, blotnika i wymiane dwoch halogenow. Ogolnie bylo ok.
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez dirkdiggler » sobota, 15 stycznia 2011, 22:08

Kur#a dziś miałęm w rodzinie ślub. Przygotowania od rana, plan, wszystko przygotowane. 12.30 na Sielanki. Jest 11.30 lece rano Avensisem na myjke, potem do kwiaciarni za ATRem po jakieś badyle. Wjeżdżam na parking na ATR, potem skręcam w kierunku kwiaciarni-szklarni. Już na terenie parkingu ATR omijam kałuże których nie da się ominąć i w pewnym momencie... Jebs, coś Huknęło. Nie pierwszy raz tej zimy więc się nie wruszyłem jade jeszcze ok. 20m. Coś jest jednak nie tak, auto zaczyna ściągać w lewo i pojawia się nowy odgłos. Jakby przebite koło :P Wychodze patrze, no kurwa jasne, opona rozcięta na dwa centymetry. W deche. Odjeżdzam lekko na bok, szukam lewarka i słysze kolejne Jebs. Patrze Golf 3 zatrzymuje się kilka metrów przede mną i też zaczyna szukać lewarka.

W ciagu 20min było już nas trzech, nie licząc czwartego którego wcześniej nie przyuwazyłem. Przyjechała policja zrobiła protokoly. Od poniedziałku zaczynam dochodzić swego od Zarządcy parkingu którego muszę zajpierw identyfikować.

Dziura miała głebokośc 25cm. Kosztowało mnie to 500zł (nowy Semperit zakupiony w Toyocie - tylko tam mieli). Na szczęście felga i zawaias nieuszkodzony. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Cztery godziny później w tym samym miejscu stały trzy auta i ponownie radiowóz :mrgreen: Nikt jednak nie zastawił tej studni.

Na ślub nie dojechałem.

Foto:
Semperit po spotkaniu z dziurą
Obrazek
Tha Dziura
Obrazek
Pomiary
Obrazek
But w rozmiarze 45
Obrazek
dirkdiggler
Super user

Postprzez FordOn » sobota, 15 stycznia 2011, 22:19

Dzis godzina 18 fordonska przed samym rondkiem Torun - stary fordon... 8 aut i duzy Ducato policyjny... razem sztuk 9 i kazdy z nich rozciete opony przod i tyl strona pasazer... Pieknie Karwa pienie... cale szczescie jeszcze mi sie nie przydazylo zebym opone rozwalil... ale gosc co zapierdzielal na prawym najechal mi na tyl bo ja zdazylem dohamowac ale on juz nie... wysokosc sierniczeczka... :(
FordOn
Forum Killer

Postprzez LeszekMK81 » sobota, 15 stycznia 2011, 23:48

ja sobie rozwalilem na kilku dziurach lozysko amora ;/ i tez mnie krew zalewa
Filmy - LeszekMK81

VAG System

█║▌│█│║▌║││█║▌│║
ORIGINAL PROFILE ®
LeszekMK81
Forum Clubber

Postprzez jedrekx » niedziela, 16 stycznia 2011, 13:35

dirkdiggler napisał(a):Kur#a dziś miałęm w rodzinie ślub. Przygotowania od rana, plan, wszystko przygotowane. 12.30 na Sielanki. Jest 11.30 lece rano Avensisem na myjke, potem do kwiaciarni za ATRem po jakieś badyle. Wjeżdżam na parking na ATR, potem skręcam w kierunku kwiaciarni-szklarni. Już na terenie parkingu ATR omijam kałuże których nie da się ominąć i w pewnym momencie... Jebs, coś Huknęło. Nie pierwszy raz tej zimy więc się nie wruszyłem jade jeszcze ok. 20m. Coś jest jednak nie tak, auto zaczyna ściągać w lewo i pojawia się nowy odgłos. Jakby przebite koło :P Wychodze patrze, no kurwa jasne, opona rozcięta na dwa centymetry. W deche. Odjeżdzam lekko na bok, szukam lewarka i słysze kolejne Jebs. Patrze Golf 3 zatrzymuje się kilka metrów przede mną i też zaczyna szukać lewarka.

W ciagu 20min było już nas trzech, nie licząc czwartego którego wcześniej nie przyuwazyłem. Przyjechała policja zrobiła protokoly. Od poniedziałku zaczynam dochodzić swego od Zarządcy parkingu którego muszę zajpierw identyfikować.

Dziura miała głebokośc 25cm. Kosztowało mnie to 500zł (nowy Semperit zakupiony w Toyocie - tylko tam mieli). Na szczęście felga i zawaias nieuszkodzony. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Cztery godziny później w tym samym miejscu stały trzy auta i ponownie radiowóz :mrgreen: Nikt jednak nie zastawił tej studni.

Na ślub nie dojechałem.

Foto:
Semperit po spotkaniu z dziurą
Obrazek
Tha Dziura
Obrazek
Pomiary
Obrazek
But w rozmiarze 45
Obrazek

zarządcą parkingu przy UTP jest rektor uczelni, ja tam jestem codziennie i jazda tamtędy jest podoba do jazdy po Fordońskiej - pełno dziur... jeszcze dziury jak dziury, ale tam jest pełno lodu i nikt nie ma zamiaru o to zadbać :evil:
jedrekx
Frequent User

Auto: MB

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 16 stycznia 2011, 21:35

Którędy wydostajecie się panowie z Fordonu? Już brak mi pomysłów, ale Akademicka robi się z dnia na dzień coraz gorsza... Na Fordońską już się nie ładuje prawie wcale a już na pewno nie w kierunku miasta bo szkoda nerwów.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » niedziela, 16 stycznia 2011, 22:34

Ja tam Inwalidów ostatnio polubiłem.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez kamil_kicio » niedziela, 16 stycznia 2011, 23:16

Brychu napisał(a):Ja tam Inwalidów ostatnio polubiłem.

dokładnie, jak na warunki wszedzie indziej to inwalidów jest piękna,

a ja tam ostatnio po Twardzickiego jeżdze bo do miasta to strach wyjechać:D :lol: :lol: :lol:
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez ryba-1 » poniedziałek, 17 stycznia 2011, 19:19

co rano stoje w korku na 4donskiej :evil: chyba trzeba sprawdzic witebska/przemyslowa, moze bedzie szybciej
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez jedrekx » poniedziałek, 17 stycznia 2011, 22:42

dziś łatali Fordońską jak jechałem do miasta.. ciekawe jak im wyszło..
jedrekx
Frequent User

Auto: MB

Postprzez weede » wtorek, 18 stycznia 2011, 00:11

podobno 12 ekip Bruski załatwil - bardzo duzo dziur np. na kujawskiej, pieknej, przy rondzie bernardynów, jest pozalatanych
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Jarek104 » wtorek, 18 stycznia 2011, 06:29

Nawet nie wiecie jak się cieszę, że do pracy mogę jeździć obwodnicą i nie muszę wjeżdżac do miasta :)

Natomiast ekipy faktycznie widać, może już nie będę co tydzień musiał walić młotem po felgach w Lagunie po Doroty dojazdach do pracy :lol:
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne