Wypad na Time Attack Tor Poznań

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez GaRaż » wtorek, 20 października 2009, 11:59

weede napisał(a):
GaRaż napisał(a):36 okrazen

wow, to bardzo duzo - jak sie trzymaja r888 po takim dniu? odrazu do wymiany?

no wlasnie ze nie , byla tak slizgawka ze nie sa do wywalenia hehe , tyl prawie jak nowka , przod ciut sie zjechal.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez weede » wtorek, 20 października 2009, 16:37

Obrazek

dobra fota
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 20 października 2009, 18:28

Jak na Ictusa, to mogłaby być lepsza ale fajna ;).

Ciekawa relacja, impreza na bank musiała być super, no i na pewno dla obserwujących wiele ciekawsza niż 1/4. Fajnie że zaczyna się coś dziać nowego, nie tylko 1/4.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Aniołek » wtorek, 20 października 2009, 18:51

i kto to pisze :lol: , ktoś kto w zasadzie nie zajmuje się ani jednym ani drugim :lol:
Lubie to : Streetracing-------- Windserfing -------CROSSFIT
Aniołek
Forum Killer

Auto: Audi S4 B8

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 20 października 2009, 18:56

Dlatego właśnie piszę o odczuciach obserwatora a nie startującego.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » wtorek, 20 października 2009, 18:59

denerwuje mnie to narzekanie ze my tylko 1/4 mili...
na kartodrom wjezdzalismy jako nieliczni i pierwsi juz kilka lat temu... a takiej ekipy jednolitej i zgranej ekipy na 1/4 moze nam pozazdroscic kozde forum motoryzacyjne...

aby wjechac na tor i powaznie tam walczyc to niestety auto musi byc malo cywilne... i nie dokonca nadajace się na ulice... mile widziana jest hardcorowa redukcja masy auta i mega wzmocnione hamulce....
co innego to wjazd lekkim autem o mocy np. 50KM a co innego autem ktore ma okolice 200KM i na koncu prostej moze lecieć ponad dwie paki...
do tego wyjazd na time attack to 700zł wjazd, + paliwo + dojazd i mese innych kosztów...
wiec jest to zabawa dla najbogatrzych.... a wjechac na tor poznan autem nieprzygotowanym i latac nim na 50% mija się z celem a jazda na 100% niestety może skończyć się tragicznie...

ja wykupilem wjazd na dwie tury, mialem zaliczki powplacane na kombinezon i buty z homologacją i niestety nie dałem rady zrobić auta na czas bo mimo ze juz wory kasy wsadzilem w auto to nadal wora kasy brakowało...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez uboat » wtorek, 20 października 2009, 19:29

--orzech-- napisał(a):do tego wyjazd na time attack to 700zł wjazd, + paliwo + dojazd i mese innych kosztów...

zwłaszcza oponki to spory wydatek. Na suchym na jeden track day cały komplet się zużyje, a w większych rozmiarach opon to już mega kasa się robi.
uboat
Rookie

Postprzez kubas » wtorek, 20 października 2009, 20:43

--orzech-- napisał(a):denerwuje mnie to narzekanie ze my tylko 1/4 mili...
na kartodrom wjezdzalismy jako nieliczni i pierwsi juz kilka lat temu... a takiej ekipy jednolitej i zgranej ekipy na 1/4 moze nam pozazdroscic kozde forum motoryzacyjne...

aby wjechac na tor i powaznie tam walczyc to niestety auto musi byc malo cywilne... i nie dokonca nadajace się na ulice... mile widziana jest hardcorowa redukcja masy auta i mega wzmocnione hamulce....
co innego to wjazd lekkim autem o mocy np. 50KM a co innego autem ktore ma okolice 200KM i na koncu prostej moze lecieć ponad dwie paki...
do tego wyjazd na time attack to 700zł wjazd, + paliwo + dojazd i mese innych kosztów...
wiec jest to zabawa dla najbogatrzych.... a wjechac na tor poznan autem nieprzygotowanym i latac nim na 50% mija się z celem a jazda na 100% niestety może skończyć się tragicznie...

ja wykupilem wjazd na dwie tury, mialem zaliczki powplacane na kombinezon i buty z homologacją i niestety nie dałem rady zrobić auta na czas bo mimo ze juz wory kasy wsadzilem w auto to nadal wora kasy brakowało...

Nie trzeba odrazu na tor poznań jeździć.

Lublin, radom, biłgoraj to fajne małe techniczne tory kartingowe gdzie można się wyszaleć co nie miara. Tam nie liczy się aż tak bardzo moc samochodu, na prostych nie leci sie dwie paki. Na początek zabawy z torem myślę że można się tam bardzo wiele nauczyć, technika jazdy, zachowania w trudnych sytuacjach. I jak wypadasz na zielone to nie przy 150km/h tylko przy 70-90, maks przy 120 a to znaczna różnica. Kosz wynajęcia toru to 1000zł za cały dzień jak się zbierze 10 osób to koszt 100zł za cały dzień upalania to chyba nie dużo. A i opon nie trzeba co trackaday wymieniać. Moj ziom w saxo 160km nie zużył kompletu r888 przez cały trackdayowy sezon, na torze byliśmy 6 razy, cały czas upalane do upadłego, na dojazdówki ma te same koła więc w normalnym ruchu też te opony pracują.
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » wtorek, 20 października 2009, 20:58

kubas, tylko jazda do lublina to jakieś 500-800 zeta jak jedziesz średnio szybko... ja jadąc do lublina na wymianę dachu wlałem jakieś 3 baki, a moje auto jest bardzo ekonomiczne jak na turbo benzynę...
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez kubas » wtorek, 20 października 2009, 21:02

ja się w 200 zmieściłem :) A po co jechać szybko ?

Koszty i tak będą mniejsze. No i ryzyko że zabijesz się bo nie odhamowałeś się z 200 przed zakrętem jest odrobinę mniejsze heheh :) A fun myślę że taki sam jak nie większy bo tutaj cały czas jeden zakręt przechodzi w drugi. W poznaniu większe prędkości i większa adrenalinka to pewne :) Chciałbym kiedyś po poznaniu pojeździć ale obecnie nie czuje ze mam do tego odpowiednie umiejętności.
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » wtorek, 20 października 2009, 21:08

no bmką na kołach w lublinie mnie nie zobaczysz... jazda trasa to 16-20l ;) wiec nie wiem czy taniej ;) to tego małe techniczne tory to temat bardziej dla saxo
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez GaRaż » wtorek, 20 października 2009, 21:08

kubas napisał(a):ja się w 200 zmieściłem :) A po co jechać szybko ?

Koszty i tak będą mniejsze. No i ryzyko że zabijesz się bo nie odhamowałeś się z 200 przed zakrętem jest odrobinę mniejsze heheh :) A fun myślę że taki sam jak nie większy bo tutaj cały czas jeden zakręt przechodzi w drugi. W poznaniu większe prędkości i większa adrenalinka to pewne :) Chciałbym kiedyś po poznaniu pojeździć ale obecnie nie czuje ze mam do tego odpowiednie umiejętności.

ta i caly dzien w dupe w jedna strone , upalanie na miejscu , caly dzien w dupe powrot , koncowka - wydymany jak kon po westernie , dziekuje za taka przyjemnosc :)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez kubas » wtorek, 20 października 2009, 21:23

GaRaż napisał(a):
kubas napisał(a):ja się w 200 zmieściłem :) A po co jechać szybko ?

ta i caly dzien w dupe w jedna strone , upalanie na miejscu , caly dzien w dupe powrot , koncowka - wydymany jak kon po westernie , dziekuje za taka przyjemnosc :)

nocleg w lublinie albo w wawce i po problemie :)

STAROŚĆ NIE RADOŚĆ :D
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » niedziela, 20 grudnia 2009, 20:50

bump!

Jakiś czas temu pojawił sie klip z tej imprezy:

http://www.youtube.com/watch?v=bwVxbYfnFfQ
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Poprzednia strona