1/4 mili Ryki - 30.08.2008r.

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez dave » wtorek, 2 września 2008, 12:15

znowu forum zdziadzieje :lol:
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » wtorek, 2 września 2008, 20:15

ja jeszcze zdjec nie zgralem od czasu powrotu z wyscigow i nic mi sie pisac nie chce jak bylo, nic mi sie jakos nie chce:(
KOZI

Postprzez Brychu » wtorek, 2 września 2008, 23:54

Obrazek
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » wtorek, 9 września 2008, 22:44

Nie chciało mi się wcześniej zdjęć wrzucać i nadal mi sie nie chce ale wrzuce chociaż pare, bo nuda na forum a przynajmniej zobaczycie jakich "poważnych" rywali miałem i czemu nie byłem pierwszy ;) ( i odrazu powiem zanim np. Kamil skrytykuje, że są beznadziejne zdjęcia - mój stary aparat jest słabszy niż w komórkach, pozatym jest rozwalony i robi jakieś plamy, zdjęcia były robione na szyblo a zresztą nie jestem fotografem).

Przyjechaliśmy jako pierwsi jednak nie było niestety za to specjalnej nagrody....
Obrazek

Dookoła jest tylko gładziutki asfalt i trawa na której pasą sie niebiezpiecznie momentami blisko krowy...
Obrazek

Zaczęliśmy od zmiany kół....
Obrazek

I gotowe - Drag Wheels na osi:)
Obrazek

Z tyłu niestety nie lekkie skinersy jak u innych a stalowe lelgi z zimówkami...
Obrazek

Zwycięzca mojej klasy - kuki - Civic, który nic nie waży a mocy 300+
Obrazek

wnętrze
Obrazek

drugie miejce w klasie, crx 300+, nasze crxy znów się spotkały po latach(kiedyś należał do kolegi z Bydgoszczy)
Obrazek

wnętrze
Obrazek

tył- to już hardcorowa redukcja masy, wycięte co sie da
Obrazek

Tylne koła ważą tyle, że można je palcem podnieść
Obrazek

Bestie razem
Obrazek

Tutaj doszła trzecia bestia - starszego kolesia o ksywce ajax - kilkaset KM w turbo - najlepiej ze wszystkich rozgrzewa opony :mrgreen:
Obrazek

z bliska
Obrazek

i od tyłu
Obrazek

Kolejna szybka honda:)
Obrazek

Na drugim planie piękne amerykańce
Obrazek

i z bliska
Obrazek

trochę porobiłem ich zdjęć ale były naprawde piękne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nawet ciekawa mazda wyglądająca na szybką, szkoda, że tylko z wyglądu...
Obrazek

Obrazek

specjalnie dla bmkowców - 335d
Obrazek

Obrazek

a tutaj chyba najbardziej kontrowersyjny samochód zawodów i powód późniejszej dyskusji na wielu forach - crx I gen z seryjnym silnikiem, jedyny tuning to własnoręczne zejście właściciela z masy auta - efekt niskie 13stki! Dobry przykład jak ważna jest masa
Obrazek

Właściciel był wysmiewany i krytykowany na wielu forach, że nie spełnia regulaminu itp, jednak udowaodnił, że regulamin spełnia i podsumował wszystkie posty przesmiewców, że gul lata chłopaką z Warszawki bo porobili auta za grube pieniądze, które są dużo wloniejsze niż jego za grosze...
Obrazek

wnętrze:)
Obrazek

ta honda też z laminatów ale troche szybsza:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

fiacik z rozdziawioną japą
Obrazek

niepozorne a szybkie
Obrazek

szybki klekot
Obrazek

było też troche lansu, niestety jak pzreważnie jest nie idzie to w parze z osiągami...
Obrazek

zwróćcie uwagę na wąskie tylne opony:)
Obrazek

słynne driftingowe M3 pewnej dziewczyny
Obrazek

kolejka do startu
Obrazek

było też parę motorów
Obrazek

chyba nawet ciekawych
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ta pani tez się ścigała volvo z turbiną
Obrazek

nawet ładne
Obrazek

fajne felgi
Obrazek

PS.
04.10.08 (sobota) jest ostatnia finałowa runda - http://wst.org.pl/events.php?id=7 , ja raczej pojadę, napewno będzie dużo ciekawych aut i wogóle fajnie bo to finałowa runda, może sie wkońcu ktoś zmobilizuje i pojedzie, może nie tylko jako widz - Dave, Rumianko, Sebek, Aniołek... do dzieła....
KOZI

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 9 września 2008, 23:03

Krytykować zdjęć nie mam zamiaru bo nie o to tutaj chodzi. Chylę czoła przed Twoim CRXem bo widać rywali to miałeś mocnych, dużo bardziej dofinansowanych i przygotowanych strickte pod ćwiartę, a nie jak Twoje, do funu (bo zakładam że CRX to funcar i na ćwiartkę, i na ulicę, a przynajmniej na razie może spełniać taką rolę - widziałem na miejskich ulicach).
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » wtorek, 9 września 2008, 23:08

Na ulicę to już niestety chyba tak średnio ze względu na kolektor.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » wtorek, 9 września 2008, 23:08

no dokładnie - jest to auto też na ulice w przeciwieństwie do tamtych aut oraz bez wkładu sponsorów więc biorąc to pod uwagę myśle, że jest w miarę ok...
KOZI

Postprzez GaRaż » wtorek, 9 września 2008, 23:09

Brychu napisał(a):Na ulicę to już niestety chyba tak średnio ze względu na kolektor.

nasz tez przycieral a jezdzil , druga sprawa ze kozi ma za mocno zglebowanego CRXa i nawet geometria powylazila za norme , no ale moze kiedys da sie ciut wyzej i bedzie lepiej :)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 9 września 2008, 23:32

Brychu napisał(a):Na ulicę to już niestety chyba tak średnio ze względu na kolektor.

Kolektor kolektorem, pewnie można to obejść. Ale np takiego CRX-a jak ten pierwszej generacji czy te inne już na ulicę w żaden sposób nie wpuścisz, nawet na taką bez kolein..

Poza tym nie jest chyba aż tak tragicznie, skoro Kozi poleciał tym na kołach na zawody, już nie pamiętam, ale chyba do Olsztyna...
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez weede » wtorek, 9 września 2008, 23:37

super relacja Kozi, zeby kazdy tak dawal :roll:
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez KOZI » wtorek, 9 września 2008, 23:43

Lekko mi się nie chciało tyle zdjęć pojedyńczo wrzucać ale już się poświęciłem w imię SRTB ;)

Co do kolektora to trzeba bardzo bardzo uważać, bo haczy nawey o nierówności których nie widać:) Ale mimo tego tak jak Kamil napisał w pzreciwieństwie do wielu aut na zawodach można normalnie moim crxem jeździc na codzien i tak naprawde to auto na ulice. Myślałem nad jakąś płytą pos kolektor coś jak Orzech ma pod miską olejową ale GaRaż mówi, że to zły pomysł :|
KOZI

Postprzez Fiveopac » środa, 10 września 2008, 21:36

Super relacja, dawno tak zacnej na forum nie bylo, dzieki Kozi.

KOZI napisał(a):było też troche lansu, niestety jak pzreważnie jest nie idzie to w parze z osiągami...

To nie jest uturbione 1.5? Niskei 14 stki chyba robi.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Poprzednia strona

Powrót do Ogólne