Nie chciało mi się wcześniej zdjęć wrzucać i nadal mi sie nie chce ale wrzuce chociaż pare, bo nuda na forum a przynajmniej zobaczycie jakich "poważnych" rywali miałem i czemu nie byłem pierwszy

( i odrazu powiem zanim np. Kamil skrytykuje, że są beznadziejne zdjęcia - mój stary aparat jest słabszy niż w komórkach, pozatym jest rozwalony i robi jakieś plamy, zdjęcia były robione na szyblo a zresztą nie jestem fotografem).
Przyjechaliśmy jako pierwsi jednak nie było niestety za to specjalnej nagrody....
Dookoła jest tylko gładziutki asfalt i trawa na której pasą sie niebiezpiecznie momentami blisko krowy...
Zaczęliśmy od zmiany kół....
I gotowe - Drag Wheels na osi:)
Z tyłu niestety nie lekkie skinersy jak u innych a stalowe lelgi z zimówkami...
Zwycięzca mojej klasy - kuki - Civic, który nic nie waży a mocy 300+
wnętrze
drugie miejce w klasie, crx 300+, nasze crxy znów się spotkały po latach(kiedyś należał do kolegi z Bydgoszczy)
wnętrze
tył- to już hardcorowa redukcja masy, wycięte co sie da
Tylne koła ważą tyle, że można je palcem podnieść
Bestie razem
Tutaj doszła trzecia bestia - starszego kolesia o ksywce ajax - kilkaset KM w turbo - najlepiej ze wszystkich rozgrzewa opony
z bliska
i od tyłu
Kolejna szybka honda:)
Na drugim planie piękne amerykańce
i z bliska
trochę porobiłem ich zdjęć ale były naprawde piękne
nawet ciekawa mazda wyglądająca na szybką, szkoda, że tylko z wyglądu...
specjalnie dla bmkowców - 335d
a tutaj chyba najbardziej kontrowersyjny samochód zawodów i powód późniejszej dyskusji na wielu forach - crx I gen z seryjnym silnikiem, jedyny tuning to własnoręczne zejście właściciela z masy auta - efekt niskie 13stki! Dobry przykład jak ważna jest masa
Właściciel był wysmiewany i krytykowany na wielu forach, że nie spełnia regulaminu itp, jednak udowaodnił, że regulamin spełnia i podsumował wszystkie posty przesmiewców, że gul lata chłopaką z Warszawki bo porobili auta za grube pieniądze, które są dużo wloniejsze niż jego za grosze...
wnętrze:)
ta honda też z laminatów ale troche szybsza:)
fiacik z rozdziawioną japą
niepozorne a szybkie
szybki klekot
było też troche lansu, niestety jak pzreważnie jest nie idzie to w parze z osiągami...
zwróćcie uwagę na wąskie tylne opony:)
słynne driftingowe M3 pewnej dziewczyny
kolejka do startu
było też parę motorów
chyba nawet ciekawych
ta pani tez się ścigała volvo z turbiną
nawet ładne
fajne felgi
PS.
04.10.08 (sobota) jest ostatnia finałowa runda -
http://wst.org.pl/events.php?id=7 , ja raczej pojadę, napewno będzie dużo ciekawych aut i wogóle fajnie bo to finałowa runda, może sie wkońcu ktoś zmobilizuje i pojedzie, może nie tylko jako widz - Dave, Rumianko, Sebek, Aniołek... do dzieła....