Takie moje zdanie, ale kazdy robi to co lubi...

Jarek104 napisał(a):zgadza się, swoje waży ale jak Ty widzisz dmuchanie silnika zduszonego wydechem od mniejszej pojemności? Bo ja tego za cholerę nie widzę..
Najpierw chcę dojśc do serii a potem zobaczymy
Wstrzymaj sie z wydechem jak masz zdrowy z 1.5, dozbieraj $$$$ nadmuchaj ten silnik i dopiero rob wydech,

FordOn napisał(a):Ale 1.6 w wolnossaku... to wg mnie wolwal bym odlozyc kase i zrobic soft turbo niz bawic sie wolnossakiem bo tam Nm brakuje, a taka w pelni uzbrojona coupe wazy swoje...

FordOn napisał(a):Ale 1.6 w wolnossaku... to wg mnie wolwal bym odlozyc kase i zrobic soft turbo niz bawic sie wolnossakiem bo tam Nm brakuje, a taka w pelni uzbrojona coupe wazy swoje...
GaRaż napisał(a):rob na uzywkach to polata jakis czas i beda wycieki oleju , dziekuje
to najlepszym tlumikiem jest wlasnie turbinaGaRaż napisał(a):koncepcja wlasciciela zaklada jak najbardziej mozliwy akceptowalny poziom dzwieku

gshock napisał(a):to byloby ciekawe bo mi sie zawsze zdawalo ze n/a o tej samej mocy leje turbo, przyklad 2 seje jeden to 1.1 turbo , 2 miszmasz 1.1 z 1.2 z wykresami ~110km obydwa na skrzyniach sportingowych i turbo dostalo lanie.
z wlasnego doswiadczenia nissan 200sx vs itr. zblizam sie do itr okolo 2-3sekundowymi "skokami" w momencie jak mam peak na kazdym biegu. przez pozostaly okres jadac rowno z nim.
wydaje mi sie ze n/a ciagnie slabiej jednak rowno i dluzej co sie przeklada na osiagi.

--orzech-- napisał(a):nie tylko dlugosc dyfera ale erowniez szpera lub jej brak... erdi ma szpere...