(Nie)zmieniajmy srtb

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Dzapanis » poniedziałek, 17 marca 2008, 17:52

Jak to napisał kiedyś użytkownik Dziadek " Co za problem jechać 200 na prostej " ;) Pozdrawiam Ewribadi
Dzapanis

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 17 marca 2008, 18:10

Ja uważam, że nie zawsze ilość postów świadczy o tym jaki poziom prezentuje a to co w nich zawarte. Są odpowiednie topiki założone aby gadac w nich o wszystkich duperelach a mimo wszystko ludzie otwieraja całe topiki o niczym i o wszystkim.
Co do atmosfery na forum to nie przesadzałbym... Idzie wiosna więc ludzie odczuwaja wiosenne przesilene, nie ktorzy maja kiespkie dni w zyciu w pracy i nie koniecznie maja cierpliwosc aby na forum dodatkowo sie denerwowac jakimis trolami (przekonanymi o swojej bezgranicznej wiedzy) piszacymi bzdury...

sam nie zawsze mam cierpliwosc aby spokojnie czytac niektore bdury...

Do tego wydaje mi sie ze tu nie chodzi tu o to ze zabrania sie tu komus dyskusji tylko nie toleruje sie bycia trolem i dopierdalania sie do wszystkiego czego dane trol zazdrosci, nie ma itp.

Wydaje mi się ze wszystko zaczelo sie od momentu kiedy zaczeto weryfikowac topik nasze auta i o to wszystko poszlo... wiem ze wszyscy maja nieraz ochote pochwalic sie czym jezdza... sam umiescilem moja bmke i cały projekt ale kiedy ja sprzedalem i kupilem audi to jakos nie cisnelo mnie na to aby sie komu kolwiek chwalic seryjnym nudnym dieslem...

do tego o ile mi sie wydaje weed zawsze odbiera pw i jest otwarty na wszelkie propozycje...

Sami widzicie ze są osoby typowo toksyczne takie jak haro, pitol czy gacek ktore szukaja zaczepki kiedy tylko moga do tego zawsze pisza ze maja nas isrtb głeboko w dupie po czym dzien po banie loguja sie pod innym nikiem i wszystko zaczyna sie od poczatku...

sam nie moge powiedziec ze przepadam ze wszystkimi uzytkownikami forum jak i duza czesc uzytkownikow nie przepada za mna... ale takie jest zycie... ja się hamuje i powstrzymuje nieraz od durnego komentowania i tak samo mogą robić inni... oczywiscie nie musza...

ot moje zdanie
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez weede » poniedziałek, 17 marca 2008, 21:40

--orzech-- napisał(a):do tego o ile mi sie wydaje weed zawsze odbiera pw i jest otwarty na wszelkie propozycje...

to miala byc nasza tajemnica!
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez weede » poniedziałek, 17 marca 2008, 22:08

Temat rozpoczął się od tego dlaczego forum umiera tak :?: To kolejna pierdolona kłotnia na tym forum niczego tutaj nie wniesie...

wg Ciebie forum umiera, a wg mnie skierowalo sie na inny, moze mniej popularny dla wszystkich, tor. Gdzie nie piszemy tylko poto zeby pisac, ale zeby cos przekazac. A topici takie np. jak Hydepark sa od tego zeby sie integrowac i popisac jakies tam mniej istotne rzeczy.

Z mojej strony jest to na siłę uskuteczniany streetracing i jebanie po głowach ludzi, którzy mają pasję...

Tego nie zrozumialem :) wiadomo, ze chodzi o fun z jazdy autem, szybkiej jazdy lub majacej cos z pierwiatkiem extreme

nie rozpierdoliłem na drobne pożyczonej mi Navary za 142 tyś zł... Źle, że nie uderzyłem nią w drzewo, że nie pourywałem kół, źle, że oddałem w jednym kawałku...

Naprawde zle odebrales krytyke, chyba zreszta za malo masz dystansu do siebie (moje prywatne zdanie, nie odbierz tego jak obraza - czasami lepiej olać cos)...no ale wyjasnialismy to tam i nie wracajmy do tego.

A tak btw. to gdyby nie CRX Braci i RS4 to z nazwy tego forum można by wykreślić pierwsze dwie litery

Uwazam, ze jest inaczej...i sa mniej lub bardziej ciekawe autka. Wlasnie np. z budzetowych konstrukcji Fiesta FordOna (co swiadczy, ze mozna i ze nie trzeba miec niewiadomo jakiego worka pieniedzy, przy tym byc normalnym fajnym gosciem, z ktorym mozna pogadac) , Fiesta Arkadiusa, czy poprzez zabawke Dave, Piotrusia (wersje mniej budzetowe) - nie chce mi sie wiecej wymieniac. Pozatym fajnie sie pochwalić autem nietuzinkowym, seria, ale ciekawa - ale nie wiem czy wiekszosc interesowalaby np. zdjecia Puga 206. Jak ktos chce zobaczyc takie auto, ma od tego opcje grafika w google.

Jestem otwarty na dalsza mediacje ;)
weede
Administrator

Postprzez sylvietti » poniedziałek, 17 marca 2008, 22:17

maciej29, jak najbardziej nie, źle mnie zrozumiałeś, myśle, że Kamil wyjasnił moją myśl..

i chyba rzeczywiście najbardziej tu się rozchodzi o ten dział 'nasze auta'.. bez sensu jest tutaj wytykanie, które auto się tam nadaje a które nie. z założenia, i chyba nawet z regulaminu, wynika, że powinny być tam auta typowo streetracingowe, ale no chcąc nie chcąc, bedzie to rodziło ciągle jakieś dyskusje..
shut up and drive.
sylvietti
User

Postprzez Koniu » poniedziałek, 17 marca 2008, 22:22

weede napisał(a): wiadomo, ze chodzi o fun z jazdy autem, szybkiej jazdy lub majacej cos z pierwiatkiem extreme

no właście kolego weede, chodzi o to, że na tym forum jest grono osób, które czują fun z jazdy autkiem stricte nie streetracingowym... Lubią swoje autka i lubią o nich gadać... A tutaj zakaz pisania o "zwykłych" mobilach... Myślę, że jak spuścicie z tonu streetracingu to będzie git...

weede napisał(a):ale nie wiem czy wiekszosc interesowalaby np. zdjecia Puga 206

A ja myślę, że każde auto jest inne i dla swojego właściciela wyjątkowe... Wyraże tu tylko i wyłącznie osobistą opinię, iż chętnie popatrzę na inne/nietuningowane auta użytkowników...

weede napisał(a):nie wracajmy do tego

luuz, ale nie orajcie więcej za zbyt małą agresywność :roll:

weede napisał(a):wg Ciebie forum umiera, a wg mnie skierowalo sie na inny, moze mniej popularny dla wszystkich, tor

Nie tylko ja to zauważyłem... Zauważ, że po moim poście ruszyła lawina... Pomijam wątki osobiste tej dyskusji...
Koniu
Super user

Postprzez weede » poniedziałek, 17 marca 2008, 22:29

Koniu napisał(a):A ja myślę, że każde auto jest inne i dla swojego właściciela wyjątkowe... Wyraże tu tylko i wyłącznie osobistą opinię, iż chętnie popatrzę na inne/nietuningowane auta użytkowników...

ale zauwaz, ze tylko Ty zapewne bys to ogladal z zainteresowaniem. Zrobmy forum, ktore zawyza poziom,a nie gada o dupie maryny.

Koniu napisał(a):luuz, ale nie orajcie więcej za zbyt małą agresywność :roll:

ja jak zaczynalem swoja przygode z motoryzacja to zapewne nie jezdzilem ostro (uczylem sie wkoncu poruszac autem dopiero) i jakos nikt nie zarzucil mi zbyt malo agresywnej jazdy...nie jest to dla Ciebie zastanawiajace? ;)
weede
Administrator

Postprzez Koniu » poniedziałek, 17 marca 2008, 22:36

weede napisał(a):ja jak zaczynalem swoja przygode z motoryzacja to zapewne nie jezdzilem ostro (uczylem sie wkoncu poruszac autem dopiero) i jakos nikt nie zarzucil mi zbyt malo agresywnej jazdy...nie jest to dla Ciebie zastanawiajace?

I uważasz, że moja standardowa jazda Navarą wynika z początków przygody z motoryzacją i z braku doświadczenia :?:
Fakt - mam prawo jazdy dopiero od 6 lat, od kilku lat robię zaledwie 40tyś. km w roku i ukończyłem szkołę bezpiecznej jazdy w szkole Pro-Driving-Team Podkalicki... Fakt dopiero w tym temacie raczkuję :mrgreen: Nikt nie zarzuci mi tu, że nie jeździłem wariacko bo nie potrafiłem... Poprostu kierowałem się rozsądkiem... Thats All...
Koniu
Super user

Postprzez weede » poniedziałek, 17 marca 2008, 22:48

nie zrozumiales...przeciez nikt Cie nie zmusza jezdzic ostro zeby sie wylansowac (taka jazda na pokaz zreszta zawsze jest dziwnie odbierana) i raczej nikt nie powie, o stary respect dla Ciebie. Kazdy to robi dla siebie przeciez.
Bardziej mi chodzi o to, ze to forum nie ma byc ogolnie o motoryzacji, nowinki z serii nowy Van od Skody te sprawy...a o wykorzystaniu auta skierowane na jazde nim i jesli to zrozumiesz Ty i cala "lawina" postów które sie posypaly to pozwoli to nam normalnie funkcjonowac i czerpac z tego przyjemnosc.
weede
Administrator

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 17 marca 2008, 22:56

Mam pomysł.

Jak już wszyscy zauważyli, rozchodzi się o dział "Nasze Auta". Proponowałbym zmianę nazwy tego działu. Tak się utarło że "Nasze Auta" to w domyśle nasze samochody, do których mamy sentyment, jedni większy inni mniejszy. Wiadomo, że inaczej do tematu podejdzie Orzech, który miał już w życiu okazję jeżdżenia różnymi autami, i np tak jak teraz przesiadł się z 2.8 do 'nudnego diesla' a inaczej podejdę do tematu ja, przesiadając się z Thalii 1.4 ojca na np samochód z motorem 2.0. Dla mnie to już by był skok mocy, i pewnie by mnie przez jakiś czas to auto rajcowało. A jak coś kogoś rajcuje, to najczęściej ma się ochotę tym podzielić z innymi. No nie mam racji? Wchodzi wtedy na forum i patrzy, dział "Nasze auta". Myśli... "Moja Kija, ma 2.0, ma 130 koni, jest szybka (dla mnie), pochwale się!". Wrzuci, Koniu wejdzie, przeczyta, napisze swoje wrażenia, Wolski zrobi to samo, i pewnie jeszcze kilka innych osób też. Później się pojawi ktoś inny, dla którego 2.0, 130 koni, Kija, jest warte tyle samo co dla innych Polonez. I co z tego że np Kija służy cały czas do "pizdowania", że właściciel czuje się jak bóg, stara się jeździć jak najszybciej, ma seryjne auto, a ktoś inny ma 300KM, a jeździ głównie 50km/h bo zamontował zbyt niskie zawieszenie.....

Takich przykładów można by mnożyć. Zarówno z tego forum, jak i z innych. Każdy będzie podchodził do tematu na swój sposób, jedni przemilczą sprawę, a inni wykrzyczą swoje zdanie.

Jeśli w dziale "Nasze auta" faktycznie mają być auta ciekawe, szybkie, dłubane własnoręcznie, proponował bym zmianę nazwy działu na "Nasze projekty". To już da do myślenia przeciętnemu "szarakowi" że ze swoim Punto nie ma co tam szukać, bo wymiana płynu hamulcowego to żaden projekt...

Myślę że taka kosmetyczna zmiana dla forum, niby zbędna, mogłaby poprawić nieco relacje między użytkownikami, zrozumienie istoty działu, itd.

Już mi się nie chce, palce mnie bolą. Mam nadzieję że nie zakręciłem za bardzo ;)
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » poniedziałek, 17 marca 2008, 22:56

Słuchajcie mam propozycję. Znajdźcie sobie osobę, która zajmie się administracją forum, a ja Wam fundnę serwer na rok i domenę co ? Będziecie sobie pisać co dusza zapragnie. Dlaczego na siłę chcecie zmieniać forum, na którym jesteście gośćmi ? To nie jest żadna demokracja tylko prywatne forum. Żadne rzeczowe dyskusje nie mają sensu, absolutnie. Moja propozycja jest jak najbardziej poważna.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez weede » poniedziałek, 17 marca 2008, 23:04

heheh Brychu jak zwykle sie zdenerwowal :D

Mi sie opinia Kamila podoba, bo cos wnosi sensownego i chyba ujela ten palacy niektorych problem.
weede
Administrator

Postprzez Koniu » poniedziałek, 17 marca 2008, 23:07

Brychu, bardzo dobrze, że w końcu uświadomiłeś kilkudziesięciu użytkownikom, że są na tym forum poprostu zbędni... Skoro Ty jesteś tutaj właścicielem a my gośćmi to no problem :mrgreen: I po co ta cała inteligentna dyskusja z weedem jak i tak zawsze zwykli użytkownicy będą tutaj gorsi... Powiedz i uświadom nam tylko w czym jesteśmy gorsi hmm :?: A już myślałem, że będzie jakieś logiczne porozumienie :roll: Skoro to także prywatne forum, to po co jego regulamin, po co możliwość logowania się :?: Czy inni moderatorzy twierdzą tak samo jak Brychu :?: Czy ten kto nie jest streetracerem ma stąd poprostu wypierdalać :?: Ilu zostanie :?:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 17 marca 2008, 23:13 przez Koniu, łącznie edytowano 1 raz
Koniu
Super user

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 17 marca 2008, 23:12

Brychu napisał(a):To nie jest żadna demokracja tylko prywatne forum.

Tak mi się skojarzyło. Przychodzi gość do programu telewizyjnego typu TalkShow. Prowadzący program, zarazem właściciel stacji, nie daje dojść do głosu gościowi mówiąc "nie odzywaj się, to mój program, moja stacja". Jaki by miał sens taki program?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » poniedziałek, 17 marca 2008, 23:27

Analogicznie: do talk show na temat sytuacji politycznej w południowej Azji przybywa sam z siebie gość, który zaczyna opowiadać o swojej impotencji.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off Topic