Mam pomysł.
Jak już wszyscy zauważyli, rozchodzi się o dział "Nasze Auta". Proponowałbym zmianę nazwy tego działu. Tak się utarło że "Nasze Auta" to w domyśle nasze samochody, do których mamy sentyment, jedni większy inni mniejszy. Wiadomo, że inaczej do tematu podejdzie Orzech, który miał już w życiu okazję jeżdżenia różnymi autami, i np tak jak teraz przesiadł się z 2.8 do 'nudnego diesla' a inaczej podejdę do tematu ja, przesiadając się z Thalii 1.4 ojca na np samochód z motorem 2.0. Dla mnie to już by był skok mocy, i pewnie by mnie przez jakiś czas to auto rajcowało. A jak coś kogoś rajcuje, to najczęściej ma się ochotę tym podzielić z innymi. No nie mam racji? Wchodzi wtedy na forum i patrzy, dział "Nasze auta". Myśli... "Moja Kija, ma 2.0, ma 130 koni, jest szybka (dla mnie), pochwale się!". Wrzuci, Koniu wejdzie, przeczyta, napisze swoje wrażenia, Wolski zrobi to samo, i pewnie jeszcze kilka innych osób też. Później się pojawi ktoś inny, dla którego 2.0, 130 koni, Kija, jest warte tyle samo co dla innych Polonez. I co z tego że np Kija służy cały czas do "pizdowania", że właściciel czuje się jak bóg, stara się jeździć jak najszybciej, ma seryjne auto, a ktoś inny ma 300KM, a jeździ głównie 50km/h bo zamontował zbyt niskie zawieszenie.....
Takich przykładów można by mnożyć. Zarówno z tego forum, jak i z innych. Każdy będzie podchodził do tematu na swój sposób, jedni przemilczą sprawę, a inni wykrzyczą swoje zdanie.
Jeśli w dziale "Nasze auta" faktycznie mają być auta ciekawe, szybkie, dłubane własnoręcznie, proponował bym zmianę nazwy działu na "Nasze projekty". To już da do myślenia przeciętnemu "szarakowi" że ze swoim Punto nie ma co tam szukać, bo wymiana płynu hamulcowego to żaden projekt...
Myślę że taka kosmetyczna zmiana dla forum, niby zbędna, mogłaby poprawić nieco relacje między użytkownikami, zrozumienie istoty działu, itd.
Już mi się nie chce, palce mnie bolą. Mam nadzieję że nie zakręciłem za bardzo