przez Kamil Wolski » piątek, 15 lutego 2008, 14:02
Na PSie się pod tym kątem nie znam, ale...
Prawa strona zdjęcia ostra, lewa nie ostra. I zderzak, i drzewa i koło przednie. Brudny obiektyw albo celowo ktoś zmiękczył gradientem zdjęcie.
Ta maska, wygląda jak pomalowana wałkiem, matową farbą, nie wygląda to żeby miało odbijać się w tym cokolwiek.
Na samym "czubku" zderzaka, na przodzie, widać szparę między siatką a zderzakiem. Wygląda ona dosyć naturalnie, nie jak błąd PS'a.
Okolice koła. Ładnie wchodzi linia nadkola, dalej już równo nie jest. Myślę, że gdyby to było robione w PS'ie, nie byłoby problemu z uzyskaniem ładnej krzywizny tego elementu.
Kły - wyglądają naturalnie na tle tych krzaków. Shopowane, wyglądałyby jak wklejone, no chyba że ktoś to zrobił na prawdę dobrze.
Cień pod zderzakiem też mi wygląda w miare naturalnie.
Reasumując. Myślę że to prawdziwe dzieło, że ktoś to zrobił na serio. Jednak jest to tak paskudne, że wątpliwości nie pozbędę się chyba nigdy.
Zerknąłem również w EXIF zdjęcia. Ktoś zrobił to aparatem marki TRUST. Nie sądzę, aby ktoś kto zrobiłby, było nie było, dobry VT, posiłkował się zdjęciem tak niskiej jakości (bo raczej z TRUSTA o dobrej mowy być nie może).