taki identyczny kolektor byl kiedys na allegro i poszedl chyba za jakies 400zl dokladnie niepamietam ale chyba cos takiego.......... niewyglada on kuszaco
wachu napisał(a):chyba nie zrozumieliscie ironii koledzy z tym Rzeszowem...

batman napisał(a):moim zdaniem kupowanie markowego kolektora nie jest najlepszym pomysłem z finansowego punktu widzenia. taki kolektor kosztuje 1500-2000 zł albo nawet więcej, bo niektórzy biorą 400 pln od gara. poza tym kolektor to tylko połowa sukcesu (to co jest na zdjęciach tutaj nie wygląda zbyt dobrze szczerze mówiąc).
z reguły należy policzyć i zrobić od zera cały wydech (no chyba, że akurat to co jest pasuje) w zależności od tego co się ma i co się chce uzyskać. z podstawowych danych tego vr6 już widać, że kolektor ze zdjęcia można rozbić o kant dupy. jakby co mogę wam policzyć wydech tylko do tego będzie potrzebnych kilka danych, których nie chce mi się szukać - głównie czasy otwarcia zaworów (resztę znam) no i zasadnicza sprawa do czego to wszystko ma służyć.

batman napisał(a):aha czyli dupowóz to to nie jest. jakieś inne modyfikacje w silniku zostały przeprowadzone?
wykonania takiego kolektora na odległość nawet mając bardzo dokładne wymiary się nie podejmę, tym bardziej, że jest to tak duży silnik w tak małym aucie jak fiesta. czasem po prostu wyjdzie tak, że kolektor się nie zmieści i trzeba go prowadzić niebezpiecznie blisko innych urządzeń albo bardzo nisko, np. u mnie w sierze miałem mały fart, bo zrobiłem z rur o mniejszej średnicy niż wyszła z obliczeń no i było na styk. 2 mm większe średnice i musiałbym wymontować rozrusznik i odpalać na korbe :}