Car audio w bydzi

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 13 sierpnia 2007, 15:56

Kamil Wolski dobrze gada, psujecie ciekawy temat :evil: upraszam o nie trolowanie w wątku.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez nyny » wtorek, 14 sierpnia 2007, 10:45

A ja kolejny raz powtorze....

....przeciez to zdobyte laury swiadcza czy cos gra czy nie gra, wyzej juz napisalem jak to sie ma do naszych rodzimych bydgoskich firm.....

A co do accorda, no tak nawrzucane tam jest sprzetu (choc i tak mizerniutkiej jakosci - jesli mowa o tym co bylo ostatnio bo co teraz nawet nie wiem) ale niestety bez jakiegokolwiek ladu i skladu. To ze ktos wydal duzo pieniedzy o niczym nie swiadczy, po prostu dal sie wypompowac na cos co robi sssssssssyyyyyyyyk cczzzsykm i buuuuuuum.
Czyli krootko mowiac na gorze skwierczy, ostrzy i kluje po uszach, na srednich... jakie srednie? (tam nie ma srednich, o mulacym i rozlazlym basie ktory wytwarza takie sobie cisnienie konczac. Ot po prostu ktos mial fantazje i nawrzucal bez ladu i skladu sprzetu, choc montarz na pierwszy rzut oka i bez zaglebiania wykonany OK.

I dajmy juz spokoj tym wycieczkom i podjazdom. Jak cos lezy na watrobie to zapraszam na jakies eliminacje MP w CA to mozna zweryfikowac co i jak w aucie piszczy.
Jakos niewiele osob sie na to decyduje (chociaz w tym sezonie i tak jest chyba 100% wieksza frekwencja na zawodach ludkow z naszego regionu)

pozdro
nyny
User

Postprzez ando » wtorek, 14 sierpnia 2007, 12:37

To moze ja tez wtrace troche swoich wypocin na temat CA w bydgoszczy...

Saudio... z ta firma jak pewnie niektorzy z was wiedza jestem mocno zwiazany wlasnie tam powstal projekt i cale wykonanie audio w moim aucie. Firma jeszcze raczkuje na bydgoskiej scenie CA gdyz powstala raptem 1,5 roku temu wiec na trofea trzeba bedzie jeszcze poczekac jednak wlascicielowi kompetencji i wiedzy napewno nie brakuje gdyz ma za soba bardzo duzy bagaz doswiadczen... Jest on wstanie zrobic wszysko od dobrze brzmiącego systemu, efektowna zabudowe po db draga.

MaxCarAudio... tutaj chyba za wiele nie musze dodawac wysoka jakosc komponentow i instalacji a wyniki osiagane podczas zawodów mowią same za siebie, niektorzy zarzucaja pudelkowaty i monotonny styl zabudowy jednak ja uwazam ze mercedesa S600L nie powinno malowac na zaruwiasto zolty kolor i tak samo jest z ich instalacjami.

Kijowska 18... wiem ze niedlugo bedzie zmiana nazwy firmy :D znam wlasciciela i widzialem kilka jego ciekawych projektow pomimo ze nie ma ich zbyt wielu, jednak trzeba przyznac ze bardzo sie stara dba o szczegoly no i staje sie coraz lepszy w tym co robi takze konkurencja musi miec sie na bacznosci...

StudioCarHiFi... po odejsciu pewnej osoby z tej firmy nie mialem okazji widziec jakis ciekawych nowych projektow, tak samo ucichlo o nich na arenie zawodów CA jednakze trzeba przyznac ze pracownicy sa dobrze wykfalifikowani a instalacje maja poprawne i zadnego papudroctwa tam nie ma

EuroCarAudio... niestety musze stwierdzic ze ta firma najbardziej odstaje od reszty moze i sa najtansi ale co za tym idzie pojawia sie duzo bledów jednakze jak to sie mowi na blędach czlowiek sie uczy i widze lekki postep w ich instalacjach...

Na koniec chcialbym tu dodac pewną swoja uwage. Wiekszosc z was patrzy na ceny a to jest dosyc blędne myslenie bo jezeli ktoś chce czegos wiecej niz tylko poprawienie seryjnego systemu audio to musi sie liczyc z wydaniem wiekszej ilosci gotówki bo dobre komponenty dobry montaz i odpowiednia instalacja niestety kosztuja...
ando

Postprzez GaRaż » wtorek, 14 sierpnia 2007, 15:38

ando napisał(a): bo jezeli ktoś chce czegos wiecej niz tylko poprawienie seryjnego systemu audio to musi sie liczyc z wydaniem wiekszej ilosci gotówki bo dobre komponenty dobry montaz i odpowiednia instalacja niestety kosztuja...

amen :P ;)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez ZAPi » wtorek, 28 sierpnia 2007, 23:47

Gacek ty nie masz pojecia,

zakładałem nie jadna tablice i zawsze w ramce i nic nie dzwoni chcesz to kiedyś posłuchaj mojej tablicy nic nie usłyszysz
Ostatnio edytowano środa, 28 sierpnia 2013, 17:04 przez ZAPi, łącznie edytowano 1 raz
ZAPi

Postprzez Dziadek » niedziela, 9 września 2007, 21:16

I jak tam gacek, które miejsce dziś było??? Rozumiem że zgodnie z obietnicami 1.???
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » poniedziałek, 10 września 2007, 07:38

ZAPi,

a ty wez wkoncu cos zrob porzadnego u siebie bo tak pierdolisz i pierdolisz a skrzynka z glosnikiem jest i duzo daje to. drugie to prosze ja ciebie jak mowisz o kondensatorach to ci mowie jak jest ze sruby sa dokrecane ale sie od cisnienia odkrecaja powoli i po jakims czasie sa bardziej luzne. zreszta nie wazne wy oczywiscie jestescie tutaj niektorzy obeznaniu we wszystkim a inni sie na niczym nie znaja. ja i tak z tych postow slucham tylko niektorych ktorzy faktycznie cos wiedza a tak to mam inne gleboko ze tylko potrafia najezdzac a samemu nic nie robic
GaceK

Postprzez rulek » poniedziałek, 10 września 2007, 07:42

Gacek to Twoje a3 to jest z takim ogromniastym zderzakiem z przodu, dwoma kominami z tylu i naklejka mtm :?:
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez ando » poniedziałek, 10 września 2007, 14:32

widok miny gacka odbierajacego dyplom za 5 miejsce w CA- bezcenny :mrgreen:
gacus powiem ci tyle ze sedziowie byli wyjatkowo upierdliwi ale to w koncu mistrzostwa a nie eliminacje i mala rada jak chcesz zdobywac wyniki to nie na tanich komponentach vibe czy fli bo daleko na tym nie zajedziesz no i instalatora by sie tez przydalo zmienic tak mi sie wydaje :P cos czuje ze szykuje sie niezla wewnetrzna bydgoska walka w przyszlym roku jak dziadzius podejmie rzucona rekawiczke no i prawdopodobnie bedzie robione jeszcze jedno autko pod ta konkurencje w tej klasie ale zeby nie zapeszac nie bede zdradzal szczegolow.
ando

Postprzez GaceK » poniedziałek, 10 września 2007, 14:41

ando,

no niestety. wiekszosc osob miala racje ze moge sie przeliczyc. poprostu faktycznie inaczej oceniali i teraz kompletnie wszystkie bledy mi wytkneli... (mam nadzieje). coz moge powiedziec, zal zal i jeszcze raz zal. jestem tak wkurzony ze sobie nawet nie wyobrazacie... no ale auto do konca tego roku kalendarzowego bedzie robione tzn instalka na nowo kompletnie kladziona + dodatkowy akumulator + tak jak wspomnialem dokumentacja robiona + zmiana troche skrzyni + zmiana troche calej zabudowy + calkowita zmiana wzmacniaczy na piece vibe albo audison (zaleznie na ktorych bedzie lepiej smigalo) no i mam nadzieje ze na przyszly rok bedzie lepiej. chce wystartowac moze w kategori jeszcze multimedia ale to jest do przemyslenia czy warto kolejne $ wkladac w auto czy nie bedzie to przesada...
GaceK

Postprzez ando » poniedziałek, 10 września 2007, 16:32

chcesz startowac w multimedia heh tam liczy sie rowniez dzwiek i obraz na tym co teraz masz duzo nie zrobisz bo vibe nie gra a monitorki to tylko wysoka poleczka zeby jakosc byla dobra plus zajebisty wzmacniacz na przod masz rowniez z tego co piszesz w planach wymienic wzmaki do bassu to napewno da cos ale tez by sie przydalo suby zmienic na cos mocniejszego tak wiec wniosek jest tylko jeden zmiana wszystkiego jezeli masz w planach osiagnac jakis doby wynik. pozdro
ando

Postprzez GaceK » poniedziałek, 10 września 2007, 17:37

wzmacniacze mam zamiar zmienic... glosniki zostana te same, za duzo $ by trzeba bylo znowu wladowac... Co do monitorow to mam ten dotykowy do kompa chyba dobra jest jakos jego + 2x 7" SONY ktore sa wsumie w czolowce... Dodatkowo w bagazniku mysle o zamontowaniu 17"... Musze przejzec poprostu co jest oceniane w tej kategori :)
GaceK

Postprzez ZAPi » środa, 19 września 2007, 00:49

GaceK, nie startuje w konkursach i nie pisze postów jak ty
GaceK napisał(a): No nie spotkalem jeszcze auta w ktorym tablica nie walila :P

tak się chwaliłeś ze będziesz pierwszy i jakoś tobie nie wyszło :lol:

Mojego samochodu się nie czepiaj, nie opisuje go na forach. Nie startuje w zawodach ca, u mnie porostu coś gra i tyle, ale tablica w ramce mi nie "wali" :mrgreen:
Ostatnio edytowano środa, 28 sierpnia 2013, 17:11 przez ZAPi, łącznie edytowano 2 razy
ZAPi

Postprzez luke8 » środa, 19 września 2007, 10:44

Ty gornik moze byc sobie odpuscil bo enty post w tym samym tonie robi sie nudny.
www.tuning-studio.pl
koni bilstein eibach ebc brembo k&n JR
DBA ACL
luke8
Frequent User

Postprzez --orzech-- » środa, 19 września 2007, 10:56

popieram...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Poprzednia stronaNastępna strona