Nielegalne wyścigi aut po Bydgoszczy

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Mav » środa, 4 lipca 2007, 11:31

No coż, nawet jako kobieta musi jakoś umieć przyjmować odmowy :D
Mav

Postprzez CBlue » piątek, 6 lipca 2007, 20:38

KOZI napisał(a):Sławek tez własnie ostatnio słyszałem chyba właśnie o tej Łodzi, ze zorganizowali legalne wyscigi, ciekawe czy u nas by przeszło, do tej pory było pewnie nie do pomyslenia ale skoro w innych miastach się godza to czemu by u nas nie. tymbardziej, że zgodzili sie kiedyś na wyścigi motorów i zamknieci eulicy gdańskiej, teraz wiadukt jest w remoncie to moż ebyła by większa szansa na jej zamknieci ebo ruch tam prawktycznie zerowy tylko napewno i tak nikt sie tym nie zajmie znając zycie więc temat upadnie...

W Łodzi to już była II edycja Wyścigu na ¼ mili o Puchar Komendanta Miejskiego Policji w Łodzi. Wyścigi odbywają sie pod nadzorem Policji na ulicach Łodzi. Ostatnio pokazywali je na TVN Turbo.

Oto linki, mówiące o tej imprezie:

http://stormriders.pl/index.php?option= ... 9&Itemid=1
http://www.lodz.policja.gov.pl/index.ph ... &Itemid=68
http://www.bmw-klub-lodz.com.pl/news/040
http://www.bmw-klub-lodz.com.pl/klub/zawody
CBlue

Postprzez GaRaż » piątek, 6 lipca 2007, 20:43

CBlue napisał(a):
KOZI napisał(a):Sławek tez własnie ostatnio słyszałem chyba właśnie o tej Łodzi, ze zorganizowali legalne wyscigi, ciekawe czy u nas by przeszło, do tej pory było pewnie nie do pomyslenia ale skoro w innych miastach się godza to czemu by u nas nie. tymbardziej, że zgodzili sie kiedyś na wyścigi motorów i zamknieci eulicy gdańskiej, teraz wiadukt jest w remoncie to moż ebyła by większa szansa na jej zamknieci ebo ruch tam prawktycznie zerowy tylko napewno i tak nikt sie tym nie zajmie znając zycie więc temat upadnie...

W Łodzi to już była II edycja Wyścigu na ¼ mili o Puchar Komendanta Miejskiego Policji w Łodzi. Wyścigi odbywają sie pod nadzorem Policji na ulicach Łodzi. Ostatnio pokazywali je na TVN Turbo.

Oto linki, mówiące o tej imprezie:

http://stormriders.pl/index.php?option= ... 9&Itemid=1
http://www.lodz.policja.gov.pl/index.ph ... &Itemid=68
http://www.bmw-klub-lodz.com.pl/news/040
http://www.bmw-klub-lodz.com.pl/klub/zawody

No widzicie , i jeszcze o puchar komendanta , jednak dobrze mi cos tam w glowie dzwonilo :) , jednak sie da ,moze u nas czesc tych twardoglowych poszla by za przykladem jak by im wskazac palcem ze takie cos sie odbywa :)

PS , a chyba sklepie pisemko jak bedzie mi sie nudzic do naszej komendy glownej i zobacze co bedzie sie dzialo :) , w sumie gorzej juz nie moze byc.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez FELIPE » piątek, 6 lipca 2007, 21:05

Sławek jakbyś reflektował to chętnie się również podpiszę pod petycją jako sklep-instytucja znająca potrzeby społeczności bydgoskiej sceny SR

w kupie raźniej, może uda się coś zdziałać, a jak będą nas olewać to wtedy media wziąć do pomocy! jako reklamodawców może nas posłuchają...
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » sobota, 7 lipca 2007, 21:03

Hmm... Niekoniecznie. Akurat kamienna z brakiem bocznych drog to zly przyklad, chyba niewiele jezdzisz mocnymi autami, ile ci zajmuje rozpedzenie sie do 180?
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » sobota, 7 lipca 2007, 22:47

Kierowcy dzielą się na tych, dla których osiągnięcie 180 km/h to wydarzenie jedno na miesiąc wymagające odpowiednich warunków i przygotowań oraz na tych, dla których jest to wbicie kolejnego biegu. Jeśli dla koghoś prędkość 180 to już extreme to nie powinien jeźżdzić w mieście więcej niż 100, a na trasie więcej niż 130 km.h w porywach. Jeśli ktoś jeździ tyle codziennie to nie jest to dla niego wielkie szaleństwo, wie jak zachowuje się samochód, wie czego spodziewać się po innych kierowcach i wie gdzie można a gdzie nie.

Tak poza tym taka dyskusja nie ma sensu, każdy jeździ tak jak jeździ i nikt się nie nawróci po jakiś postach na forum.

Trzecia sprawa, że zabić kogoś można i jadąc 50 km/h - moim zdaniem zdecydowanie większym zagrożeniem na jezdni jest kapelusz, który uporczywie trzyma lewy pas, pozycja pochylona za kierownicą i świadomość że jak włączy kierunek to już ma prawo zmienić pas "bo właczył kierunkowskaz" a świadomość, że ktoś może jechać szybciej niż 70 w mieście jest wiadomością, który jego mózg odrzuca.

Jeżdżę dużo szybciej niż pozwalają przepisy, przykładam myślę 3 razy większą uwagę do jazdy samochodem niż statystyczny kierowca, wiem że inni kierowcy niekoniecznie spodziewają się, że to coś w lustrerku zaraz będzie na ich wysokości, a w sytuacjach kryzysowych nie naciskam hamulca i nie czekam co się stanie tylko w ułamkach sekund analizuję kilka wyjść z sytuacji - wielokrotnie dodanie gazu w miejscach gdzie odruchowo się hamuje uratowało mi zdrowie albo życie.

Kolejna sprawa, jadąc szybciej widząc sytuację kryzysową mam pewne wkalkulowane ryzyko i zawsze wiem co zrobię, sam wielokrotnie już chwilę później łapię się na tym że tak reagowałem licząc się z wypadkiem, żeby nie uderzyć w nikogo tylko samemu wylecieć gdzieś w drzewa.

Shark: osoby, które potrafią pojechać 180 tylko w nocy albo przy zerowym ruchu są bezbronne jak dziecko w momencie gdy na tej nieruchliwej drodze przy 180 pojawi się coś nieprzewidzianego - łapiesz ? Najwięcej wypadków jest właśnie w takich okolicznościach - dlaczego powiedz mi na trasach jest tyle krzyży na prostych drogach ? Bo asy nie potrafiący jeździć po zakrętach widząc kawałek prostej chcąc się dowartościować albo popisać cisną gaz w podłogę a później jest katastrofa.

NA ten temat możnaby pisać i pisać a i tak żadna ze stron nie da się przekonać drugiej.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » niedziela, 8 lipca 2007, 02:10

na dodatek przeczytaj opis Brycha, który również powinien Tobie conieco wyjaśnić ;)
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez korwin » niedziela, 8 lipca 2007, 03:39

Brychu napisał(a):[...] wielokrotnie dodanie gazu w miejscach gdzie odruchowo się hamuje uratowało mi zdrowie albo życie.

Prawidłowy odruch 8) wymagający jednak przełamania się :evil: Należy pamiętać, że tylko spięty układ napędowy auta umożliwia kierowanie nim.
korwin

Postprzez Reaper » niedziela, 8 lipca 2007, 10:20

orzech: a ja bym sie zgodzil, pozwolilbym jej udzielic wywiadu. Zwroc uwage na to ze jesli od Ciebie dostala odmowe to moze pojsc do jakiegos tluka pokroju tego co jechal 160kmh na Kamiennej i mysli ze jest fajny. A tak przynajmniej moznaby bylo chociaz troche uratowac sytuacje :)
VW Corrado
Reaper
User

Postprzez --orzech-- » niedziela, 8 lipca 2007, 12:40

niekoniecznie...
zauwaz ze ludzie na nasz temat maja juz wyrobione zdanie... tak jak my o kapelusznikach i o radi maryja...
cokolwiek bys nie powiedzial nie napisal oni i tak beda wiedzieli swoje bo dla nich jazda z predkoscia 160 po kamiennej to jakies wielkie halo... a sami tyle nawet na terasie nie jezdza...
dziewczyna chciala dobrze.,,, wychodzila z zalozenia aby przedstawic ta dobra strone wyscigow... ale dla ludzi z zewnatrz nie ma dobrej strony... sa tylko dwie zle...

czy gdyby rydzeyk zrobil wyscigi na 1/4 mili w miescie bysmy sluchali radia maryja? chyba tylko po to aby wiedziec kiedy beda kolejne wyscigi ;)

do tego ludzie mysla ze kazdy kto ma glosny wydech wies lotke to musi byc od razu streetracer... i na przyklad nie zwracaja wiekszej uwagi jak ich na trasie wyprzedza z 200km/m na lizniku mercedes s klas tylko na calibre z wyjacym tlumikiem przy 150km/h komentujac co za debil....

wiec uwazam ze im mniej o nas sie mowi tym lepiej
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Fiveopac » niedziela, 8 lipca 2007, 14:12

shark, CZEMU TY I BIGBOY PISZECIE Z TEGO SAMEGO IP??
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez STELMI » niedziela, 8 lipca 2007, 14:48

bueheheheh, Michał z Tuning Studio ?? :P
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez --orzech-- » niedziela, 8 lipca 2007, 15:07

no no to juz wiemy skad trole sie biora...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez FELIPE » niedziela, 8 lipca 2007, 15:50

STELMI napisał(a):bueheheheh, Michał z Tuning Studio ?? :P

hahaha sherlocki trochę ostrożniej z podejrzeniami...

bigboy mi się ostatnio skarżył że nawet na forum nie może wejść bo się nie logował jakiś tam czas i mu skasowali konto

a shark ma pewnie tą samą sieć radiową na Jachcicach co Michał kiedyś, bo od około pół roku bigboy ma dostęp do sieci wyłącznie z liveboxa w domu albo z cerberusa w pracy
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » niedziela, 8 lipca 2007, 16:05

FELIPE napisał(a):a shark ma pewnie tą samą sieć radiową na Jachcicach co Michał kiedyś, bo od około pół roku bigboy ma dostęp do sieci wyłącznie z liveboxa w domu albo z cerberusa w pracy

BULSZIT :lol: , host wsip.edu.pl , ul. Kaliskiego 7 - ATR , tudziez akademik.
kim ty wogule jestes szarku... :roll: pitol zaczal studiowac na WSIP? :lol: :lol:
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne