Rozpoczęcie WAKACJI - PAS STARTOWY

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Brychu » wtorek, 3 lipca 2007, 22:27

GaceK napisał(a):Ale co na mnie najezdzasz jak nie wiesz zapewne o co chodzi ?

Wiem doskonale o co chodzi.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » wtorek, 3 lipca 2007, 22:32

No dobra to moze troche humoru do calosci... A3 jak bedzie cala i prosta ustawi sie z "mocnymi" autami, Z3 jak bedzie na miejscu po lakierowaniu tez moze sie ustawic...
a kto sie posciga z moim bmw :lol: :lol: :lol: :?: nie no na moje po ulica wysztko wyjasni i nie ma co sie odgrazac czy tez debatowac ze jest tak i tak...
Ryba kiedys powiedzial
samochod gwizda, kierowca pizda...
i nie jest to pisane zlosliwie ale dla humoru...
FordOn
Forum Killer

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 22:34

Dobra koniec tematu bo juz sie we wszystkim pogubilem...

Te cale wyscigi traktuje dla funu bo nie interesuje mnie tuning mechaniczny auta tylko CA i pod tym wzgledem robie auto. Gdyby interesowala mnie moc to bym nie robil zapewne CA tylko tuning silnika. Co do samych tych amatorskich wyscigow to jezdze tylko dla przyjemnosc i dla checi sprawdzenia samego siebie.

Powracajac jak bede mial mozliwosc z checia ustawie sie z kilkoma autami na kreske i tyle...
GaceK

Postprzez Dziadek » wtorek, 3 lipca 2007, 22:37

No i git. A co masz z tego CA? Bo opisu auta brak w odpowiednim dziale.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 22:43

Dziadek,

Opisu auta nie wstawilem bo nie praktykuje wstawianie opisu auta jak jest w trakcie prac, dlatego tez nie bylo jeszcze auta w Auto Tuning Swiat i GT a dzwonili do mnie fotografowie z magazynow w celu umowienia sie na jakas sesje, ale powiedzialem im ze nie ma sensu wstawiac auta jak jeszcze trwaja prace i dopieszczenia...

Co do samego CA to mam kilka rzeczy ktore dla mnie sa dobre i podobaja mi sie tj.
6 midbasy
2 tweetery
2 subwofery
3 wzmacniacze
2 kondensatory 5F
carPC + monitor 8" dotykowy
2 monitory zaglowkowe 7"

no i to w zabudowie tj zmienione zupelnie boczki + zabudowa calego bagaznika

W swojej kategorii tj ESPL 2 Woofer z zawodow eliminacji Mistrzostw Polski
3 miejsce w Lublinie
2 miejsce na Malcie
2 miejsce w Warszawie

Teraz mialem jechac do Slupska ale niestety auto w naprawie :( No ale zakwalifikowalem sie do Mistrzostw Polski do Bydgoszczy ktore beda we wrzesniu...
GaceK

Postprzez Dziadek » wtorek, 3 lipca 2007, 22:47

marki i modele?
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 22:51

VIBE , FLI , SONY , IMPULSE
GaceK

Postprzez Dziadek » wtorek, 3 lipca 2007, 22:53

uhm
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 22:57

Glosniki sa Vibe

tweetery SE-K
midbasy SE-K
woofery BlackAir II

wzmacniacze FLI - monoblock i dwa dwu kanały

monitory Sony
GaceK

Postprzez Mav » wtorek, 3 lipca 2007, 23:02

No to może po kolei.
Powożę dwoma samochodami - BMW i Hondą. Czarna Honda jest przyszłej żony. Pierwotnie była 1.5 dostała na "urodziny" większy i mocniejszy silniczek... :)
Silnik nie był nowy, ani wzmacniany/rozbierany przed swapem.

Więc to ze mną się ścigałeś wtedy.
Czas z lotniska podałem dla pokazania jak MI daleko do auta Dave'a (a co za tym, że Tobie jeszcze dalej).

Co do mitów o 170 koniach mojej Hondy i tonie wagi...gdyby tak było to zamiast tej półtorej długości dostałbyś kolo 5...
A teraz po kolei.
Samochód był dzień po swapie - do dzisiaj jest nie skończonym projektem, bo mam jeszcze inne wydatki.

Tamtego dnia stała jeszcze na felgach 13" z ZIMÓWKAMI 135/70 więc nawet nie śmiej mi wspominać o trakcji!

Wydech jest na razie stary, seryjny z 1.5 - czyli wewnątrz śr. ~35mm...co ma się nijak do 42mm w orginalnym VTI i do 47 zalecanych dla takich silników.
Niby zaledwie parę mm, ale jeśli policzyć powierzchnię przekroju, to robi się 70% seryjnego VTI i 55% zalecanego dla tych silników (skoro już tak mamy znać matematykę).

Więc chyba nie sądzisz, że mimo założen ze silnik ma 160KM, biorąc pod uwagę o 30-50% mniejszy wydech (co przy NA jest strasznie ważne), nie ma on mocy nominalnej, legitymując się mocą o 20-30 KM mniejszą?

Acha...a suche(bez płynów) vti waży 1100kg, więc gdzie te pół tony różnicy?
Mav

Postprzez maciej29 » wtorek, 3 lipca 2007, 23:05

mav masz racje ja tez czekam jak skonczysz hanie i bedzie smigac jak trza
maciej29

Postprzez dave » wtorek, 3 lipca 2007, 23:08

GaceK napisał(a):Glosniki sa Vibe

tweetery SE-K
midbasy SE-K
woofery BlackAir II

wzmacniacze FLI - monoblock i dwa dwu kanały

monitory Sony

cudownie.. ;)
moj leon to nie jest cupra czy cupraR poza tym ani cupra ani cuprar nie miala NIGDY 180 hp wiec nie wiem skad wziales te info ;) moj leon to cupra4 i wystepowal on z silnikami tdi 150 oraz 180 i 204 hm. byla tez limitowana wersja z kompressorem o mocy 279 hp.
aaa... z twoja beemka tez sie scigne jak tylko zakoncze walke ze sprzeglem ;) widze ze bete masz nie do objechania wiec sie sprawdzi jak to jest :)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 23:10

dave,

Znajomy mial Leona Cupre i mial 180KM. Jest jeszcze silnik jakbys chcial z niej to moge ci zalatwic za w miare male pieniadze :)

Mav,

Co do tych dlugosci to nie wiem bo nie pamietam dokladnie, pamietam tylko ze z niewiadomo jakich przyczyn na 3 czy 4 nagle zaczales mnie wyprzedzac co bylo dla mnie nie zrozumiale...
Ostatnio edytowano wtorek, 3 lipca 2007, 23:40 przez GaceK, łącznie edytowano 1 raz
GaceK

Postprzez dave » wtorek, 3 lipca 2007, 23:12

GaceK, czytaj uwaznie to co pisze ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 3 lipca 2007, 23:23

GaceK napisał(a):Mav,

Co do tych dlugosci to nie wiem bo nie pamietam dokladnie, pamietam tylko ze z niewiadomo jakich przyczyn na 3 czy 4 nagle zaczales mnie wyprzedzac co bylo dla mnie nie zrozumiale.

NoS? Hehe, a może przy pewnej prędkości różnica mas zagrała? Lub inne przełożenia skrzyni? Nie ważne. Podtlenku nie ma, więc skoro tak się stało, Twoje auto było słabsze.

GaceK napisał(a):dave,

Znajomy mial Leona Cupre i mial 180KM

Sticker tuning czyni cuda! :D
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne