IV Festiwal Motoryzacji

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Reaper » niedziela, 3 czerwca 2007, 20:45

Festiwal ogolnie uwazam za udany - brawa dla organizatorow!

Gratulacje dla dave'a za wyjecie klasy diesel :)

Aniolek - Twoje przejazdy RXem na sprawnosciowce naprawde robily wrazenie, ten renesis pieknie brzmi na wysokich obrotach, a i do tego widac bylo ze kierownik ogarniety ;)
VW Corrado
Reaper
User

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 3 czerwca 2007, 20:50

Reaper napisał(a):Aniolek - Twoje przejazdy RXem na sprawnosciowce naprawde robily wrazenie, ten renesis pieknie brzmi na wysokich obrotach, a i do tego widac bylo ze kierownik ogarniety ;)

Największe wrażenie to robiło odjęcie gazu na wysokich obrotach. Strzał jak z dubeltówki...
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Mav » niedziela, 3 czerwca 2007, 21:15

maciej29 napisał(a):mam nadzieje ze sie nie myle ale w klasie mini jechala czarna honda z silnikiem d16z6 ale sorki jak sie myle poprostu ten gosc ma swoje forum i jest tam opis jego auta

Masz racje. Tym kolesiem był Japoniec z forum civicklub.pl. Jak sie zgłaszał to sie spytalem czemu wpisywal mini zamiast profi. Twierdzil ze ma 1.5. Nawet chcial dowod rejestracyjny pokazać. Jak podniósł maskę zobaczylem glowicę d16z6 twierdził ze ma minime (czyli blok od d15b i glowica d16) . Moja wina ze nie sprawdzilem numeru silnika :(
Po prostu zaufalem znajomemu z forum. A on kłamał w żywe oczy... :evil:

Mój błąd...
Mav

Postprzez maciej29 » niedziela, 3 czerwca 2007, 21:37

Mav napisał(a):
maciej29 napisał(a):mam nadzieje ze sie nie myle ale w klasie mini jechala czarna honda z silnikiem d16z6 ale sorki jak sie myle poprostu ten gosc ma swoje forum i jest tam opis jego auta

Masz racje. Tym kolesiem był Japoniec z forum civicklub.pl. Jak sie zgłaszał to sie spytalem czemu wpisywal mini zamiast profi. Twierdzil ze ma 1.5. Nawet chcial dowod rejestracyjny pokazać. Jak podniósł maskę zobaczylem glowicę d16z6 twierdził ze ma minime (czyli blok od d15b i glowica d16) . Moja wina ze nie sprawdzilem numeru silnika :(

Mój błąd...

no trudno mally blad ale co zrobic i sie dziwie ze i tak tyle porobil w tym aucie a taki slaby czas mial
maciej29

Postprzez Dziadek » niedziela, 3 czerwca 2007, 21:47

Opierdzieliles go chociaz? Taka menda z niego ciut...
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Griszczuk » niedziela, 3 czerwca 2007, 21:49

Mav napisał(a):

Mój błąd...

Ten co nic nie robi to ma prawio sie nie mylic ziom...
Ty jesteś u mnie usprawiedliwiony :)
Griszczuk

Postprzez Mav » niedziela, 3 czerwca 2007, 21:49

Rozwazam opcje zrobienie mu kolo pióra na forach hondy. Z drugiej strony moja wina - moglem sprawdzac po numerach silnika - dupek przekladal po prostu silniki.
Jestem zbyt zmeczony dzisiaj zeby myslec co dalej.
Mav

Postprzez Brychu » niedziela, 3 czerwca 2007, 21:51

Moim zdaniem nie było dobrym posunięciem połączenie Festiwalu Motoryzacji z Truck & Bus Show. Wchodząc na teren imprezy nigdy nie pomyślałbym, że właśnie odbywa się tam Festiwal Motoryzacji. Wyglądało to dokładnie tak jak zeszłoroczny Truck & Bus Show + jakieś wyścigi gdzieś z boku. Samochody osobowe stanowiły tylko słabe tło dla ciężarówek. Nieporozumieniem według mnie było również ustawienie klubów, tzn. jak mniemam kluby były gdzieś ustawione podejrzewam że było to miejsce tam na trawnikach, ale nawet tam nie poszedłem, jak zresztą pewnie co najmniej połowa zwiedzających. Wyglądało to jak kolejny parking. Uważam to za nieporozumienie ponieważ na całym pasie gdzie były ciężarówki było sporo wolnego miejsca i można było to inaczej rozplanować. Nie widziałem prób sprawnościowych, byłem tylko podczas finałów 1/4. Bardzo brakowało komentatora oraz czasów samochodów, ogólnie widzowie nie mieli pojęcia na co patrzą, a przerwy między startami były nużące. Długo długo nic, później jeden przejazd nie wiadomo czego i z nie wiadomo jakim czasem i znowu długo długo nic. Resumując, z mojego punktu widzenia Festiwal jako Festiwal kompletnie zatracił swój charakter. Z porządnej imprezy o rodzinnym, piknikowym charakterze, gdzie można było pochodzić i pooglądać samochody ładnie wystawione stał się w tym roku imprezą która stanowiła tło dla Truck & Bus Show. Moim zdaniem lepiej było zostać przy poprzedniej formule i zorganizować to w Myślęcinku, nawet kosztem próby sprawnościowej i 1/4 mili. To tak wstępnie z moich uwag na minus.

Na plus 1/4 mili - tzn. sam fakt że było, próby sprawnośiowej nie widziałem więc się nie wypowiadam, ale z tego co czytam to osoby startujące są b.zadowolone. Co do 1/4 mili - powtarzam się - ale naprawdę komentatora strasznie brakowało, widzowie nie wiedzieli kiedy ktoś zrobił falstart i gólnie byli niedoinformowani. Nawiasem mówiąc stojąc na linii startu podczas finałowego pojedynku CRX vs. Rover Zastec, start wyglądał z mojego punktu widzenia tak, że CRX ruszył pierwszy, ułamek sekundy Rover, a Rover miał falstart, nie tylko ja to zauważyłem i też nie tylko osoby, które stały na linii startu, ale też te za barierkami. W takiej sytuacji przydałby się komentator, który wyjaśniłby widzom co się dzieje. Podobnie mógł wyjaśnić na jakiej zasadzie rozgrywały się finały, 2 wyścigi i wygrywa kto ? Zwycięzca drugiego wyścigu, czy do dwóch wygranych wyścigów ? Tego ludzie naprawdę nie wiedzieli.

A więc kończąc moją wypowiedź, która spotka się tylko i wyłacznie z krytyką :) Podziwiam Orzecha i Tadeusza za samozaparcie w organizowaniu co roku Festiwalu, szczególnie w tym roku, bo słyszałem że organizacyjnie było najtrudniej. Gratuluję Dave'owi którego przejazd szczerze mówiąc zrobił na mnie bardzo duże wrażenie - ten diesel jeździ zupełnie nie jak diesel :) Masakrycznie wyglądały przejazdy Rovera z Zastecu. CRX Braci, no cóż.. jest bardzo szybki. Kozi niestety spada w rankingach, ale myślę że nadal na mieście większość samochodów pociśnie :) Erdi zdradził Anię co mam udokumentowane na zdjęciu :)

Z mojego punktu widzenia Festiwal był zdecydowanie lepszy w minionych latach i mam nadzieję, że w przyszłym roku powróci formuła w jakiej odbywał się w poprzednich latach.

Nie jestem malkontentem, który tylko narzeka, marudzi i wytyka palcem błędy, szczerze dobrze życzę imprezie oraz organizatorom, ale miałem ochotę wyrazić swoje zdanie.

Edit: widzę że napisałem bez ładu i składu, ale jestem zmęczony i nawet nie chce mi się poprawiać.
Ostatnio edytowano niedziela, 3 czerwca 2007, 21:53 przez Brychu, łącznie edytowano 1 raz
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 3 czerwca 2007, 21:53

Mav napisał(a):Rozwazam opcje zrobienie mu kolo pióra na forach hondy. Z drugiej strony moja wina - moglem sprawdzac po numerach silnika - dupek przekladal po prostu silniki.
Jestem zbyt zmeczony dzisiaj zeby myslec co dalej.

Mav, chłopak kłamał prosto w oczy, mimo że miałeś jakieś podejrzenia co do głowicy. Mimo to, wciąż bronił się że to 1.5... Na moje to jawne oszustwo, i należałoby powiedzieć o tym incydencie na forach Hondy...
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Mav » niedziela, 3 czerwca 2007, 21:59

Ja powiem tylko na szybko, co do samego festiwalu.

Tyle spraw pod górkę jakie powstały nie z naszej winy, nie bylo chyba nigdy. Akademia transportu postanowila byc naszym wrogiem, mając za najważniejsze czubek własnego nosa...
Jestem z wielu spraw bardzo niezadowolonych, ostatnimi resztkami silnej woli powstrzymywalem sie, by nie rzucic tego wszystkiego w cholere i sobie gdzies pojść odstresowac się.

Ten post to nie riposta na post Brycha.
Żałuję jednego, ze nie wymieniłem nazwiska organizatora ze strony akademii transportu - p. Polaka w obecnosci mojej Anki - pracowała kiedys dla niego. To co mi o nim powiedziala - pokryło się w 100% co nam wyciał wczoraj i dzisiaj.... :evil:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Mav

Postprzez maciej29 » niedziela, 3 czerwca 2007, 21:59

na jego forum juz mu napisalem komenta ze w zlej klasie jechal i na forum 4g tam tez jestem zare... i dlatego mi sie rzucilo ze on ma mocniejszy silnik niz klasa mini mam nadzieje ze nie macie mi za zle ze poruszylem ten temat nie mam do nikogo pretensji ze gosc jechal czy cos tam no trudno stalo sie i sie nie odstanie
maciej29

Postprzez Griszczuk » niedziela, 3 czerwca 2007, 22:05

Mav napisał(a): p. Polaka
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

No Szkoda że nie napisałeś nazwiska tego... wcześniej :/
Ciężko jest sie dogadać z takim charakterem :(
Griszczuk

Postprzez Brychu » niedziela, 3 czerwca 2007, 22:12

Miałem styczność rok temu z Akademią Transportu i pozytywnego wrażenia na mnie nie zrobili - tak z grubsza mają troszkę zbyt wygórowane mniemanie o sobie i brakuje im świadomości że nie są nikim znaczącym.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez gshock » niedziela, 3 czerwca 2007, 22:16

Mav napisał(a):Rozwazam opcje zrobienie mu kolo pióra na forach hondy

www.srt.anonse.pl

mysle ze tam tez warto o tym wspomniec
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez qrax » niedziela, 3 czerwca 2007, 22:25

ale problem z tego robicie. dajcie chlopakowi spokoj