City Riders + dyskusja z BKB

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Pawel BMW e36 » poniedziałek, 7 maja 2007, 22:18

no i mometu wiele wiecej ma silnik 24v, i bedzie duzo bardziej ekonomiczny niz m30 z wtryskiem grupowym
Pawel BMW e36
User

Auto: e46

Postprzez Mav » wtorek, 8 maja 2007, 07:22

Panowie...a tym co macie nie można?
Zaraz musicie wstawiac wielkie moce, spawac dyfry i budowac drift cary!
Jak chcecie się czegos nauczyc skoro wszelką kasę zamiast na treningi(opony, paliwo itp) chcecie wydac na m50...

Zalozyc stalowe 14 (jak traficie kraweznik to się pognie ale sily nie pojdą na zawias) i heja o 2giej w nocy na miasto...
Po co wam tyle mocy, skoro jestem w stanie udowodnic kazdemu z Was ze nawet 316 poleci ladnie bokiem. Bo nie tylko liczy się powerslide...jest jeszcze wiele metod prowadzenia auta w poslizgu.

Na filmiku ktory pokazywal luke8 mocno padało, co wbrew pozorom jest ogromnym utrudnieniem, ale i tak nie marudzilem ze nie mam mocy (kucy jest tylko 130) i szpery...
Acha, żeby nie bylo - to byl przejazd na czas podczas proby sprawnościowej :D
Mav

Postprzez Mav » wtorek, 8 maja 2007, 07:47

--orzech-- napisał(a):ufor - jak bys sie spiol to bys nawet isem ładne boki połapal... niestety ja jestem kozak tylko w momencie gdy mav siedzi na fotelu pilota i krok po kroku kontrolujac sytuacje mowi mi co i jak w jakim momenci mam robic...
i nie wstydze sie tego powiedziec...
moje samodzielne drifty sa mniej kontrolowane... ;)

Eee ta gadasz - radzisz sobie naprawde niezle. Ja tylko pokazalem Ci jak mozna ją ładnie sprowokowac zeby szla bokiem nie od gazu tylko od toru jazdy - wtedy jest jeszcze pod nogą miejsce zeby to kontrolowac...
Ten ostatni boczek na zawodach byl naprawde profi...
Mav

Postprzez malybmw3 » wtorek, 8 maja 2007, 07:55

mav chodzi tez o to aby byl zapas mocy bo sam przyznasz ze slabym silnikiem dlugiego luku nie bedziesz wstanie ogarnac :!: a zapas mocy musi byc :!: moim 1.8 latalem bokiem po tym malym rondku miedzy auchanem a leroyem w frodonie tam gdzie stelmi mial nagrany klip ale jak bym wpadl na wiksze rondo to juz by mi mocy braklo dlatego tez sa plany wkladania mocniejszych silnikow :!: pozdrooo :!:
malybmw3

Postprzez Mav » wtorek, 8 maja 2007, 08:13

Tamto rondo jest małe - w zasadzie nie nadaje się do driftu - owszem jak przejezdzam tamtędy zawsze nie omieszkam się fajnie po nim przejechac.
Ale z racji małego promienia odbiera pewien czynik jakim jest prędkość "na wprost" samochodu - to ona jest czynnikiem w duzej mierze ratującym samochód przed obróceniem.
Nauka slizgania się po tak małym łuku jest dosyć frustrująca - samochód wiecznie ma ochotę się obrócic - wciaż trzeba kontrolować gaz, brakuje szpery. Powstają złe nawyki.
Chociazby te, ze konieczna jest szpera i duza moc (bo na łukach małej srednicy prowokujemy poslizg mocą na tylnich kolach).
Trzeba poszukac miejsc (to juz lepiej pogadac w realu, tu za duzo jest postronnych osób) gdzie samochód zerwie przyczepność nie spowodu za duzej mocy, a raczej z powodu siły odsrodkowej na niego dzialającej.
Wtedy łatwiej prowadzic auto gazem i kierownicą...

No ale odchodzimy od tematu, mamy się kłucic, kłucić, kłucic! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mav

Postprzez --orzech-- » wtorek, 8 maja 2007, 08:26

ja uwazam z fajnym ronkiem jest bernardynskie... na lekko wigotnej nawierzchni potrafie spokojnie kontrolowac go kierownica i gazem mimo ze momentu obrotowego to ja nie mam ;)
a wszystko dzieki nawierzchni i katowi nchylenia tego rondka... jadac od luczniczki w kierunku kujawskiego rodna autko samo na luku traci przyczepnosc i pozniej tyko kontrolowac... wielokrotnie nieodmawialem sobie przyjemnosci nawet w godzinach szzytu... tak aby tylko poleciec boczkiem choc ciutke... kilka razy mnie obrocilo na szczescie w nocy... przy probie pelngo okrazenia...
do tego fajna jest jazda jak chcemy leciec od luczniczki w waly walniemy go boczkemi aby pokonac poczatek ronda i pozniej kontra w prawo aby wbic sie w waly i wszystko przy umownym panwaniu nad autem... az sie rozmarzylem ;) z gory mowie ze glownie na mokrym tam latam aby oszczedzic autko... ale na sucho tes sie zdaza
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez gshock » wtorek, 8 maja 2007, 08:32

Mav napisał(a):heja o 2giej w nocy na miasto...

lepiej za miasto, bo nauka zacznie sie od 500zl mandatu :D
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » wtorek, 8 maja 2007, 08:34

przesadzasz... po prostu w slym miescie uczysz sie latac ;)
w bydzi to nawet kamerki na rondach nie przeszkadzaja ;)
--orzech--
srtb crew

Postprzez Mav » wtorek, 8 maja 2007, 08:38

gshock napisał(a):
Mav napisał(a):heja o 2giej w nocy na miasto...

lepiej za miasto, bo nauka zacznie sie od 500zl mandatu :D

Grunt to w danym miejscu nie byc dluzej niz minutę, dwie. Trzeba sie przemieszczac...
Mav

Postprzez gshock » wtorek, 8 maja 2007, 10:14

nie no ja to katowalem z 10min i to byl moj wielki blad ktory juz nigdy sie nie powtorzy.
wg. opisu dzielnych policjantow wykonywalem gwaltowne manewry ,skrecania oraz hamowania (nie dotykalem hamulca), narazajac innych uczestnikow ruchu na niebezpieczenstwo (wirtualnych bo innych nie widzialem).
manewry moje wzbudzily tez podejrzenia ze znajduje sie pod wplywem substancji odurzajacych w zwiazku z czym przeszukano moj samochod (wiem ze nie umiem latac bokami ale nie wiedzialem ze wyglada to az tak zalosnie, nic dziwnego ze weed nie pokazal materialow :P )
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez ryba-1 » wtorek, 8 maja 2007, 10:20

Nie mogles powiedziec ze wpadles w poslizg tylko troche dluzszy?? ;)
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez gshock » wtorek, 8 maja 2007, 10:27

ryba-1 napisał(a):Nie mogles powiedziec ze wpadles w poslizg tylko troche dluzszy??

nie bylo zadnej rozmowy. tylko RYK, "czy pan sie dobrze czuje?? 500, przyjmuje czy nie?" :D
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » wtorek, 8 maja 2007, 10:53

a co on jest aby na Ciebie krzyczeć? twój stary?!
ostanio przejezdzalem sobie jakis tam krótki odcinek pod prąd nie zwarzając na fakt że ze stara zaparkowanego na konc tej jednokierunkowej wychodzą młodziaki w mundurkach na patrol.
WIdząc mnie jeden z nich zacząl na mnie wrzeszczec i obrazac mnie ze to pod prad na co ja otworzylem tylko szybe i powiedzialem ze jest nie grzeczny i zle wychowany. poniewaz byl to konic juz tej jednokierunkowej zamknalem okno i pojechalem. godnil mnie jeszcze dobre 40m... hehe
pozdrawiam tego mało wychowanego Pana policjanta. Mam nadzieje tylko że nie przepocil jedynego munduru.
--orzech--
srtb crew

Postprzez MacMax » wtorek, 8 maja 2007, 10:59

--orzech-- napisał(a):i powiedzialem ze jest nie grzeczny i zle wychowany

Ciekawe.. :) Moze on zrozumial ze go obrazasz? Moze gonil cie dlatego, zeby wpisac mandat za 'uzywanie wyrazow powszechnie uwazanych za obelzywe i niecenzuralne" :D
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 8 maja 2007, 14:45

Hm... forum BKB już działa, a ja zarejestrować się nie mogę...

Ten adres email został zablokowany na tym forum forum

Adres którego używam: kamil.wolski@fotografia.bydgoszcz.pl
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off Topic