Czwartek TESCO 19.00

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Cortez » poniedziałek, 7 maja 2007, 15:28

nikon_ napisał(a):raczej nie chodzilo tu o "mody" tylko o doprowadzenie pewnych elementow do stanu fabrycznego

Dziadek napisał(a):Dlatego nalezy je wymieniac na sprawne w czas lub madrze usuwac.

To ja już nie wiem które trzymają serię a które nie... ;)

Dziadek z tematu silniki VW... napisał(a):Co do strat mocy to krolem jest ABV, ktory prawie kazdy ma tyle co AAA. A wiekszosc AAA (bez gazu) trzyma uparcie okolice serii.

Wiec dlaczego??

Kajman napisał(a):Zrobiłem więc obróbkę głowicy polegającą na wypolerowaniu kanałów ssących i wydechowych, zmianie kształtu zaworów, seryjną puszkę filtra powietrza zastąpiłem stożkiem JR z izolacją cieplną od silnika oraz dolotem zimnego powietrza ze zderzaka.

Efekty były odczuwalne - 176KM i blisko 260Nm...

http://www.dominion.tuning.info.pl/Test ... kajman.htm

po takich modach dopiero seria?? faktycznie ją trzymają :)

Koniec tematu :mrgreen:
Cortez

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 7 maja 2007, 15:45

AAA to nie ABV, zauwaz co za silnik oraz jego serię. Więcej się po takich modach nie spodziewaj. Skocz na hamownie, pokaz wykres, do tego czasu jak dla mnie nie ma tematu. 178 :)
Jak myślisz że dotkniesz VR i będziesz miał 210, to sie zasmucisz.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Cortez » poniedziałek, 7 maja 2007, 21:28

Dobra temat ABV na jakis czas zamkniety, ok...

Ale sam napisałeś że AAA trzyma okolice serii jak żaden inny tak??
a z tego wynika że po tych wszystkich modach AAA ma 176KM czyli o 2KM wiecej od serii...
teraz pytanie czy AAA jest aż tak mało rozwojowy ze po polerowaniu dolotu i wydechu itd itd patrz wyżej zyskał tylko 2KM czy poprostu nie trzyma serii na tyle że te wszystkie mody dopiero przywróciły mu serie?? :mrgreen:
Cortez

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 7 maja 2007, 21:34

Zarówno AAA jak i ABV są mało rozwojowe w rozsądnych kwotach. Swój silnik mierzyłem przed modami, miał 235Nm i 173Km, przyrost mocy zabójczy, ale momentu już wart uwagi. Choć tylko ledwie odczuwalny, wystarczający do złojenia wszystkich klubowych corrado na zlocie w pieczyskach, więc domyśl się skąd m.in. moje poglądy na moc vr'ek. Jednego ABV udało mi się odratować na 179KM po kilku zabiegach (z poprzednich 167) i jechał tak jak mój (mimo mojego dociążenia).

P.S. Jak zdąży sie hamownia postawić to ci ją fundne przed twoimi modami i zobaczymy co w corku piszczy. Bardzo chciałbym sie przejechac seryjnym corrado vr6, choc juz nie mam odniesienia. Ale jak wspomniałem, niedowiarek ze mnie...
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Cortez » poniedziałek, 7 maja 2007, 22:10

a własnie że w nim nic nie piszczy... ;) to raz
dwa, nie musisz mi fundować hamowni :P
trzy, jak chcesz sie przejechac VRem to trzeba było mowić :mrgreen:

A teraz żebyś tego nie odebrał że to na złość, pytam z ciekawości... serio

to jest v max??
http://www.dominion.tuning.info.pl/Test ... hreich.jpg

p.s. nigdzie nie napisałem że VR6 sa rozwojowe... i wcale tak nie uważam... tzn za normalne pieniądze nie są
Cortez

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 7 maja 2007, 22:13

Pojedziesz sam na hamownie?? ;)
V-max to 246, tam było odcięcie. Ty tak nie masz :)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Cortez » poniedziałek, 7 maja 2007, 22:23

a pojadę tylko zmienie jeszcze świece, dwururkę... co by nie tracić mocy seryjnej silnika (są świece Bosch :/ i wydmuchana uszczelka albo dziurawa dwururka :/ )

ja tak nie mam... na serio, nie bede pisał jaki jest v max bo... 240km/h jechałem ze spalonym sprzęgłem :mrgreen:
Cortez

Postprzez pitol » poniedziałek, 7 maja 2007, 22:29

http://www.dominion.tuning.info.pl/Test ... hreich.jpg

Tak pałować na zimnym, ojojoooooj :roll:
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 7 maja 2007, 22:31

Cortez napisał(a):a pojadę tylko zmienie jeszcze świece, dwururkę... co by nie tracić mocy seryjnej silnika (są świece Bosch :/ i wydmuchana uszczelka albo dziurawa dwururka :/ )

ja tak nie mam... na serio, nie bede pisał jaki jest v max bo... 240km/h jechałem ze spalonym sprzęgłem :mrgreen:

Ale mówimy o prawdziwej predkosci :) Jak sprawdzisz sie na hamowni to sam zobaczysz.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Cortez » poniedziałek, 7 maja 2007, 22:54

na fabrycznych kołach powinien pokazywać +- 10km/h nawet przy takiej prędkości ale mogę się mylić z tego powodu że to wiek auta i takie tam bla bla bla... sie zobaczy

p.s. ja licznik zamknąłem :D (myślałem że sie zapytasz ale jak nie to sam napiszę :P )
Cortez

Postprzez Dziadek » wtorek, 8 maja 2007, 06:10

Na fabrycznych kołach i z fabryczną skrzynią, ona ma decydujący wpływ :) A fabryczny zestw to jest różnica +10... ale % a nie km/h :) U mnie licznik ciut zaniżał, jakieś 3km/h.
260 to ledwie jedzie 330KM supra czy 286KM M3, więc na 190KM jest to ciężkie do zrobienia na prostej, zwłaszcza przy mocy jaką masz przy tej prędkości.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » wtorek, 8 maja 2007, 16:07

Cortez napisał(a):p.s. ja licznik zamknąłem

chyba na podnośniku. może pińcet pojechałeś co? Jeżeli myślisz, że uwierzę, że seryjnym autem zamyka się licznik to chyba kiedyś mocno się uderzyłeś w głowę. Wg mnie albo masz inną skrzynię i źle ci liczy kilometry (no chyba, że masz tak jak ja w 1.2 i liczy ci z ABS`u) albo ściemniasz i to okrutnie.
Ja też czekam na ten wykres z hamowni...
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Brychu » wtorek, 8 maja 2007, 17:49

Ja zamykałem predkościomierz w Probe I gen, no ale tam był wyskalowany do 220 jak to w amerykańskich samochodach.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » wtorek, 8 maja 2007, 17:52

I uwazasz ze jechales 220?
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » wtorek, 8 maja 2007, 18:04

Si signor, bo strzałka prędkościomierza wychyliła się grubo ponad te 220, zresztą Picha wtedy wyprzedzaliśmy, a jemu pokazywało 210.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne