montaz ksenonów

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez FELIPE » piątek, 20 kwietnia 2007, 16:38

kilka lat temu jak zestawy xenon nie były takie tanie i popularne firmy z Koszalina i Wągrowca były jedyną opcją, obie są renomowane i sam polecam ale aktualnie ich oferta sprowadza się do zakupu nowych reflektorów i montażu w nich zestawu xenon (ewentualnie w nietypowych autach polerka reflektorów i montaż soczewek xenonowych, ale to coraz rzadziej w związku z coraz bogatszą oferta)

montaż zestawu xenon jest banalny, chociaż są rodzynki gdzie pod blokiem będzie cięzko to zrobić (np. megane2 żeby zmienić zarowke trzeba zwalić przedni zderzak ;p albo vw golf5 komp wariuje xenony mrugają i bez dobrego elektronika i zmiany ustawień sterownika nie ma szans)
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » piątek, 20 kwietnia 2007, 21:24

Jarek idź do TESCO i kup xenony za 20 zł, efekt PRAWIE taki sam ;)
KOZI

Postprzez Jarek104 » sobota, 21 kwietnia 2007, 07:42

Kozi, nie moge dublowac tego, co bedzie w innych hondach, a taki zestaw mam juz dla ciebie kupiony i odlozony.. Dostaniesz na dzien dziecka :D
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez Kopar » niedziela, 22 kwietnia 2007, 20:39

Kupujesz xenon kit plug & play , montujesz i jeździsz:) Dobrze jest mieć chociaż elektryczną regulację światel. Może to nie legalne ale świeci o niebo lepiej.

Pozdro!
Kopar

Postprzez Dziadek » niedziela, 22 kwietnia 2007, 20:51

Na soczewkach jest spoko oddzielony promien, na zwyklych lampach jak ktos wklada xenon to mam ochote wytluc mu je dosc szybko...
A co do spryskow, wychodzily kiedys auta na xenonach i bez spryskow i co? Tak bywalo. Ja mam xenon bez spryskow i nikt mi nie mruga, a pozimowanie mam normalnie z kabiny. Nawet jakbym je chcial ustawic fizycznie wyzej niz zalecana przez producenta wysokosc to sie nie da-regulacja odblysnikiem w lampie konczy sie dokladnie na przepisowej wysokosci i tyle.
Ale jak ktos ma soczewki to ksenon bezwarunkowo polecam, robiac 90% tras w nocy doceniasz go szybko.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez dave » poniedziałek, 23 kwietnia 2007, 17:32

Dziadek napisał(a):na zwyklych lampach jak ktos wklada xenon to mam ochote wytluc mu je dosc szybko...

hmm.. a to ciekawa teoria poniewaz w lagunach 2 fabrycznie wychodzil rowniez xenon bez soczewki :lol: takim tez bys tlukl :?: w starszych mercach tez byl xenon bez soczewek ;)
Dziadek napisał(a):A co do spryskow, wychodzily kiedys auta na xenonach i bez spryskow i co?

byc moze kiedys tak bylo ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 23 kwietnia 2007, 17:52

Fabryczny xenon bez soczewki ma inne szklo, o to mi sie rozchodzi zeby na fabrycznym od zarowek tego nei zakldac jesli ma perforacje.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Poprzednia strona

Powrót do Techniczne