Profanacja

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez FordOn » niedziela, 15 kwietnia 2007, 14:06

RULES napisał(a):
FordOn napisał(a):dla tego ja mam 2.5TD w bmw a nie bezyne... wniosek jest prosty jak cie nie stac to niech robi w bebiko jako przedstawiciel i jezdzi pikaczento... :lol: :mrgreen: ;)

Rozumiem że jeśli nie miałbyś wyboru w silniku (czyt. Rx8 Rx7) i nie mógłbyś wybrać diesla to wolałbyś kupić E30 w dieslu zamiast spełnić marzenie i zdecydować sie na E36 z LPG ?

JA wolałbym kupić A6 z LPG niż A4. KROPKA

RX-7 nie jest autem ktore powinno sluzyc do codziennej jazdy ;) RX-8 jest jak najbardziej OK ale poza moimi mozliwosciami finansowymi...
BMW nie ja wybieralem tylko moj brachol bo po pierwsze nie kupil bym bmw, po drugie ja wiem ile kosztuje eksploatacja takego auta... zamiast E36 wolal bym kupic Honde Accord bezyniaka... dla mnie LPG w aucie nie ma racji bytu :)
PS. Audi tez bym nie kupil :)
Jestem ciekaw jak by ludzie zareagowali gdyby Kuba zagazowal RS4 :roll: :?: tak samo pewnie jak i z tym Porsche...
FordOn
Forum Killer

Postprzez rulek » niedziela, 15 kwietnia 2007, 17:04

Nie chce mi sie naprawde wierzyc ze niektorzy sa tak ograniczeni myslowo. To nie moze byc mozliwe. Rules poki co jest jedyny ktory kuma o co biega.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:47

A co tu za ograniczenie umyslowe ja nie kupie auta z LPG... ale to juz kazdego indywidualna sprawa, diesel mi pasuje bo robie dosc duzo km glownie trasy...co innego jak mial bym bardzo duzo jezdzic na miescie to owszem moze i pomyslal bym o bezyniaku ktory ma instalacje gazowa... :)
FordOn
Forum Killer

Postprzez RULES » niedziela, 15 kwietnia 2007, 22:20

FordOn napisał(a):A co tu za ograniczenie umyslowe ja nie kupie auta z LPG... ale to juz kazdego indywidualna sprawa, diesel mi pasuje bo robie dosc duzo km glownie trasy...co innego jak mial bym bardzo duzo jezdzic na miescie to owszem moze i pomyslal bym o bezyniaku ktory ma instalacje gazowa... :)

Wiec do tego dąże aby nie stawiać w parze profanacji z autem wysokiej klasy z instalacją LPG ponieważ instalacja ta znacznie ułatwia podjęcie decyzji na jaki model samochodu człowiek może sobie pozwolić i ułatwia tez jego przyszłościową eksploatację.
RULES
Super user

Postprzez qrax » niedziela, 15 kwietnia 2007, 23:27

widze ze pojecie to macie ale nie o paliwach

a jesli biopaliwa sa taka wielka przyszloscia to ja cie krece

- wodór
- powietrze
- elektryka

i kto wie przez co jeszcze zostana wyparte klasyczne silniki spalinowe zasilane przetworami ropy naftowej. koniec kropka
qrax
Super user

Postprzez Mav » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 06:35

rulek napisał(a):Ciekawe jak bedziecie spiewac kiedy skoncza sie zloza ropy i lpg stanie sie wrecz koniecznoscia 8) Ktory z Was smiga na tym rzekomo okrutnym i niedobrym lpg ze pozwala sobie na taka krytyke ???

Rulek...jak skonczą się złoża ropy...to i lpg nie będzie (to produkt uboczny).
Jak sobie tak poczytać o LPG, to się okaże że to nie do końca alternatywa dla paliw płynnych - nie starczyłoby go dla wszystkich.

Używałem LPG, naprawde nie chcialby juz go więcej używać.
Problem nie do końca tkwi w samym paliwie -problem jest w naszych mechanikachi gazownikach. Cos sie dzieje z silnikiem - mechanik mowi "panie to wina tego gazu" jedzie czlowiek do gazownika słyszy: "panie, jedz pan do mechanika inapraw najpierw silnik". Spychoterapia.
Mav

Postprzez rulek » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 18:39

To co napisal Rules odzwiercidla dokladnie moj tok myslenia. A to czy lpg jest alternatywa, czy potrafia u nas go montowac itd. itp. to juz jest temat na osobny topic. Dzieki temu ze istnieje cos takiego jak instalacja lpg moglem sobie pozwolic na zakup komfortowej limuzyny z silnikiem v8. Inaczej bym jej nie utrzymal. A ograniczenie myslowe, jak to napisalem wczesniej odnosi sie do wypowiedzi w stylu: dlaczego uwazasz montaz instalacji lpg do porsche cayenne za profanacje ??? - bo tak ;) Wydaje mi sie poprostu, ze takie opinie sa trendy i cool, dlatego sa powielane.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 19:59

Mysle, ze wiele bylo juz argumentow przeciw lpg w samochodach za taka cene.

rulek napisał(a):A ograniczenie myslowe, jak to napisalem wczesniej odnosi sie do wypowiedzi w stylu: dlaczego uwazasz montaz instalacji lpg do porsche cayenne za profanacje ??? - bo tak

Osoby odpowadajace "bo tak" poprostu wyznaja taka filozofie i tyle.
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez STELMI » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 20:21

jak zwykle prawda leży po środku, każdy ma swoją opinię i myślę, że nadal każdy będzie w mniejszym lub większym stopniu trzymał się swojego zdania. Osobiście przyznaje rację rulkowi, miałem lpg, które nawet sam (no z kolegą ;) ) założyłem, a które było dla mnie koniecznością, dzięki tej instalacji w bardzo szybkim czasie mogłem pozwolić sobie np na felgi 16" na 9" a później na inne auto, a tak to nadal większość mojego skromnego budżetu szło by na paliwo.
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez qrax » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 20:58

taka prawda wy sie smiejecie z LPG a zachod sie smieje z nas ze jezdzimy na tych szczochach zwanych Pb95 - ciekawe co bardziej niszczy silnik ?
qrax
Super user

Postprzez MacMax » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 21:08

qrax napisał(a):taka prawda wy sie smiejecie z LPG

Nikt tu sie nie smieje z lpg :) I nikt nie napisal ze lpg jest beee ;)

STELMI napisał(a):dzięki tej instalacji w bardzo szybkim czasie mogłem pozwolić sobie np na felgi 16" na 9" a później na inne auto

Ale chyba nie miales porsche wtedy co? :P
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Postprzez STELMI » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 21:16

MacMax napisał(a):STELMI napisał/a:
dzięki tej instalacji w bardzo szybkim czasie mogłem pozwolić sobie np na felgi 16" na 9" a później na inne auto

Ale chyba nie miales porsche wtedy co?

a jakie to ma znaczenie?
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez pitol » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 21:25

qrax napisał(a):taka prawda wy sie smiejecie z LPG a zachod sie smieje z nas ze jezdzimy na tych szczochach zwanych Pb95 - ciekawe co bardziej niszczy silnik ?

O co chodzi z tymi szczochami Pb95 ?
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez STELMI » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 21:31

o porównanie naszej Pb 95 do niemieckiej Pb 95 chyba...
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 21:48

STELMI nie zrozumielismy sie ale spoko ;)

Tak zajrzalem sobie co oferuje nam Porsche Cayenne w swej najmocniejszej odslonie:
500 KM - 5,1 do setki - 275 km/h - mimo wszysto troche auta sportowego w tym jest :)

Dla rozluznienia sytuacji:
http://moto.onet.pl/1403114,2217,artykul.html
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off Topic