Profanacja

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez luke8 » piątek, 13 kwietnia 2007, 15:30

Widzialem gdzies fotkei imprezy tankujacej lpg ... A jesli chodzi o lpg i tuning meeega lol chyba tylko w nieudolnych tanich instalacjach turbo....
www.tuning-studio.pl
koni bilstein eibach ebc brembo k&n JR
DBA ACL
luke8
Frequent User

Postprzez MacMax » piątek, 13 kwietnia 2007, 16:23

rulek

Moge powiedziec swoje zdanie? ;) Pomijajac fakt 'oszczedznia na paliwie' jesli chodzi o samochody o stricte sportowych korzeniach, to badzmy szczerzy - kto bedzie liczyl te zaoszczedzone "gosze" jesli stac go na samochod wart no powiedzmy od 250 do 300 tys zl? :)
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez kubas » piątek, 13 kwietnia 2007, 17:30

zawesz to jakies turbo... :D a w klasie diesel na 1/4 nie stosuja czasem wtrysku lpg ?:>
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » piątek, 13 kwietnia 2007, 18:59

dziwne auta juz z LPG widzialem, m.in prosiaka 944 2.5T, który zresztą był kiedyś u nas w klubie :)
Ale do Cayenne jakos mi to nie pasuje... To jakbyś w najnowszej BMW 6 przyciemnial szyby folią z marketu 20zl...
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez rulek » piątek, 13 kwietnia 2007, 21:58

MacMax nie rozumiesz mnie. Wytlumacz mi logicznie i poprzyj konkretnymi argumentami dlaczego lpg w tym konkretnym aucie to zlo. I tak na marginesie to Cayenne nie jest stricte sportowym autem ;)
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez gshock » piątek, 13 kwietnia 2007, 22:32

Gaz ma swoje zalety i wady:

+jest tani
+wieksza liczba oktanow

-wyzsza temperatura spalania
-mniejsza kalorycznosc
-droga instalacja
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez przemek_byd » piątek, 13 kwietnia 2007, 22:36

Arkadius napisał(a):Ale nikomu nie przyszło na myśl zeby LPG do prosiaka (bądź EVO albo Imprezy widział moze ktoś kiedys EVO albo Impre z LPG??) pakować...

moze nie evo ani impreze, ale widzialem audi TT, audi a8, a6, audi rs4, bmw m5 m3, mercedesy klasy c i e, lexusy oraz inne ladne i szybkie samochody...

montowalem rowniez instalacje do VW Phateona...

zakladam gaz u naszych sasiadow na zachodzie i tutaj to jest normalne ze takie auta przyjezdzaja na montaz.
przemek_byd
Rookie

Postprzez gshock » piątek, 13 kwietnia 2007, 23:06

a montowales gaz do dosc mocnej turbo benzyny??
to ze gazy do sekwencji wlacznie pala turbiny i zawory to wiem, ale spotkalem sie z opinia ze instalacja ostatniej generacji z wtryskiem cieklego gazu daje efekt jak wielki ic (w skrocie mowiac) :)
i ze ogolnie spada temp w komorze i spalin
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » sobota, 14 kwietnia 2007, 07:36

rulek Heh nie powiedzialem, ze 'kajen' to samochod sportowy, nie mniej jednak znaczek porsche ma :P Argument byl ogolny. Ja wcale nie powiedzialem, ze gaz w tym aucie to 'zlo' - dziwie sie jednak, skad pomysl na tego typu instalacje w samochodzie za tyle kasy. Ogolnie jesli komus sie oplaca zakladac gaz to jego sprawa. :)
Gaz gazem, ale i tak kiedys bedziemy smigac na biopaliwie ;)
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez rulek » sobota, 14 kwietnia 2007, 11:55

Napisales ze to auto o sportowych korzeniach. Nie bardzo to widze szczerze mowiac poza znaczkiem Porsche ktory nijak sie ma do ogolnego charakteru i przeznaczenia auta. Zreszta nie istotne. Ja poprostu nie cierpie powielania jakis bezsensownych stereotypow w postaci pisania ze gaz w Cayenne to czysta profanacja i to tylko dlatego ze lpg jest o prawie polowe tansze od pb. To ze kogos stac na fure za powiedzmy 300 tys. zl znaczy ze on juz nie musi i nie moze myslec czysto ekonomicznie ???
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez pitol » sobota, 14 kwietnia 2007, 20:47

Pewnie, ze moze. I właśnie to niektórych śmieszy :>
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez FordOn » niedziela, 15 kwietnia 2007, 00:01

Zaloz LPG do RX-7 lub Rx-8... jak masz na auto sportowe lub temu podobne to i musisz sie liczyc z kosztami eksploatacji... to nie pali malo wiec jesli nie stac kogos na utrzymanie auta z taka "krowa" pod maska to niech w ogole sie nie zabiera za takie auto... takie moje zdanie... dla tego ja mam 2.5TD w bmw a nie bezyne... wniosek jest prosty jak cie nie stac to niech robi w bebiko jako przedstawiciel i jezdzi pikaczento... :lol: :mrgreen: ;)
FordOn
Forum Killer

Postprzez GaRaż » niedziela, 15 kwietnia 2007, 00:17

Zreszta nie istotne. Ja poprostu nie cierpie powielania jakis bezsensownych stereotypow w postaci pisania ze gaz w Cayenne to czysta profanacja i to tylko dlatego ze lpg jest o prawie polowe tansze od pb. To ze kogos stac na fure za powiedzmy 300 tys. zl znaczy ze on juz nie musi i nie moze myslec czysto ekonomicznie ???

a co powiesz na gazownie w nowych Mpowerkach , RS , NSX , porszawkach GT , fury drogie , malo nie pala , moze czas pomyslec o gazowni, bezsensowny stereotyp ? Fakt faktem ze taki Cayen to nijak ma sie do sportowego auta hehe, moze wlasciciel bardziej myslal o ekologi niz o ekonomi :P ;) (no chyba ze nie maja w ofercie diesli a wlasciciel strasznie chcial miec porszawke i ekonomie) Kurde nie wyobrazam sobie zalozenia gazowni do naszego rexa(mimo ze fura nie jest za setki tysiecy). Fordon ma racje , chcesz sportowe auto - plac i czerp korzysci z sportowego auta, chcesz ekonomie - kup sobie jakies wozidelko , moze formule 1 powinni zagazowac :) , napewno wyscig bedzie ekonomiczniejszy i bardziej ekologiczny :) :P ;) :lol:
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez rulek » niedziela, 15 kwietnia 2007, 10:51

Zal mi Was, naprawde. Wiecej sie nie udzielam bo to nie ma najmniejszego sensu.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez RULES » niedziela, 15 kwietnia 2007, 11:38

FordOn napisał(a):dla tego ja mam 2.5TD w bmw a nie bezyne... wniosek jest prosty jak cie nie stac to niech robi w bebiko jako przedstawiciel i jezdzi pikaczento... :lol: :mrgreen: ;)

Rozumiem że jeśli nie miałbyś wyboru w silniku (czyt. Rx8 Rx7) i nie mógłbyś wybrać diesla to wolałbyś kupić E30 w dieslu zamiast spełnić marzenie i zdecydować sie na E36 z LPG ?

JA wolałbym kupić A6 z LPG niż A4. KROPKA
RULES
Super user

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off Topic