SRTB Track Days

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez ravestation » piątek, 12 lipca 2013, 13:04

mnie generalnie zawsze irytowały pachołki i uważam, że skoro już tor miałby być dla nas, to również dążyłbym do formuły time attack i jeździł kółka toru, pomijam, że ja mam w głębokim poważaniu czasy jakie bym robił
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez weede » piątek, 12 lipca 2013, 13:34

jeśli pacholki to tylko moim zdaniem jako szykana na najdłuzszej prostej.

Sens jest gadać o tym dopiero jak się uzbiera 20 osób, dawać dawać!
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez STELMI » sobota, 13 lipca 2013, 10:34

kasa poszła
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez saron22 » sobota, 13 lipca 2013, 14:07

Mysle ze warto pociągnąć temat - jak slusznie Mav zauważył - marnowania kaucji. Nie chcielibysmy przecież aby ktos napierdalal nie czując zadnego bata nad soba bo przeciez i tak reszta sie zrzuci na kaucje.

Co do samej formuły imprezy to ja tez chyba wolalbym walic kółka po torze na niż jezdzic pomiedzy pacholkami. Jak faktycznie ktos zauważył mogłaby byc np szykana zwalaniająca na prostej startowej.

Co do podzialu na klasy to mnie jest obojetnie. Na pucharku mi nie zależy.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Gorliś » sobota, 13 lipca 2013, 14:44

co do szykany na prostej startowej, to mysle ze dla naszego wlasnego bezpieczenstwa mozna by ja ustawic - jadac tor w lewo, na wyjezdzie z tego szerokiego zakretu mozna sie juz niezle napedzic, a jak ktos nie wyhamuje przed koncem prostej startowej to sie skonczy jezdzenie.

Fajnie by tez bylo, gdybysmy nie zmieniali co chwile konfiguracji toru, zeby mozna bylo jakos realnie ocenic postepy. Bo wiadomo jak jest na mistrzu - raz slonce, raz snieg, raz beczka;)
Tez ma to swoje plusy bo nie jest nudno, ale czasem bylo by fajnie zobaczyc czy sie cos przyspieszylo.
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » sobota, 13 lipca 2013, 15:00

z tą odpowiedzialnością to saron pamietaj że to my wpuszczamy na tor i my robimy weryfikacje :) to że ktoś wpłaci kaucje nie znaczy że w niu imprezy mu się tej kaucji ni odda :) Zawsze możemy załatwić weksle :)

co do pachołków to będą one tylko na łukach aby nie ścinać niektórych po trawie oraz na dwóch prostych... prostej startowej oraz na równoległej tak jak to było na niektórych rundach mistrza kierownicy :)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez saron22 » sobota, 13 lipca 2013, 15:17

--orzech-- napisał(a):z tą odpowiedzialnością to saron pamietaj że to my wpuszczamy na tor i my robimy weryfikacje :) to że ktoś wpłaci kaucje nie znaczy że w niu imprezy mu się tej kaucji ni odda :) Zawsze możemy załatwić weksle :)

Orzech ja nie bede sie przy swoim upieral - dalem po prostu propozycje.
To, ze mozna kogos nie wpuscic na tor to jasna sprawa ale w mojej opinii moglaby to byc nastepny level konsekwencji jak komus sie zdarzy kolejny raz nabroic.
Pamietaj tez, ze wypadniecie poza tor moze sie zdarzyc każdemu. Dla przykladu moze sie zdarzyć Tobie, czy mnie albo np Fivowi... Jesli zdarzy sie np (czysto hipotetycznie :!: ) Fivowi to placi skladke x3, i moze jezdzic dalej. Oczywiście z 2 razy wieksza ostrożnościa. A tak to co?? Nie wpuscisz go na tor :?: Byloby glupio, nie? :lol:
Nie ma w tym oczywiscie zadnych zgryzliwosci czy czepialstwa wzgledem Fiva czy Ciebie . Po prostu chcialbym aby dla wszsystkich zasady oraz konsekwencje byly jednakowe i ogolnie znane.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » sobota, 13 lipca 2013, 16:39

nie chodzi o fakt wypadniecia... tylko o jego styl i okolicznosci i sposow powrotu na asfalt
--orzech--
srtb crew

Postprzez saron22 » niedziela, 14 lipca 2013, 20:23

kasa wplacona

Ile juz mamy na kaucje?? Moze czas juz po malu myslelc o pierwszym terminie??
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 15 lipca 2013, 06:46

Nawet nie wiecie jak mnie boli, że nie mam niczego do katowania w tym sezonie..
Beemka daleko w polu a daily-ridem na tor nie wyjadę, bo automatem to żadna frajda... CHyba, że Ryba też stanie w szranki, to będzie można dwa identyczne samochody porównywać :)
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez kubas » poniedziałek, 15 lipca 2013, 06:46

--orzech-- napisał(a):co do pachołków to będą one tylko na łukach aby nie ścinać niektórych po trawie oraz na dwóch prostych... prostej startowej oraz na równoległej tak jak to było na niektórych rundach mistrza kierownicy

orzech ;d błagam, jeżdżąc tor w prawo nie widzę potrzeby dawania pachołków na żadnej z prostych... To tak jakby na poznaniu na prostej startowej postawić szykanę :D Na łukach dajmy ale za tarkami te pachołki, tarki są po to żeby po nich jeździć.
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 15 lipca 2013, 09:14

Kubas ja wiem, że Ty wszystkich swoją miarą mierzysz ale nie wszyscy co wjadą na tor mają doświadczenie w jeżdżeniu po torze.... więc wybacz ale jeżeli ktoś przyjdzie autem mocniejszym niż Twój pug i cięższym to nie dość, że na końcu prostej startowej lekko przekroczy 120km/h to jeszcze wyleci z zakrętu jak go przestrzeli bo go masa wyrzuci w połączeniu z prędkością...

Co do jazdy w prawo to zgadzam się z tym, że jednej szykany można zrezygnować... ale szykana na prostej startowej musi być jeżeli mamy myśleć odpowiedzialnie a nie jak gówniarze , których starzy wyjechali i zostali sami w domu. Nic nie pisałem o pachołkach przed lub na tarkach... chodziło mi tylko o to aby nie kusiło skracanie kosztem trawy...

niestety dla niewprawionego kierowcy tarka tez może być zabójcza... i podcinać tylne koła, obracać auto itp.

a czemu ja z Tobą rozmawiam?! Wpłaciłeś kase?
--orzech--
srtb crew

Postprzez Gorliś » poniedziałek, 15 lipca 2013, 10:33

Tor jest w lewo, wiec nie wiem o czym ta romowa :lol: ;)
A na poznaniu na prostej startowej widzialem ustawiony slalom z slupkow wiec nie ma rzeczy niemozliwych:P
Gorliś
thebestest of SRTB

Postprzez weede » poniedziałek, 15 lipca 2013, 15:40

mamy 9 osób, no dalej! Kozi, Garaż, Jarek, Robert, Kubas, rave, ryba, mav?
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 15 lipca 2013, 16:22

Kurde, jest taka niepowtarzalna okazja, by sobie pojezdzic we wlasnym gronie i ustawic tor strikte pod siebie a my nei mozemy zebrac 20 osob na kaucje... żenada troche, pozniej jak pojedziemy na jakies zawody to wszyscy beda narzekac ze byla beczka, ze byly pacholki na wew. stronie zakretu, ze byly szykany it itd... :?
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne