Usunięcie adnotacji o lpg z dowodu rejestracyjnego

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Usunięcie adnotacji o lpg z dowodu rejestracyjnego

Postprzez szatek92 » czwartek, 3 listopada 2011, 22:19

Sprawa wygląda tak mój poprzedni samochód został skasowany, a 3 miesiące predzej założyłem do niego nową instalację gazową i to porządnie skompletowaną stag4, tomasetto arctic + wtryski hana. Teraz kupiłem focusa 1.6 i chciałbym do niego wrzucić tą instalacje. Ale żeby potem nie mieć problemów z pozbyciem się zwłok poprzedniego samochodu potrzeba by też pozbyć się adnotacji z dowodu i teraz pytanie jak to załatwić ?
szatek92
Super user

Postprzez Magda M. » czwartek, 3 listopada 2011, 23:20

Generalnie mi w Wydziale Komunikacji powiedzieli, że żeby wykreślić gaz z dowodu muszę pojechać na przegląd, na którym diagnosta mnie odrzuca ze względu na to, że w aucie brak jest instalacji gazowej, którą mam w dowodzie, z tym papierkiem i z dowodem rejestracyjnym jadę do Wydziału Komunikacji, tam na miejscu wykreślają mi gaz, po czym wracam do diagnosty i ten podbija mi przegląd. W twoim przypadku będzie to dość problematyczne... a innego sposobu podobno według WK nie ma, na oświadczenie nie załatwisz. A, i zdemontować możesz sam w garażu, do tego nie potrzeba uprawnień ani kwitów na demontaż ze stacji...
Magda M.
User

Postprzez szatek92 » piątek, 4 listopada 2011, 00:13

No nic, czyli wychodzi to samo co już wiedziałem, podjadę najwyżej znajomego diagnosty może coś poradzi :>
szatek92
Super user

Postprzez Magda M. » piątek, 4 listopada 2011, 01:10

No dokładnie, to chyba jedyny sposób. Wykreślenie to w sumie i tak tylko formalność w porównaniu do wbicia tej instalacji w dowód nowego auta...
Magda M.
User

Postprzez szatek92 » piątek, 4 listopada 2011, 18:43

Nie jest tak źle, potrzebuje fakturę za montaż do nowego samochodu i homologacje na butle, a to jest bez problemu do załatwienia ;)
szatek92
Super user

Postprzez Magda M. » piątek, 4 listopada 2011, 23:32

a no chyba że ;)
Magda M.
User

Powrót do Techniczne