odmowa przyjęcia mandatu - rozprawa

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 17 marca 2011, 18:53

Na plamę oleju, na której jedno auto się poślizgnęło i wjechało w krzaki, a drugie zrobiło 180 stopni, też machnęli ręką tylko.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » piątek, 18 marca 2011, 05:57

weede, ale te ciemne szyby to na przednich drzwiach? Jak tak, to nie ma większego znaczenia, że założone w salonie, i tak niezgodne z przepisami.. i każdy salon o tym informuje przed taka operacją
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez Dziadek » piątek, 18 marca 2011, 07:09

Dokładnie.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Ed » piątek, 18 marca 2011, 07:31

weede napisał(a):nasza bydgoska drogówka dzisiaj dała ognia: zatrzymali mojego tate za jazde lewym pasem przez skrzyżowanie w czasie gdy prawy był wolny ale dziurawy (?)

bardzo dobrze ze zaczeli w koncu egzekwowac ten przepis, moze w koncu z lewego pasa poznikaja ofiary jadace 30 km/h majac prawy wolny
Pit Stop - Mechanika Pojazdowa tel. 518 180 190
Ed
Frequent User

Postprzez wadel » piątek, 18 marca 2011, 08:46

Ed napisał(a):
weede napisał(a):nasza bydgoska drogówka dzisiaj dała ognia: zatrzymali mojego tate za jazde lewym pasem przez skrzyżowanie w czasie gdy prawy był wolny ale dziurawy (?)

bardzo dobrze ze zaczeli w koncu egzekwowac ten przepis, moze w koncu z lewego pasa poznikaja ofiary jadace 30 km/h majac prawy wolny

Nie wiem jak przez skrzyżowanie, ale na Fordońskiej to jest nagminne.
I już mi się nawet znudziło kształcenie takich ludzi bo oni i tak nie wiedzą o co sie wkur**asz.
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez --orzech-- » piątek, 18 marca 2011, 10:52

jest jeden sposób na to: TETRIS tylko czasami bywa tak, że jada kurwy z taką samą predkościa obok siebie!
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Jarek104 » piątek, 18 marca 2011, 11:22

pozostaje klakson, mruganie i wyprzedzanie zatoczkami :)
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez saron22 » sobota, 19 marca 2011, 15:20

to ze na prawym pasie sa dziury nie zwalnia kierujacego od obowiazku jazdy jak najblizej prawej krawdzi jezdni. A szyby obojetnie czy przyciemniane w salonie czy w stodole musza wg Prawa o Ruchu Drogowym miec przepuszczalnosc nie mniejsza niz 70%. Sa odpowiednie przyrzady do sprawdzania przepuszczalnosci.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » sobota, 19 marca 2011, 15:23

Ale policja ich nie ma, a na oko to chłop w szpitalu ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez saron22 » sobota, 19 marca 2011, 15:29

drogowka niekiedy ma. I SKP tez maja. Jesli zachodzi podejrzenie ze przepuszczalnosc nie jest taka jak powinna byc to zatrzymuja dowod i kieruja na dodatkowe badanie techniczne
Tydzien temu chyba w Uwaga Pirat sprawdzali gosciowi przepuszczalnosc swiatla i kolo albo musial przyjac mandat albo sciagac folie na miejscu. Zajebiscie smiesznie to wygladalo.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » sobota, 19 marca 2011, 15:32

A gdzie domniemanie niewinności? Zanim, czasem na złość, zmarnują czyjś czas i pieniądze, to niech sami sprawdzą może na swój koszt? Ja za dodatkowy przegląd płacę, w wypadku jak wychodzi ok, to nikt mi za to pieniędzy i czasu nie zwraca. To jak mi się ktoś na ulicy nie spodoba, to będę dzwonił i mówił,że koleś chyba podłożył bombę. Jak cała akcja wszystkich służb wykaże, że tego nie zrobił, to miło i zamykamy temat?
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez saron22 » sobota, 19 marca 2011, 15:34

przysluguje ci zlozenie skargi/zazalenia do Komendanta.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » sobota, 19 marca 2011, 15:39

Szkoda zdrowia, mam tam wielu kolegów i wiem jak się takie tematy kończą. Zasada powinna być prosta, im się więcej policja pierdoł czepia, tym więcej jej trzeba takowych oficjalnie zgłaszać, sami się w końcu otrząsną.
Takie mamy wyjebane stacje kontroli i policję, za folię gonią, a kurwa to, żę Audi Q7 ma fabrycznie KLEJONE boczne szyby, to nikogo nie obchodzi, mimo że to niezgodne z naszymi przepisami. Poza tym pokaż mi patrol, który zatrzyma kierowcę za jazdę na przeciwmgielnych, za jazdę ze źle ustawionymi mijania? Każdy woli proste sprawy, szybki, prędkość itd, a ty jeździsz po drogach i matoły świecą ci po oczach stwarzając zagrożenie czasem większe niż koleś jadący 20km/h szybciej niż durne przepisy.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » sobota, 19 marca 2011, 16:03

Dziadek napisał(a): matoły świecą ci po oczach stwarzając zagrożenie czasem większe niż koleś jadący 20km/h szybciej niż durne przepisy.

.. albo 120...
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez saron22 » sobota, 19 marca 2011, 16:08

uwazam ze masz racje ze powinni zatrzymywac zarowno za jazde na przeciwmgielnych (nie zatrzymuja bo nie ma przyrzadu ktorym mozna stwierdzic czy przejrzystkosc powietrza jest wieksza niz 50 m czy nie) jak i za jazde na zle ustawionych swiatlach mijania (nie wiem czemu nie zatrzymuja), za ksenony samorobki (byla o tym dyskusja i wywnioskowalem z niej ze ci to nie przeszkadza), niebieskie diody zamiast postojowek, wydechy znacznie przekraczajace dopuszczalna glosnosc, przyciemnione przednie szyby, lyse opony, opony bez homologacji itp itd. Tez mnie wkurwia ze uparli sie jak cepy jedynie na predkosc. Odnosnie Q7 nie bede dyskutowal bo nie znam zagadnienia. Prawdopodobnie skoro Q7 dostalo europejska homologacje to polska rowniez dostalo (podobnie bylo z FABRYCZNYMI ksenonami pare lat temu ktorych barwa nie byla zgodna z polskimi przepisami poniewaz przednie swiatla wg przepisow powinny miec kolor bialy albo zolty selektywny a jak wszyscy wiemy barwa ksenonu wpada w niebieski)
saron22
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne