JAKA FURA NA KJS???

Sugestie i pytania odnośnie działania strony i forum.

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez LeszekMK81 » wtorek, 3 sierpnia 2010, 15:33

moim zdaniem tu masz juz auto gotowe na KJS i moc nawet w takiej dysponuje jaka chciales

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C14053552
Filmy - LeszekMK81

VAG System

█║▌│█│║▌║││█║▌│║
ORIGINAL PROFILE ®
LeszekMK81
Forum Clubber

Postprzez ERDII » wtorek, 3 sierpnia 2010, 15:42

LeszekMK2 napisał(a):http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C14053552

do kjsow ten golf niebardzo bo niema switel pewnie paru rzeczy wymaganych.

z tych aut co Orzi przeslal to bym bral tą 19 badz scirocco. za 1500pewnie to kupisz sobie pojedzisz zobaczysz co i jak a za tyle zawsze sprzedaz.
ERDII
Forum Clubber

Postprzez ERDII » wtorek, 3 sierpnia 2010, 15:47

Śpiesz się z kupnem i zapisuj na najblizszy abcup w Bednarach!! Zostalo juz tylko ok 20miejsc wolnych,. pozniej 22.08 u Kuchara super impreza i 28.08 Rajd Brodnicki

http://www.abcup.pl/
http://www.rallyland.pl/
ERDII
Forum Clubber

Postprzez Oskar » wtorek, 3 sierpnia 2010, 16:56

Spiesze się spieszę ale i tak do Bednar nie zdążę bo jadę na wakcje. Chyba mógłbym tam polatać subaru - jaka tam jest nawierzchnia?

Leszek tego golfa oglądałem ale cena jest chora
Oskar
Super user

Postprzez KOZI » wtorek, 3 sierpnia 2010, 17:24

Oskar, Erdi czytaliscie w ogóle moje posty?:) Pisałem i o Bednarach i o nawierzchni i o golfie który jest wrecz identyczny tylko silnik jeszcze mocniejszy i za 1/3 tej ceny i to jest moim zdaniem mega okazja...

Żebyście nie musieli szukac to wkleje:)

to do Oscara:

"A tak podsumowujac to powinienes kupic auto ktore byloby wmiare optymalne pod wzgledem tych paramterów o ktorych piszemy ale gotowe do startów - przygotowane do kjs. Bo co z tego, że kupisz teraz jakies auto i bedziesz 2 miesiace je robil wjebuja cpelno pieniedzy i wyjedziesz jak sie skonczy sezon. Super by było trafic auto profesjonalnie przygotowane a nie druciarko - tak jak Dziadek wspominal. ten AX moze dobra opcja ale nie wiadomo jak jest przygotowany. Ja bym Ci polecał golfa II mojego znajomego. Ma jakoś 160-180KM, czesci tanie i dostepne, jets profesjonalnie przebudowane do takich imprez, nawet chyba bak ma sportowy. Moj znajomy kupił go w zesżłym sezonie i ani razu nigdzie nie był. Auto jest profesjonalnie przygotowane do tego typu imprez a nie jakos garazowo tanim kosztem. Jezdzilo kiedys i wygrywalo w wielu imprezach i jest znane wielu osobom z branzy, z Automobilklubu itp. - dlatego tez przez znana historię i polecenia było kupione. Poprzedni właściciel kupił je i nie miał czasu jeździć, podobnie jak obecny. Odezwij sie na PW jakby co."

A to do Erdiego:

"PS. głownie do Erdiego
Dzisiaj akurat byłem w Automobilklubie i Jacek nakrecal mnie na Bednary bo marudzilem, że szkoda mi mojego auta na takie dziury itp. jak są przewaznie imprezy. A tam jest podobno bajka, już od wielu osób to słyszalem. Zresztą parę misięcy temu namawiałem, żeby ktos pojechal, dawałem filmiki z youtuba itp. To nie jest żadna zabawa miedzy pacholkami czy pukanie pilki na recznym ;) Podobno wielu ludzi trakyuj emega profesjonalnie te zawody i jest to wrecz jedyne miejsce i okazja gdzi esi emozna mega najezdzic do oporu na pelnej pizdzie. Odcinki specjalne są to normalne asfaltowe drogi bez pacholkow, ewentualnie sa tylko szykany jak na normalnym rajdzie. Cała trasa ma niby ok 30km, n atreningach ludzie po 100km robili na pełnym ogniu - podobno mozna sie najezdzic na maksa jak tylko auto wytzyma. predkosci podobno sa nawet ok 200km/h wiec to juz nie zabawa. Podobno przyjezdza wiele profesjolanych ekip jak na rajdy z zespolami mechanikow itp. itd. i ogolnei jest bardzo duza frekwencja. Ty Erdi chyba tam juz byles nie? Faktycznie jest tak kolorowo jak głosza legendy?:) minus taki, że taka impreza to nie mały koszt, komplet dobrych opon nie wystarcza na caly dzien tylko na pol dnia:...("
KOZI

Postprzez KOZI » wtorek, 3 sierpnia 2010, 17:43

Nie zauwazyłem Oscar, ze odpisałes cos odnosnie golfa... to nie ten sam co w tym komisie ale dosłownie niemal identyczny... jest profesjonalnie zbudowany tak jak ten i wyglada tak samo - taką samą ma chyba nawet "deskę rozdzielczą", taki sam baniaczek na miejscu fotela pasazera, profesjonalna, rozbudowana klatke, kubel, pasy i kierownica z homologacja, sama kierownica jest praktycznie nowa, placil za nia tysiaka... tak samo felgi, kupione za niecałe 3 tys zl i prawie nie jezdzone na nich bylo... dlatego to jest moim zdaniem mega okazja, auto jest cale profi przygotowane za grube pieniadze a do wyrwania za pewnie 1/4 ceny tego co bylo wjebane a nie tylko odchudzone zwykle auto jak te z linkow. Silnik ma niby ok 170-180KM i w ogole podobno to auto mega zapierdala i duzo wygrywalo... Wiem to akurat bo ten znajomy zastanawial sie w zeszlym roku czy kupic i duzo ludzi zna to auto i poznalismy jego historie. kiedys bylo za duzo kasy przerobione, potem ktos pojezdzil troche, sprzedal bogatemu kolesiowi ktory siedzi od dawna w Niemczech, on je jeszcze dowinwestowal po czym sprzedal praktycznie w ogole nim nie jezdzac samemu mojemu koledze ktory rowniez ani razu nim nigdzie nie byl... Cały czas stoi w garazu...

EDIT:
Dzwoniłem do tego znajomego i marudzi, że chyba nie chce sprzedac bo pomimo, że nie jezdzi to bezsensu za grosze oddawac ale jakby go konkretnie pomeczyc to moze by sprzedal..
KOZI

Postprzez Oskar » wtorek, 3 sierpnia 2010, 18:37

Kozi - pewnie, że czytałem tylko nie skojarzyłem, że to ta sama impreza. Jak pojeżdżę to już będę kumał wszystko :) Powrócę do golfidła jak nie dogadam się z AX. Niemniej dziękuję za info. Ten AX śmigał w rallycrossie i łoił dupy podobno mocniejszym furom no ale dużo zależy od wkładki mięsnej. Do niego są 2 (120 i 190koni) silniki, 2 skrzynie i serwis...
Oskar
Super user

Postprzez luke8 » wtorek, 3 sierpnia 2010, 19:54

Pamietaj o tym ze auto z rallycrossu = dojazd na zawody na lawecie. A imprezy typu prawdziwy kjs odpadaja i w gre wchodza tylko zawody na zamknietych obiektach gdzie dopuszczaja auta niezarejestrowane bez przegladu etc.
www.tuning-studio.pl
koni bilstein eibach ebc brembo k&n JR
DBA ACL
luke8
Frequent User

Postprzez KOZI » wtorek, 3 sierpnia 2010, 20:13

Oskar to przyjedz subaryna na bednary, Erdi mnie namawial i tez pojade crxem chybabo tam jestrozny asfalt i sie auto nie poniszczy...
KOZI

Postprzez Oskar » środa, 4 sierpnia 2010, 10:03

no na bednary nie mogem bo w sziszpanii będę. Wracam 17.08 a 18 odbieram Subaru i wtedy w końcu zacznę jeździć.
Oskar
Super user

Postprzez Joszi » środa, 4 sierpnia 2010, 20:57

ja bym zamiast astry gsi zastanowił się nad jakimś kadetem gsi z końca produkcji. Astra gsi i tak była w sumie robiona do 94roku (no może 95 ale ich mało na rynku) - 3 lata różnicy to nie dużo, a kadet jest jeszcze lżejszy niż astra.
Częściami astra od kadeta dużo się nie różni no i w kadziu tez są spotykane silniki c20xe

No i cena niższa
Joszi
User

Postprzez STELMI » środa, 4 sierpnia 2010, 21:45

albo Vectra A C25XE (2,5V6). Po zmianie bloku na 3.0 czy 3.2 i kilku modach można dojść do 240KM N/A i 300Nm
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Kamil Wolski » środa, 4 sierpnia 2010, 22:04

A czy w KJSach w przednionapędówce na betonowych płytach pokrytych bardzo często piaskiem się wykorzysta aż taką moc sensownie?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez ERDII » środa, 4 sierpnia 2010, 22:13

STELMI napisał(a):albo Vectra A C25XE (2,5V6). Po zmianie bloku na 3.0 czy 3.2 i kilku modach można dojść do 240KM N/A i 300Nm

zupelnie bez sensu!!

A czy w KJSach w przednionapędówce na betonowych płytach pokrytych bardzo często piaskiem się wykorzysta aż taką moc sensownie?

dokladnie takim autem szalu nie bedzie. dosyc duza masa wysoka moc, z tym sie Stelmi nie popisales.:)
ERDII
Forum Clubber

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sugestie i pytania