NIGHT POWER 24 lipca - Nocny Drift i Wyścigi Równoległe

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

NIGHT POWER 24 lipca - Nocny Drift i Wyścigi Równoległe

Postprzez Fifi » sobota, 17 lipca 2010, 09:56

Night Power to pierwsza tego typu impreza w Polsce gdzie w nocy przy sztucznym oświetleniu na torze wyścigowym będzie można zobaczyć zawody Driftingowe, Rallycross oraz Wyścigi Równoległe w których może wystartować każdy.

Harmonogram w skrócie:
- 15:00 Rallycross, treningi kwalifikacyjne
- 20:30 Finały A dla każdej dywizji
- 22:00 Drift & Drift Taxi
- 24:00 Wyścigi Równoległe (asfalty + szutry)

zakończenie ok 1-2 w nocy

Obrazek

Wyśgici Równoległe odbędą sie z wykorzystaniem nowego mostka, fragment trasy będzie przebiegał po części szutrowej. Wpisowe 100 zł od startującego kierowcy, cała kwota z wpisowego jest przeznaczona na nagrode za pierwsze miejsce :!:
czyli jeśli zgłosi się np. 10 uczestników to wygrana za pierwsze miejsce to 1000 zł ;) do tego puchary za pierwsze trzy miejsca.

Zgłoszenia na Wyścigi Równoległe: www.coloseumms.pl/doc/zgloszenie_24.doc przesyłać proszę na adres: nagornewicz@coloseumms.pl szczegóły: www.coloseumms.pl

W Drifcie wystartuje między innymi ekipa PUZ Drift Team ;)

Jeśli macie pytania to pisać ;)
Fifi

Postprzez KOZI » niedziela, 18 lipca 2010, 19:38

Ja mam pytanie - co się kryje pod pojęciem wyscigi równoległe?

EDIT: sprawdzilem dla jasnosci bo nie byłem pewny - chodzi o to tak?: http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Drag_rac ... ected=true

Nie byłem pewny ponieważ nie kojarze tam żadnego prostego, długiego odcinka... A do tego wzmianka, ze kawałek będzie po szutrze?! Możesz napisać coś wiecej - gdzie bedą te zawody, na jakim dystansie, o co chodzi z tym szutrem bo to raczej głupi i niebezpieczny pomysł jak jadace obok siebie auta na wąskim odcinku drogi z duża prędkością maja wpaść nagle na szuter... pozatym na stronie coloseum jest napisane, ze wyścigi równoległe bedą na asfaltowej nawierzchni. Będzie jakiś sprzęt do pomiaru czasów?
KOZI

Postprzez --orzech-- » niedziela, 18 lipca 2010, 22:15

bardziej chyba ze na dochodzenie.... jeden staruje po jednej stronie toru drugi po drugiej, jada w tym samym kierunku i sie ganiaja
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Fifi » niedziela, 18 lipca 2010, 22:45

pod pojeciem wyścigi równoległe rozumiemy coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=xevdweYs2P0 ;) coś jak superoes

na prostych ścigają sie szybkie samochody, na zakrętach szybcy kierowcy ;)

zawody odbędą się na torze rallycrossowym, a nie na prostej więc odpada problem że będą jechali obok siebie bo nie będą, co najwyżej na starcie i na mecie będą obok siebie, tor wszędzie ma minimum 10 metrów szerokości w tym też na szutrach, pełne okrążenie z joker lap'em ma nieco ponad 1100 m więc razy dwa czyli ok 2,2 km, czas tak naprawde nie ma znaczenia bo liczy się wygrana, kto wygra przechodzi dalej, kto przegrywa ten odpada ;)
Fifi

Postprzez KOZI » piątek, 6 sierpnia 2010, 22:50

Trochę późno ale mi się przypomniało właśnie... Jak tam impreza? Był ktoś od nas? Fajnie było?
KOZI

Postprzez quench » piątek, 6 sierpnia 2010, 23:03

nie było...
impreze odwołano
quench
User

Postprzez KOZI » niedziela, 8 sierpnia 2010, 14:18

Jak odwołano? Taka impreza z pompą miała byc reklamowana wkoło i co sie stało?
KOZI

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 8 sierpnia 2010, 14:26

Jakaś zgoda jednak nie wpłynęła i do tego deszcz. Ludzie jechali i dowiadywali się na bramie że jednak imprezy nie ma a przed wjazdem nieoświetlona kałuża co skutkowało zalaniem samochodów (przynajmniej jeden prawie umarł).
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » niedziela, 8 sierpnia 2010, 15:13

Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » niedziela, 8 sierpnia 2010, 17:03

Hehe, mi by ta kałuża nie przeszkadzała, gorzej jakbym był crxem i by zassało wode bo mam stozek przy kole zaraz - wtedy paneweczka by jak u Erdiego grała - puk,puk,puk... :lol:

A tak w ogóle to lekko mówiąc nie fajne podejscie - nagłośnienie imprezy, ludzie niektórzy moze z daleka przyjechali bo z tego co widziałem na wielu forach ogólnopolskich była impreza rozreklamowana i pomijając to , że sie nie obdyła z tego co wnioskuję z winy organizatorów skoro jakiś zgód nie było to jeszcz enikt nie odwołał nigdzie imprezy i ludzie pocałowali przysłowiowa klamke, brawo...
KOZI

Postprzez Fifi » wtorek, 10 sierpnia 2010, 14:27

KOZI, dostrzegam troche ironii i złośliwości w twojej wypowiedzi ale pamiętaj też że zrobić taką impreze nie jest łatwo a to że homologacji nie było to nie jest też do końca moja wina,
niestety wyszło jak wyszło nie tylko ja mam kaca moralnego ale trzeba iść dalej a poprzednich błędów unikać jak ognia ;)
Fifi

Powrót do Ogólne