instalacja gazowa- gdzie zalozyc?

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez dirkdiggler » sobota, 3 października 2009, 21:34

Też montowałem kiedyś instalację BRC Seq24 do Octavki 2.0 na Glinkach. Z umówieniem się na montaz nie było najmniejszych problemów. Wszystko łądnie pięknie, profesjonalnie. Do czasu. Po przejechaniu 100km po montazu auto zaczeło przerywać. Zadzwoniłem by umówić się na korektę. W necie wyczytałem że brc wypuściło lipną partię wtryskiwaczy. Objawy się zgadzały.
Nagle okazało się że warsztat jest zawalony robotą i nie może znaleźć terminu.
W końcu (po ok 2tyg) pojdjechałem do nich. Wciągu 15min wymienili lipne wtryski i wszystko później było OK. Wiedzieli o uszkodzonych wtryskach doskonale, mimo to wrzucali lipne partie klientom. Później próbowałem wielokrotnie umawiać się na podstawowy serwis - wymiana filterków etc. ale za każdym razem słyszałem tą samą śpiewkę, że są zajęci, brak czasu itd.
Generalnie fima nastawiona jest na montaż i spławianie klientów, niestety.
dirkdiggler
Super user

Postprzez qualin » wtorek, 20 października 2009, 19:53

z nimi nie ma sie co umawiac, jedziesz, mowisz co jest i kazesz zalatwic sprawe na miejscu i tyle. ja jak pojechalem na 1 przeglad to pytali czy si eumawialem, to mowie, ze nie bo jestem przejazdem i nie bede specjalnie teraz drugi raz zapindalal do nich to z laska mi sie zabrali za auto. koles patrzy w bagaznik i juz ma odchodzic, musialem si eupomniec zeby chociaz szczelnosc butli sprawdzil. ehhh
Teraz jak bede mial chwile to musze jechac do nich bo cos jest nie halo. auto powyzej 4 tys obr ewidentnie puchnie, czasami sie strasznie dlawi przy 2500 obr, tak na sekunde i dalej idzie normalnie. no i za duzo paliwa mi caly czas bierze.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez qualin » niedziela, 15 listopada 2009, 12:25

Kolejny dowod na to, ze na glinki leca sobie w kulki. cos mi syczalo pod maska zawsze jak zgasilem silnik. okazalo sie ze przewody gazowe nie sa dokrecone i ucieka gaz przy filtrze :/ koorva ja nie wiem jak oni szczelnosc sprawdzali.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez szymon » poniedziałek, 29 marca 2010, 18:41

a czy ktoś montował u Rybackiego na Regatowej?
szymon
Rookie

Postprzez Dziadek » wtorek, 13 kwietnia 2010, 07:20

Kolega, chwalił sobie go,ale to było proste auto i prosta instalacja...
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Poprzednia strona

Powrót do Techniczne