10 - 11 października STS Tuning-Show w Łuczniczce

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez weede » poniedziałek, 12 października 2009, 22:02

najlepszym wyznacznikiem jakości imprezy (jak i miasta) jest to, ze po rozmowie z NAJWIĘKSZYMI firmamami zajmującymi się tuningiem (lub poszczegolnymi jego dzialami) byla odpowiedz:

- " NIE CHCE NAM SIĘ" lub "NIE MA SENSU:
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez tomi » poniedziałek, 12 października 2009, 22:10

weede napisał(a):najlepszym wyznacznikiem jakości imprezy (jak i miasta) jest to, ze po rozmowie z NAJWIĘKSZYMI firmamami zajmującymi się tuningiem (lub poszczegolnymi jego dzialami) byla odpowiedz:

- " NIE CHCE NAM SIĘ" lub "NIE MA SENSU:

bo impreza ma potencjał ale nie jest wykożystywany nawet w 50%, zaproponowałem tak na szybko impreze latem i np. na poloni lub zawiszy bo mogłyby byc jak do tej pory bilety itd... (jak ktos chce zarobic to niech sobie zarobi); sa trybuny które odgradzają zainteresowanych ktorzy chcieliby cos zobaczyc za darmo
ale byłoby zdecydowanie wiecej miejsca dla firm które chciałyby sie pokazac, wiecej miejsca to wieksza impreza co za tym idzie więcej ludzi na takiej imprezie czyli wieksze zainteresowanie tzw. produktem wystawienniczym dla kazdej z firm
tomi
Forum Killer

Postprzez wlodek » poniedziałek, 12 października 2009, 22:35

Chyba się nie rozumiemy,
Przykro mi - ale będę robił swoje...

Pozdrawiam
Włodek
wlodek
User

Postprzez wlodek » poniedziałek, 12 października 2009, 22:53

No i jeszcze to od Garaż:

Cyt..."dokladnie , impreza w cieplejszy termin , zoorganizowac namioty przed hala na tych parkingach i bedzie lepiej , w srodku zostawic miejsce na naprawde cos spejcalnego no ale wtedy nie bedzie kasiorki z bilecikow gdyz wolne powietrze zrobi swoje."- kon.cyt"

Przepraszam, że tu zajrzałem... i Was zaniepokoiłem.
sorry...

Włodzimierz Piotrowski
Ostatnio edytowano wtorek, 13 października 2009, 00:23 przez wlodek, łącznie edytowano 2 razy
wlodek
User

Postprzez Brychu » poniedziałek, 12 października 2009, 23:09

Wy kurwa rok po roku się za przeproszeniem wszyscy przypierdalacie do tego samego. Impreza masowa, zwana też masową jest organizowana (oprócz oczywiście elementu zarobku) dla tzw. "mas". Tak zwana "masa" to przeciętny Kowalski, który jak wejdzie na Łuczniczkę w weekend z dzieciakiem to nie może oderwać wzroku od dup i od czegoś z czym nie ma styczności na codzień czyli z samochodami po tuningu.

Dla takich ludzi ta impreza jest super i to jest target Tuning Show czy Auto Show. A Wy wieczni malkontenci jak zawsze to samo. Jak chcecie mieć emocje i super fury z silnikami od samolotów to jest Borsk, Modlin czy cokolwiek dla "wtajemniczonych". Dla normalnych ludzi, którzy nie interesują się na tym poziomie samochodami czy tuningiem to jest naprawdę coś ciekawego.

I teraz będzie bez wycieczek osobstych i wrzucania sobie - żebyśmy się zrozumieli. Nie trzeba być alfą i omegą, żeby zauważyć różnicę w iloścui wystawców i zwiedzających pomiędzy takim Tuning Show oraz Festiwalem Motoryzacji. O czym to świadczy ? Że na imprezę typu Tuning Show - dobrze rozreklamowaną, dla ludzi dla których Auto wiat jest jedynym źródłem wiedzy motoryzacyjnej - jest po prostu w tym mieście większe zapotrzebowanie o czym chociażby świadczy fakt ile osób co roku na tą Łuczniczkę przychodzi.

I co to kogo obchodzi, że 30 osób z jednego forum dyskusyjnego powe, że nuda ? Moim zdaniem i tak pełen podziw dla Włodka, że po tym co tu co roku czyta na forum o swoich imprezach dalej pisze, zaprasza na imprezę, a podczas trwania imprezy zawsze znajdzie choćby z 5 minut żeby grzecznościowo zamienić kilka zdań.

Ludzie zejdźcie już z Auto Show i Tuning Show, bo to imprezy które już na stałe się wpisały w kalendarz tego miasta ciągle Wam nie odpowiadają. Niezależnie od tego kto kogo lubi a kto nie trzeba przyznać, że jak na lokalne warunki imprezy są sukcesem.

Dziękuję za uwagę.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » poniedziałek, 12 października 2009, 23:13

Filip napisał(a):Ciekawy pomysł na stoisko mieli za to panowie od airbrush, ale tutaj również osoba decyzyjna za wybór hostess powinna stracić pracę wygibasy na motocyklu były niesmaczne

Hahahahahahaahahaha

Hostessy ? To bardzo delikatne określenie tego czym te panie się zajmują. Kurwa tyle lat żyjecie w tym miście i nie wiecie kto to ? Wstyd.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez weede » poniedziałek, 12 października 2009, 23:14

Brychu napisał(a):Dziękuję za uwagę.

Pobluzgać na STS - 5min, zdenerwować Daniela,by coś napisał - bezcenne :D
weede
Administrator

Postprzez Brychu » poniedziałek, 12 października 2009, 23:15

Cicho tam bo Cię zwolnię.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez GaRaż » poniedziałek, 12 października 2009, 23:23

Brychu napisał(a):Ludzie zejdźcie już z Auto Show i Tuning Show, bo to imprezy które już na stałe się wpisały w kalendarz tego miasta ciągle Wam nie odpowiadają. Niezależnie od tego kto kogo lubi a kto nie trzeba przyznać, że jak na lokalne warunki imprezy są sukcesem.

nikt nie wchodzi , napisalem co mi nie odpowiada , a jak mi nie odpowiada to nie ide , a ze sie wpisala to fajnie , moze kiedys pojawi sie jakies performance przez duze P .
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez weede » wtorek, 13 października 2009, 00:03

Brychu napisał(a):Cicho tam bo Cię zwolnię.

zawsze się chcialem napić z szefem :lol:
weede
Administrator

Postprzez FELIPE » wtorek, 13 października 2009, 00:32

Brychu napisał(a):To bardzo delikatne określenie tego czym te panie się zajmują.

mam wątpliwości czy mówimy o tych samych "hostessach" :) może dla pewności ktoś wrzuci fotkę?

edit: Brychu mówił o:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a mi chodziło od początku o:
Obrazek

to co dziewczyna z lewej wyprawiała w niedziele na motocyklu w kierunku fotografów-amatorów to jedna wielka żenada, Pani z prawej może być :)
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez FELIPE » wtorek, 13 października 2009, 01:00

weede napisał(a):
Brychu napisał(a):Dziękuję za uwagę.

Pobluzgać na STS - 5min, zdenerwować Daniela,by coś napisał - bezcenne :D

IMO ciężko jednak nie przyznać Danielowi racji w tym temacie... Ciekaw jestem jakie są oficjalne dane odnośnie liczby odwiedzających w tym i ubiegłym roku, tak naprawdę to jest wyznacznikiem sukcesu imprezy

weede napisał(a):najlepszym wyznacznikiem jakości imprezy (jak i miasta) jest to, ze po rozmowie z NAJWIĘKSZYMI firmami zajmującymi się tuningiem (lub poszczególnymi jego działami) była odpowiedz: "NIE CHCE NAM SIĘ" lub "NIE MA SENSU"

Weede masz absolutną rację, ale pamiętaj jakie są realia ekonomiczne, skoro gazety pokroju ATŚ bankrutują bo reklamodawcy obcinają budżety reklamowe o 80% to jak imprezy typu Tuning-Show mają się utrzymać? To nie jest VW MANIA, na którą przyjeżdża ponad 1200 aut a wystawcy są tylko dodatkiem, bo najważniejsze są atrakcje dla uczestników zlotu, w Bydgoszczy to odwiedzający są na pierwszym miejscu.

BTW: cóż to za firmy miałeś na myśli? :)

Autoflesz.pl na swojej stronie internetowej napisał napisał(a):Kolejne udana wystawa w Bydgoszczy

Zgodna opinia zwiedzających potwierdza, że na HSW Łuczniczka panuje specyficzny klimat do organizowania takich poważnych imprez. Zaangażowanie mediów, sponsorów i organizatorów bydgoskiej imprezy tylko potwierdza tę regułę.

Mu nie wystawiamy laurki organizatorom i żołnierzom pana prezydenta, ale zamiast wyrzucać do gleby 5 mln złotych na problematyczną promocje miasta podczas EuroBasketu, warto dofinansować takie lotne i medialne wydarzenia.

nie wiem na ile obiektywna jest ta relacja, ale tak mniej więcej wygląda z zewnątrz ta impreza, władze miasta mają głęboko w dupie takie imprezy

dla porównania Trójmiasto niedawno spróbowało reaktywować targi motoryzacyjne, wyszło fatalnie, impreza mogłaby się równie dobrze nazywać "drzwi otwarte wszystkich dealerów z Trójmiasta w jednym miejscu i czasie" (http://www.mtgsa.pl/e4u.php/70,pl,)

pomijam fakt, że w 3city jest taki klimat do organizowania czegokolwiek, że poważne firmy (salony, hurtownie, importerzy) są zszokowane jak mają zapłacić kilkaset złotych za stoisko
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » wtorek, 13 października 2009, 05:34

a ja mam pytanie do Włodka podsumowujące powyższe wypowiedzi.
Czy biorąc pod uwagę faktycznie skromną ilość miejsca i na pewno dużo wyższe aspiracje do zorganizowania czegoś naprawdę wielkiego, zaspokajającego zarówno przeciętnego Kowalskiego jak i malkontenta GaRaż ( :lol: ) i wielu innych, nie szło by przenieść imprezy na o wiele większy obszar jakim jest Myślęcinek i nowe miejsca targowe, na których niedawno odbyły się targi WOD-KAN? Teren jest ogrodzony, więc nie ma najmniejszych problemów z pobieraniem opłat od zwiedzających, dodatkowo jest o wiele więcej miejsca, a namioty które stały podczas WOD-KANu uchronią wystawców i zwiedzających od złych warunków pogodowych. Miejsca byłoby na tyle dużo, że można się pokusić nawet o dodatkowe atrakcje piknikowe, które na pewno by całe rodziny przyciągały jak stoiska z garmażerią o których na Łuczniczce można pomarzyć. Nie mam pojęcia jakie jest porównanie cenowe wynajęcia HSW czy miejsca targowego w Myślęcinku, ale ilość wystawców i odwiedzających dzięki większej i o większej atrakcyjności imprezie na pewno była by sporo większa. Z dojazdem również jakiś wielkich kłopotów by nie było, bo jeździ tam autobus 75 i w pobliże tego miejsca również Myślęcińska kolejka.
Nie ma sensu tutaj pisać: Impreza była do dupy, tylko może spróbować podsunąć Włodkowi pomysł na uatrakcyjnienie imprezy.
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez LeszekMK81 » wtorek, 13 października 2009, 05:36

mnie na tej imprezie nie był a to tylko dlatego iż twierdze ze BYDGOSZCZ nie potrafi organizować imprez masowych i nie chodzi mi tu tylko o imprezy motoryzacyjne bo muzyczne w Bydzi to też wielka istna kicha , nie mamy po prostu miejsca na takie rzeczy Łuczniczka jest zbyt mała aby robić tam wystawe aut bo wejdzie ich 6 na krzyż i game over , dobrym miejscem na taka impreze jest tor kartingowy no ale to miejsce jest uzależnione od pogody a odnośnie hostess to tak szczerze szału nie robiły
Filmy - LeszekMK81

VAG System

█║▌│█│║▌║││█║▌│║
ORIGINAL PROFILE ®
LeszekMK81
Forum Clubber

Postprzez rulek » wtorek, 13 października 2009, 07:34

Brychu, wazeliny starczyło :?:
rulek
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne