[ 2002 Toyota Celica T230 VVTi ]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Fiveopac » środa, 15 lipca 2009, 14:09

bboy4 napisał(a):Na sprzedaż auto kolegi - To była pierwsza Klubowa VVTi Turbo - 300 Koni i 400Nm.

Z ciekawosci - jakie to czasy krecilo na cwiartke?
bboy4 napisał(a):Tak czy inaczej RWD Japońskie chodzi mi po głowie...

Polecam s2000 jesli szukasz mocnego auta w serii, niestety z racji perfekcyjnego silnika wykrzesanie mocy jest bardzo trudne/bardzo kosztowne. Bolt-on'y daja praktycznie zerowy efekt. Najtanszy turbo kit to cos k.5000$.

s14a - piękne w serii, worek pieniedzy by jezdzilo zacnie ale rozwojowe i wytrzymale.

350Z - piękne ale nierozwojowe, za to bardzo szybkie w serii

RX-7 FD - Dla cierpliwych :P
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez bboy4 » środa, 15 lipca 2009, 15:22

Fiveopac napisał(a):Z ciekawosci - jakie to czasy krecilo na cwiartke?

Na ćwiartke byś go objechał ,bo objeżdżały go Celiki uturbione na sofcie 215 konne...
Problem oczywiście nie z mocą tylko z nadmiarem tej mocy - Na trzech pierwszych biegach auto regularnie przy tym doładowaniu zrywało przyczepność... Jedynka i 2-ka to praktycznie zero trakcji , więc musiał odpuszczać gazu.... Zanim trzeci bieg złapał przyczepność ,dystans do nadrobienia był zbyt duży... Natomiast z rolowańca masakrował wszystko co przyjechało na nasz zlot do Piły... Nawet Subaru STi w rolowańcu od 80km przy 140km/h dostało w dupe...
Wtedy miał wystrojone na 313 Koni i 422Nm... To troche bez sensu mieć tak dużą moc w FWD. Z mocą 313km i 422Nm jeździł dwa tygodnie - zmieliło skrzynie w drobny mak...

Jeśli tylny napęd to tak naprawde myśle o 3 autach:

1. Honda S2000
2. Nissan 350Z
3 Opel Speedster Turbo

Ten ostatni jest bardzo niewygodny , i hardkorowy ale zaraziłem się tym autem.
5 sekund do setki robi robote - Lista aut które dadzą mi łupnia na 1/4 diametra,nie się zwęża.... Ale to wszystko narazie plany....
bboy4

Postprzez --orzech-- » środa, 15 lipca 2009, 16:32

z tych trzech brałbym speedstara turbo... zawieszenie lotusa i fajna moc z silnika turbo daje mega frajde..
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez bboy4 » czwartek, 16 lipca 2009, 08:50

Speedster daje rade - Wiele osób skreśla to auto za spartańskie wykończenie i małą przestrzeń wewnątrz ale mi to nie przeszkadza.... Puki rodziny własnej nie mam moge sobie pozwolić na takie auto...
Byłem kilka razy w Poznaniu u właściciela wyporzyczalni Speedsterów P1Speed...
Przejechałem się i zmiękłem... (w skrócie).

Puki co narazie mam Celice ;)
bboy4

Postprzez ravestation » czwartek, 16 lipca 2009, 08:52

tylko użytkować taki hardcore na co dzień to poraża troszkę
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez bboy4 » czwartek, 16 lipca 2009, 11:10

ravestation napisał(a):tylko użytkować taki hardcore na co dzień to poraża troszkę

Dokładnie - 5 sekund do setki i napęd na tył robi wrażenie , brak alektryki i wspomagania mnie nie przeraża tak bardzo jak brak klimatyzacji w takie dni jak ostatnio :?
bboy4

Postprzez ravestation » czwartek, 16 lipca 2009, 11:22

nie mówiąc już o wsiadaniu do speedstera....
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez FELIPE » czwartek, 16 lipca 2009, 17:05

sorry za OT z innych ciekawych ogloszeń Celici, na które ostatnio wpadłem

http://www.otomoto.pl/toyota-celica-192km-C9272219.html

sprzedaje jeden z organizatorów Wojny PP, moim zdaniem cena trochę wygórowana, ale samo autko dość interesujące
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez bboy4 » czwartek, 16 lipca 2009, 22:47

Przepraszamy - ogłoszenie nie zostało znalezione. :/
bboy4

Postprzez FELIPE » piątek, 17 lipca 2009, 08:39

kolega usunął ogłoszenie z fotkami, gdzie auto było oklejone reklamą targów MTM

nowe ogłoszenie: http://www.otomoto.pl/toyota-celica-C9311067.html
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez bboy4 » piątek, 17 lipca 2009, 10:37

Auto bardzo przyzwoite - Kończąc OT - To auto nie ma 192 koni tylko 179 bo jest to wersja GTS a nie TS. Przyspieszenie ~8s a nie 7. Poza tym Zgrabna i zadbana.
bboy4

Breaking News

Postprzez Robdns » piątek, 12 lipca 2024, 01:05

In today's fast-paced world, staying informed about the latest developments both locally and globally is more crucial than ever. With a plethora of news outlets vying for attention, it's important to find a trusted source that provides not just news, but analyses, and stories that matter to you. This is where [url=https://www.usatoday.com/]USAtoday.com [/url], a leading online news agency in the USA, stands out. Our commitment to delivering the most current news about the USA and the world makes us a primary resource for readers who seek to stay ahead of the curve.

Subscribe for Exclusive Content: By subscribing to <a href=https://www.usatoday.com/>USAtoday.com</a>, you gain access to exclusive content, newsletters, and updates that keep you ahead of the news cycle.

[url=https://www.usatoday.com/]USAtoday.com [/url] is not just a news website; it's a dynamic platform that enables its readers through timely, accurate, and comprehensive reporting. As we navigate through an ever-changing landscape, our mission remains unwavering: to keep you informed, engaged, and connected. Subscribe to us today and become part of a community that values quality journalism and informed citizenship.
Robdns

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia strona

Powrót do Nasze auta