To ogłoszenie dotyczy sprzedaży mojego prywatnego samochodu: Seat Toledo II 1M z najmocniejszym silnikiem 1,9 TDI o oznaczeniu kodowym ARL.
Dane techniczne samochodu
Marka: Seat
Model: Toledo 2 1M
Wersja wyposażenia: Signo
Silnik: 1,9 TDI ARL
Moc fabryczna: 150KM, 110kW
Maks moment obr: 320Nm
Zużycie paliwa: m 7,1 t 4,3 średnio 5,3 l/100km
0-100 8,9 s
Rok produkcji: 2002
VIN: VSSZZZ1MZ2R108536 1MZ 866
Kolor: srebrny metalik
Przebieg: 141 000 km
CENA W MOMENCIE ZAKUPU W SALONIE 92 000 PLN
CENA 31 999 PLN
Wyposażenie auta seryjnie obejmuje:
- ABS
- TCS
- 4 x airbag
- klimatronic
- centralny zamek z domykaniem szyb
- elektryczne szyby x4
- elektryczne, podgrzewane lusterka
- 6-cio biegowa skrzynia EFF
- felgi 15"; stalowe z kołpakami
- system audio SEAT AURA CD z 8-ma głośnikami
Dodatkowo auto zostało przeze mnie doposażone w:
- letnie felgi 17";- model VW Tocatta z nowymi oponami Good Year Excellence 225/45/17 - opony mają obecnie przebieg 13 000 km
- zdecydowanie bardziej pasujący do charakteru auta zderzak przedni oraz nakładki progowe od Seata Leona Cupra - wszystkie materiały i części kupowane oryginalne
- szyby zostały przyciemnione profesjonalnie folią chrome-silver z atestem (wklejka w DR) - 800zł
- sterownik silnika został profesjonalnie przeprogramowany - chiptuning - efektem jest delikatnie zwiększona moc 180KM i 390Nm - samochód zyskał na elastyczności choć seryjnie też nie należał do grupy zawalidróg (jednostka seryjna dysponowała mocą zmierzoną 163KM). Silnik zestrojony pod jazdę na trasie, wyprzedzanie to prawdziwa przyjemność i absolutne bezpieczeństwo.
HISTORIA AUTA:
- samochód zakupiony w polskim salonie SEAT KOMETA w Warszawie
- jestem drugim właścicielem auta - samochodem jeżdżę od 2007 roku
- auto w momencie zakupu przeze mnie miało przebieg 88 tys. km
- jeżdżę samochodem zdecydowanie więcej niż poprzedni właściciel - obecny przebieg to 141 tys. km.
- samochód używany jest prywatnie do dojazdów do pracy - 80km/dzień oraz weekendowe wypady na wybrzeże - stąd przebieg
- pokonywany dystans: 90% trasa Bydgoszcz - Świecie, 10% miasto
- samochód jest właściwie dla TDI eksploatowany i serwisowany, z zachowaniem wszelkich reguł dotyczących interwałów przeglądów oraz stosowanych materiałów eksploatacyjnych
- wszelkie działania serwisowe wpisywane są w książkę serwisową
- wymiana rozrządu i inne bardziej złożone działania serwisowe robione w ASO
- wymiany filtrów, oleju, klocków i inne mało złożone działania serwisowe robione w zaprzyjaźnionym warsztacie
- samochód jest bezwypadkowy do weryfikacji na wszelkie możliwe i dostępne nauce sposoby
- poprzedni właściciel miał "przycierkę" parkingową z tyłu przy lampie, auto kupiłem z "przycierką" i podczas wymiany zderzaka przedniego na model Cupra oddałem auto do lakiernika w celu wyeliminowania tej wady estetycznej (posiadam zdjęcia przycierki, jak i starego oryginalnego zderzaka z demontażu był w stanie idealnym)
HISTORIA PRZEGLĄDÓW (pominięte standardowe wymiany filtrów, oleju itp? zapisane w ks. serwisowej):
- 21.05.2002 ; 0km ; auto odebrano z salonu
- 25.06.2005 ; 57 000 km ; wymiana klocków tylnych oraz gum stabilizatora
- 28.05.2006 ; 67 000 km ; czyszczenie zaworu EGR
- 08.09.2006 ; 71 000 km ; wymiana szyby czołowej - uderzenie kamieniem
- 30.05.2007 ; 79 000 km ; dezynfekcja i uzupełnienie klimatyzacji
- 18.10.2007 ; 88 000 km ; wymiana kpl. rozrządu wraz z pompą wodyw ASO Seat
- 05.06.2008 ; 112 000 km ; nowe klocki i tarcze przód, płyn hamulcowy, nowe opony letnie
- 07.08.2008 ; 118 950 km ; wymiana tarcz i klocków tył
- 30.12.2008 ; 135 020 km ; nowe amortyzatory Sachs Advantage x 4, sprężyny x 4 KYB, gumy stabilizatora, zbieżność
- 03.01.2009 ; 136 000 km ; nowy akumulator BOSCH
- 09.02.2009 ; 138 000 km ; nowe oryg. kpl sprzęgło z dwumasowym kołem zamachowym -montaż w ASO SEAT
Następny przegląd zalecany przy 150 tys km
Rozrząd do wymiany przy 180 tys km
FAQ:
1.Czy przebieg auta jest autentyczny?
Tak, auto użytkowane jest od początku jako prywatne, nigdy nie jeździło służbowo, średni przebieg roczny to 20 000 km. Samochód użytkowany od początku w Polsce, historia przebiegu zawarta w ks. serwisowej. Możliwa jest weryfikacja historii auta w serwisach w których były robione przeglądy.
2.Czy samochód jest w 100% bezwypadkowy?
Tak, auto jest bezwypadkowe oraz bezstłuczkowe. Seat miał w swej historii tylko "przycierkę" parkingową udokumentowaną zdjęciami. Przedni zderzak wymieniany był ze względów estetycznych. Zdemontowany oryginalny zderzak był w stanie idealnym. Wypadek, ani stłuczka nie były powodem montażu zderzaka od modelu cupra. Oryginalny zderzak był zdemontowany i sprzedany na aukcji (dostępne zdjęcia).
Bezwypadkowość można zweryfikować na wszelkie możliwe i znane nauce i technice sposoby i metody.
3.Jaki jest stan ogólny auta?
Samochód jest w stanie wyznaczającym standardy dla używanego samochodu z tego rocznika. Wnętrze auta jest czyste i zadbane, tapicerka czyściutka, stan techniczny doskonały, nie szczędzę środków na utrzymanie auta. Jestem świadomym użytkownikiem samochodu i swój samochód traktuję jak hobby. Takie auta to kwintesencja określenia OKAZJA. O takich autach opowiada się potem znajomym i rodzinie
4.Dla kogo jest to auto?
To samochód który jest zbudowany na platformie golfa 4 więc stanowi konkurencję dla swych braci: A3, Golf, Bora, Octavia, Leon. Jeśli szukasz któregoś z tych modeli powinieneś rozważyć to Toledo. Ja szukałem Octavii zanim kupiłem Seata. Toledo skusiło mnie dużo mocniejszym silnikiem TDI oraz wyższą jakością wykończenia wnętrza.
Auto stanowi bardzo dobrą propozycję dla osoby które szukają dobrego, pewnego zakupu, a nie ?okazji? z importu. Jak doliczysz w aucie niewiadomego pochodzenia koszt przeglądu z wymianą rozrządu, (1000zł), wymianę koła dwumasowego (3500zł), regenerację turbo (800-2000zł) to sam dojdziesz do wniosku ile warte są Seaty Toledo wyceniane na 25tys zł (z wliczonym dodatkowo zarobkiem handlarza 2-5tys zł).
W Niemczech takie egzemplarze zaczynają się od 8 000 EUR plus koszty ściągnięcia, rejestracji.
5.Co do zrobienia w najbliższym czasie?
Sugeruję profilaktycznie wykonać przegląd klimatyzacji. Poza tym nic nie trzeba inwestować. Największą zmorę TDI czyli uszkodzenie koła dwumasowego już przeszedłem, więc następny użytkownik ma ten bolesny problem z głowy na następne 100 tys. km. To ważne bo koszt wymiany koła dwumasowego to niebagatelne 3,5 tys zł:(
Turbina oraz pompowtryskiwacze nie wykazują zużycia i trzymają parametry fabryczne.
Silnik zużywa ok 0,1-0,2 l oleju na 15 000km ? bardzo dobry wynik jak na tdi.
6.Dlaczego tak dobre auto jest sprzedawane?
Przychodzi taki moment w życiu rodziny kiedy zaczyna brakować miejsca w aucie.
Toledo kupowałem mając kilkumiesięcznego synka. Miejsca było wystarczająco dużo, a bagażnik nie miał granic. Kilka miesięcy po zakupie auta bocian znów przyleciał:) Efekt jest taki że obecnie tylna kanapa jest ?okupowana? już przez dwóch młodzieńców 2,5 roku i 9 miesięcy oraz ich armię zabawek. Zaczyna być ciasno. A będzie jeszcze ciaśniej bo w grudniu 2009 dołączy do towarzystwa trzeci mały muszkieter. W planach zakupowych objawił się Seat Alhambra, albo inny praktyczny, nudny autobus.
7.Czy cena jest do negocjacji?
Oczywiście tak. Warunki kupna/sprzedaży zawsze powinny być przedmiotem negocjacji. Jestem przygotowany do rozmów.
Pomyśl i wyceń ile dla Ciebie warte jest pewne auto. Jak przyjedziesz zobaczyć Seata, to z pewnością wrócisz nim do domu
Więcej zdjęć wkrótce
Recenzja Toledo tdi 150KM w linku poniżej:
http://admoto.pl/pub/art....=wf%5F904%2Exml
Kontakt
Filip 600 412 102
filipharkot@wp.pl
Bydgoszcz