Zniżki w ubezpieczeniach

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 1 stycznia 2009, 20:55

rulek napisał(a):Cycki opadaja, kreuja sie na streetracerow a nie maja na ubezpieczenie :lol: Trzeba bylo od gowniarza auta rejestrowac nie siebie, pilnowac sie zeby nie trzaskac nim na lewo i prawo to i teraz klopotu by nie bylo 8)

Niektórzy pytają z ciekawości, bo nie skorzystali :D
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez rulek » czwartek, 1 stycznia 2009, 21:18

Uderz w stół... Resztę sobie dopowiedz :lol:
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » czwartek, 1 stycznia 2009, 21:49

FELIPE napisał(a):NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA NIE ZWALNIA NIKOGO OD OBOWIĄZKU JEGO PRZESTRZEGANIA

KOZI napisał(a):agent ma to czesto gdzies i on za to nie beknie, czesto ubezpieczają na podstawie byle jakis zaswiadczen bo im zalezy na kliencie, dany klient sie cieszy ze ma taniej a potem dopiero sie okazuje jakie sa problemy. A klient jest posądzany o fałszerstwo dokumentow, probe wyłudzenia , oszustwo i cos tam jeszcze

dla zainteresowanych - kodeks karny:

art. 270 / 271 - fałszowanie dokumentów / posługiwanie się fałszywymi dokumentami - przedstawienie zaświadczenia agentowi w celu uzyskania większych zniżek niż faktycznie

art. 286 - oszustwo zamierzone, tzn wprowadzając w błąd agenta miałeś tego świadomość

niestety na wyłudzenie nie pamiętam paragrafu ale sami sprawdźcie sobie w kodeksie jakie są maksymalne wartości kary dla w/w :) odechce się Wam oszczędzania

...ale ja w całym tym wątku ani słowa nie widzę o fałszowaniu dokumentów, czy tym bardziej posługiwaniu się nimi.
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez FELIPE » czwartek, 1 stycznia 2009, 21:54

Piotruś ja mowię wyłącznie o przypadku, o którym wspomniał Kozi - ale to moim zdaniem jest temat do rozmowy w realu, bo i tak połowa czytających wątek nie rozumie o co chodzi
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » czwartek, 1 stycznia 2009, 22:00

FELIPE napisał(a):Piotruś ja mowię wyłącznie o przypadku, o którym wspomniał Kozi - ale to moim zdaniem jest temat do rozmowy w realu, bo i tak połowa czytających wątek nie rozumie o co chodzi

Zgadza się.
Pit
Forum Killer

Postprzez Brychu » czwartek, 1 stycznia 2009, 22:05

Dobra napisać Wam to jakoś bardziej bezpośrednio ? Jest kilka osób w Bydgoszczy, które miały "załatwione" zniżki przez jedną i tą samą osobę - pewnie się domyślacie przez kogo. W przypadku kradzieży, kolizji, występowania o odszkodowania po wielkich prośbach kończyło się na niewypłacaniu odszkodowania po wielkich błaganiach żeby nie zgłaszać dalej. Gość, który załatwiał zniżki zapadł się pod ziemię, a kilka osób usilnie go swego czasu poszukiwało. Nie podam imion i nazwisk, ale kuźwa przestańcie w końcu co niektórzy być najmądrzejsi ze względu na jakieś zasłyszane opinie.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » czwartek, 1 stycznia 2009, 23:17

Jeżeli Twój i Filipa post traktuje o tym samym przypadku, miał miejsce fakt podrabiania dokumentów, to wcale się nie dziwię, że taki obrót sprawy przybrały. Nie sądzę jednak, aby była to jedna i jedyna ścieżka w tym temacie w 360-tysięcznym mieście. Jeżeli to do mnie skierowana była pointa zdania, to raczej niecelnie :)
Pit
Forum Killer

Postprzez FELIPE » czwartek, 8 stycznia 2009, 17:48

znam sprawę, którą przytoczył Brychu i podzielam jego zdanie na ten temat ale art z kk cytowałem, bo mam akurat doświadczenie w tej materii z innej branży ;)

naprawdę jest kilka (zgodnych z prawem) możliwości uzyskania 30-60% zniżki, że w obecnych realiach załatwianie czegoś na nic nie warty papierek mija się z celem

PS. widzę, że ten Pan od zniżek jest coraz bardziej sławny, nawet u nas w sklepie zrobił zakupy na kredyt i do dziś się nie pojawił - śmieszna kwota, ale niesmak pozostał
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » piątek, 9 stycznia 2009, 18:48

to jak się pojawi znowu w sklepie to go przytrzymaj jak "haro", myslę, że pare osób by z nim chetnie porozmawiało i nie skończyło by sie na zrobieniu pamiatkowego zdjęcia....
KOZI

Postprzez tomi » środa, 14 stycznia 2009, 13:13

kończy mi sie OC więc byłem pogadać na Jagiellońskiej w firmie która jest pośrewdnikiem i można u nich podpisać umowy większości firm ubezpieczeniowych, dla porównania: wcześniej miałem OC w Compensa i płaciłem za mojego golfa 1307zł brutto, gdybym w tej samej firmie ubezpieczeniowej przedłużał to zapłaciłbym 1111zł.
Ale umowe podpiszę prawdopodobnie w PTU z tego względu że zapłace 605zł za rok z tym że musze dodatkowa wykupić w cenie 150zł albo pełen pakiet asistance albo dodatkowe ubezpieczenie na życie NW, lub ubezpieczenie domu lub mieszkania. Czyli łącznie wyjdzie mi 755zł za cały rok czyli zaoszczedze 356zł.
Czysty zysk i to bez kombinowania ;)
tomi
Forum Killer

Postprzez FELIPE » piątek, 16 stycznia 2009, 08:48

CUK na Jagiellońskiej i na Wojska Polskiego to jeden z lepszych multibrokerów, ale polecam też sprawdzić ofertę PZMot, od jakiegoś roku ubezpieczają auta w kooperacji z Vienna Insurance Group

ponadto dla porównania warto sprawdzić wszystkich poważnych ubezpieczycieli Direct (Link4, AXA, Liberty, CU, Allianz, ING) oczywiście nie dzwońcie do wszystkich tylko odpalcie sobie kalkulatory na ich stronach www, w moim przypadku (Colt 95 1,3) oferta firm direct była minimum 300-400zł wyższa niż z PZMot, więc nie ufajcie do końca reklamom w TV :)

a propos, ma ktoś z Was przykre doświadczenia z firmami w/w typu?
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » piątek, 16 stycznia 2009, 09:00

Poszukaj w Google, odnośnie Link 4 cuda wianki się działy, dużo się kiedyś pisało na forach dyskusyjnych - chodzi mi o wyceny i wypłatę odszkodowań.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez wadel » piątek, 16 stycznia 2009, 14:31

Ja zdecydowanie polecam PZmot wychodzi mi najtaniej wyplata kasy odpowiedniej do szkody dosc sprawna.
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez ravestation » piątek, 16 stycznia 2009, 14:35

w CUK'u też mają oferte PZMot'u... miałem w nim audice ubezpieczona w 2gim roku użytkowania...
lipa w PZMocie, że doliczają jakiś extra procent za auto pochodzące ze Stanów - był chyba taki zapis jak mi ofertę na Mini drukowali...
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez --orzech-- » piątek, 16 stycznia 2009, 14:37

ale za to mozna zakupic oc i ac na tor... ;) caloroczne
tylko ze x100% :)
audi mialem ubezpieczone w pzmocie i bylo git tanioszka
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Poprzednia stronaNastępna strona