Zniżki w ubezpieczeniach

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez ryba-1 » wtorek, 30 grudnia 2008, 18:33

nie tylko ja mam to "szczescie" a taki proceder jest juz od lat w Bydzi i nikt jeszcze nie dostal po pupie za to
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez rulek » wtorek, 30 grudnia 2008, 20:30

To proponuje jeszcze wiecej o tym pisac, najlepiej wymienic z imienia i nazwiska kto gdzie co zalatwia i podac adres :?
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez ryba-1 » środa, 31 grudnia 2008, 00:00

rulek, nikt nie podaje nazwisk, adresow, nazwy ubespieczalni
ryba-1
Forum Killer

Postprzez KOZI » środa, 31 grudnia 2008, 01:09

ryba-1 napisał(a):nie tylko ja mam to "szczescie" a taki proceder jest juz od lat w Bydzi i nikt jeszcze nie dostal po pupie za to

ryba-1 napisał(a):problemow przy kolizji nie ma zadnych. bez problemu tez sie dostaje zaswiadczenie o znizkach jak sie przenosi do innej ubezpieczalni

Jarek104 napisał(a):Ryba chyba jednak zrozumiał post Brycha i napisał jak jest. Testowane na własnej, że się tak wyrażę, dupie.

heh chyba leko mówiąc nie wiecie co piszecie. Nie chce mi sie pisac wszystkiego co i jak, w skrocie mowiac jak ma sie zalatwione znizki to w najlepszym przypadku jak sie ktos laskawie zgodzi nie zglosic tego na policje to tylko dostanie się 0% wyliczonego wczesniej odszkodowania jednak przewaznie zawiadamiana jest prokuratura i zadnym wytlumaczeniem jest mowienie ze wina jest agenta ubezpieczeniowego bo to dany uzytkownik sie podpisal pod tymi warunkami i zawarl taka polise. Odnosnie pytania Tomiego czy potem jak te znizki bylyby kontynouwane legalnie w innej firmie odpowiedz brzmi ze nie, sytuacja jest dokladnie ta sama. Acha no i zapomnialem napsiac ze przez ten caly czas ubezpieczenia na innych znizkach niz stan faktyczny trzeba oddac oczywiscie roznice jezeli to sie wyda a przewaznie wydaje sie przy pierwszej lepszej szkodzie .

Odnosnie sedna tematu to Brychu mysle ze zamiast tracic czas i pisac na forum to prosciej szybciej wygodniej i wiarygodniej jest zadzwonic to firmy w ktorej ubezpieczone jest to konkretne auto i sie wszystko dowiedziec. Nawet jak kto sna forum sie"zna" to kazda firma moze miec inne zasady.
KOZI

Postprzez Pit » środa, 31 grudnia 2008, 10:23

Nie chcę się mieszać w tę gorącą dyskusję, ale nie rozumiem jednej sprawy. O jakim wykroczeniu/przestępstwie zawiadamiana jest prokuratura i przez kogo? Jak dla mnie sytuacja wygląda tak:

Jest sobie człowieczek "A" i przychodzi do agenta ubezpieczeniowego "B" firmy "C". Ma ze sobą zaświadczenie np. o 3 letnim bezszkodowym przebiegu ubezpieczenia w firmie "D". "B" ogląda sobie ten papierek i wypisuje polisę z kwotą "X" do zapłaty. Kwotę "X", "B" oblicza na jakiejś tam podstawie. "A" NIE MUSI znać tejże podstawy. W niektórych ubezpieczalniach stosuje się klasy, w niektórych lata bezszkodowej jazdy. 60% zniżek w jednych ubezpieczalniach uzyskuje się dla przykładu po 3 latach, w innych po 6. Klient, jeszcze raz napiszę, NIE MUSI znać tych wytycznych, różnych w większości firm.

EDIT:

Wg mnie należy rozdzielić dwie sprawy, bo nie wiadomo o czym mowa: okres bezszkodowości i "procent" zniżek na polisie.
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez Kamil Wolski » środa, 31 grudnia 2008, 18:27

Kozi, tzn osoba która idzie do ubezpieczalni musi znać ich wszystkie procedury, etc, i sprawdzić czy oby czasem ktoś mylnie nie wystawił zniżek? A co jak jestem zielony i dostanę jakąś tam kwotę ubezpieczenia i nie będę miał pojęcia co i jak z tymi ubezpieczeniami etc? Będę winny?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez ERDII » środa, 31 grudnia 2008, 19:43

Kamil Wolski napisał(a):Kozi, tzn osoba która idzie do ubezpieczalni musi znać ich wszystkie procedury, etc, i sprawdzić czy oby czasem ktoś mylnie nie wystawił zniżek? A co jak jestem zielony i dostanę jakąś tam kwotę ubezpieczenia i nie będę miał pojęcia co i jak z tymi ubezpieczeniami etc? Będę winny?

nie znajomosc prawa nie zwalnia przed jego przestrzeganiem!! jak idziesz do ubezpieczalni i podajesz jakies zniznkiw procentach to musi to byc jakos uzasadnione.
ERDII
Forum Clubber

Postprzez KOZI » środa, 31 grudnia 2008, 21:29

dodkładnie, agent ma to czesto gdzies i on za to nie beknie, czesto ubezpieczają na podstawie byle jakis zaswiadczen bo im zalezy na kliencie, dany klient sie cieszy ze ma taniej a potem dopiero sie okazuje jakie sa problemy. A klient jest posądzany o fałszerstwo dokumentow, probe wyłudzenia , oszustwo i cos tam jeszcze. Mowiac w skrocie tak jak napisalem jest na 100%, jak ktos chce wiedziec skad wiem to porozmawiamy na zywo, zreszta conajmniej pare osob z naszego grona tez niestety wie to na 100% z tego samego "źródła" :?
KOZI

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 1 stycznia 2009, 15:55

ERDII napisał(a):
Kamil Wolski napisał(a):Kozi, tzn osoba która idzie do ubezpieczalni musi znać ich wszystkie procedury, etc, i sprawdzić czy oby czasem ktoś mylnie nie wystawił zniżek? A co jak jestem zielony i dostanę jakąś tam kwotę ubezpieczenia i nie będę miał pojęcia co i jak z tymi ubezpieczeniami etc? Będę winny?

nie znajomosc prawa nie zwalnia przed jego przestrzeganiem!! jak idziesz do ubezpieczalni i podajesz jakies zniznkiw procentach to musi to byc jakos uzasadnione.

Ale jeśli ja nie mam pojęcia, nie wiem w ogóle co to są zniżki, a agent z niewyjaśnionych przyczyn daje mi te zniżki?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » czwartek, 1 stycznia 2009, 18:58

Kamil Wolski napisał(a):Ale jeśli ja nie mam pojęcia, nie wiem w ogóle co to są zniżki, a agent z niewyjaśnionych przyczyn daje mi te zniżki?

to jest dokładnie tak samo jak pisze Erdi
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 1 stycznia 2009, 18:59

Czyli innymi słowy idąc do specjalisty w danej dziedzinie, trzeba być takim samym specjalistą, by ten pierwszy nie mógł nas oszukać na naszą szkodę. :?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez FELIPE » czwartek, 1 stycznia 2009, 19:58

NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA NIE ZWALNIA NIKOGO OD OBOWIĄZKU JEGO PRZESTRZEGANIA

KOZI napisał(a):agent ma to czesto gdzies i on za to nie beknie, czesto ubezpieczają na podstawie byle jakis zaswiadczen bo im zalezy na kliencie, dany klient sie cieszy ze ma taniej a potem dopiero sie okazuje jakie sa problemy. A klient jest posądzany o fałszerstwo dokumentow, probe wyłudzenia , oszustwo i cos tam jeszcze

dla zainteresowanych - kodeks karny:

art. 270 / 271 - fałszowanie dokumentów / posługiwanie się fałszywymi dokumentami - przedstawienie zaświadczenia agentowi w celu uzyskania większych zniżek niż faktycznie

art. 286 - oszustwo zamierzone, tzn wprowadzając w błąd agenta miałeś tego świadomość

niestety na wyłudzenie nie pamiętam paragrafu ale sami sprawdźcie sobie w kodeksie jakie są maksymalne wartości kary dla w/w :) odechce się Wam oszczędzania
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez ryba-1 » czwartek, 1 stycznia 2009, 20:28

tylko ze glowna siedziba danej ubezpieczalni wystawia prawdziwe zaswiadczenie o znizkach, ktore posiada w systemie, wiec nie jest ono sfalszowane
ryba-1
Forum Killer

Postprzez STELMI » czwartek, 1 stycznia 2009, 20:33

tylko, że nie każda ubezpieczalnia chce znać ilość zniżek klienta tylko chce znać historię ubezpieczenia (ilosć czasu ubezpieczenia oraz przebieg jej bezszkodowości)
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez rulek » czwartek, 1 stycznia 2009, 20:35

Cycki opadaja, kreuja sie na streetracerow a nie maja na ubezpieczenie :lol: Trzeba bylo od gowniarza auta rejestrowac nie siebie, pilnowac sie zeby nie trzaskac nim na lewo i prawo to i teraz klopotu by nie bylo 8)
rulek
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne