Stroboskop przy drodze

Dyskusja na temat filmów kręconych przez ekipę SRTB i nie tylko.

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Stroboskop przy drodze

Postprzez weede » niedziela, 14 grudnia 2008, 23:37

http://www.joemonster.org/filmy/7301/Na ... na_swiecie

Ktoś wie czy on to robi kazdemu samochodowi z klucza czy juz tym "za szybkim"?
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 15 grudnia 2008, 11:39

to są bardzo czesto tzw. straszaki.
Walą flesze nawet tym co jada o ok. 4-6km/h ponizej ograniczennia.
Migaja praktycznie non stoper w przeciwienstwie do prawdziwych fotoradarow
ktore maja zapas 10-15km/h tak aby nie zasmiecac pamieci malymi przewinieniami.

na trasie wroclaw - warszawa są takie gowna przynajmniej w 3 miejscach
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez batman » środa, 17 grudnia 2008, 00:50

aż się prosi o strzał z bazuki.
Z tego co zauważyłem to u nas czasem fotoradary robią fotki nawet jak ktoś jedzie przepisowo, bo liczą na to, że złapią kogoś bez pasów. Swoją drogą tyle tego nastawiali, że jadąc zaczynam się powoli czuć jak w klatce z kamerami.
batman

Postprzez Brychu » środa, 17 grudnia 2008, 00:57

Jechałem dziś Toruń-Włocławek i chyba jakaś wyprzedaż tego gówna była.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez batman » środa, 17 grudnia 2008, 07:05

mnożą się jak szarańcza. Największa perwa z fotoradarami jest chyba na trasie z trójmiasta do Władysławowa - od wyjazdu z Rumii czy tam Redy jest to około 40 km. Ostatnio jechałem tamtędy z pół roku temu i naliczyłem 7 fotoradarów. Na dzisiejszy standard niby nic specjalnego - w sumie na "codziennej" trasie końca A1 w Nowych Marzach do Chełmna, która liczy niespełna 20 km są 4, a jakby przejechać się 3 km dalej kolejne 2. Tylko, że tutaj można by jeszcze jakoś uznać ich zasadność, ale tam nad morzem to jakaś paranoja, bo droga jest nowa - poza sezonem jadą tamtędy 2 samochody na godzinę i jakby nawet któryś zapierdalał za grubo i się rozjebał to najwyżej wyleci w szczere pole, a w sezonie jest tam jeden wielki korek.
Z resztą to nie tylko fotoradary. Ja bym chciał poznać tok myślowy tych, którzy zarządzają tym co się dzieje z polskimi drogami w ogóle, bo co tylko zmienią to wychodzi na gorsze. Parę lat temu prawie wszystkie drogi były jak w Kazachstanie, teraz sporo się zeuropeizowało - są ładne gładkie itd, tylko co z tego skoro tą samą trasę, którą kiedyś dało się zrobić w 1,5 h bez szaleństw teraz jedzie się 2,5 h.
batman

Postprzez ravestation » środa, 17 grudnia 2008, 09:42

ja z miesiąc lub póltora temu dostałem po oczach 2 razy tym fotoradarem na Fordońskiej, a jechałem równe 50 więc to całkiem możliwe, że:

batman napisał(a):fotoradary robią fotki nawet jak ktoś jedzie przepisowo, bo liczą na to, że złapią kogoś bez pasów

pytałem kumpla policjanta, czy to prawda, ale nie potrafił potwierdzić
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Powrót do Filmy