Potrzebne symulacje zmiany koloru

Tutaj prezentujemy różne ciekawe zdjęcia.

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Kamil Wolski » piątek, 3 października 2008, 20:44

W moim odczuciu to jest szaroniebieskie
Obrazek
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Kiełbasa » piątek, 3 października 2008, 21:50

Obrazek ;)
Kiełbasa
Super user

Auto: C 230K

Postprzez Kamil Wolski » piątek, 3 października 2008, 22:13

No to już wiemy co orzi bedzie mial za lakier
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » sobota, 4 października 2008, 12:48

Jestem bardzo mile zaskoczony efektem szarego, bez wizualizacji nawet nie pomyślałbym, żeby doradzić Orzechowi szary ale do e30 wydaje mi sie, że bardzo pasuje... Naprawde bardzo fajnie wyglada i moim zdaniem napewno lepiej niz ten czerwony z rsa bo tak jak ktoś pisał dla mnie za bardzo w pomaranczowy wpada przez to nie widac, ż ejest taki super wyrazisty krwisty...

PS.
Erdi nie pisz takich bzdur, że czarny kolor mało który lakiernik jest wstanie położyć! To jest zwykły popularny lakier a nie jakiś wyrafinowany kameleon! I każdy lakiernik który jest lakiernikiem nawet słabym go położy! Inna sprawa, że widać może jakieś podkłady ze szpachlu jak pisaliście ale u Orzecha akurat całe auto było by przygotowane od podstaw do malowania... Pozatym ku mojemu zdziwiwniu dowiedziałem się ostatnio od pewniego lakiernika, że zmiana koloru to żaden problem i wbrew pozorom nie większy koszt bo i tak całe auto w podkładzie jest wcześniej więc bez różnicy czym się psika. Chyba, że jakiś papudrok robi jeden lakier na drugi bez podkładu ale użyliśmy słowa lakiernik a nie pan henio drwal co w garaży psika czasmi lakierem auta zanjomych... Ewentualny większy koszt to pomalownie wnętrza i komory jakby ktoś chciał...
KOZI

Postprzez Brychu » sobota, 4 października 2008, 12:54

Moim zdaniem szary jest jakiś taki bez wyrazu. Podoba mi się ten z Astona.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » sobota, 4 października 2008, 14:10

wogóle to ten z RSa co jest powyżej faktycznie pomarańczowo wygląda, a u Kuby czerwień jest super krwista itp. Myślę, że z takim czerwonym jak ten co jest u Kuby by super wyglądało, reszta jakoś nie pasuje
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Pit » sobota, 4 października 2008, 16:41

KOZI napisał(a):Pozatym ku mojemu zdziwiwniu dowiedziałem się ostatnio od pewniego lakiernika, że zmiana koloru to żaden problem...

Nie do końca. Gdy nie zmieniamy koloru rzadko który fachowiec lakieruje flansze, które widać po otworzeniu drzwi, wnętrze bagażnika, komorę silnika. Prawde mówiąc, aby idealnie położyć lakier zmieniając kolor, należałoby karoserię doszczętnie rozebrać, wyjąć silnik, wypiaskować komorę. Miałem kiedyś zmieniany kolor na jednym z moich byłych aut i po kilku latach pod maską była masakra - lakier odchodził a z pod niego pięknie widać było ten poprzedni (...) Zmieniając kolor lakiernika czeka duuużo więcej pracy, chociażby z "rozbrajaniem" samochodu. Lakierników, którzy twierdzą, że "zmiana koloru to żaden problem" raczej omijałbym dużym łukiem, mogą nie rozebrać karoserii dość dokładnie, komorę "psiknąć" na sztukę i po czasie może być zonk jak u mnie.
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez ravestation » sobota, 4 października 2008, 19:53

dla mnie najfajniej wyglądałaby krwista czerwień - ten kolor po prostu pasuje do e30... po co zmieniać coś, co jest dobre?
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez KOZI » sobota, 4 października 2008, 20:15

Piotruś napisał(a):
KOZI napisał(a):Pozatym ku mojemu zdziwiwniu dowiedziałem się ostatnio od pewniego lakiernika, że zmiana koloru to żaden problem...

Nie do końca. Gdy nie zmieniamy koloru rzadko który fachowiec lakieruje flansze, które widać po otworzeniu drzwi, wnętrze bagażnika, komorę silnika. Prawde mówiąc, aby idealnie położyć lakier zmieniając kolor, należałoby karoserię doszczętnie rozebrać, wyjąć silnik, wypiaskować komorę. Miałem kiedyś zmieniany kolor na jednym z moich byłych aut i po kilku latach pod maską była masakra - lakier odchodził a z pod niego pięknie widać było ten poprzedni (...) Zmieniając kolor lakiernika czeka duuużo więcej pracy, chociażby z "rozbrajaniem" samochodu. Lakierników, którzy twierdzą, że "zmiana koloru to żaden problem" raczej omijałbym dużym łukiem, mogą nie rozebrać karoserii dość dokładnie, komorę "psiknąć" na sztukę i po czasie może być zonk jak u mnie.

Masz racje Piotruś ale pisałem o malowaniu z zewnatrz a na koniec napisalem właśnie:

KOZI napisał(a): Ewentualny większy koszt to pomalownie wnętrza i komory jakby ktoś chciał...
KOZI

Postprzez Pit » niedziela, 5 października 2008, 06:56

KOZI napisał(a):Masz racje Piotruś ale pisałem o malowaniu z zewnatrz a na koniec napisalem właśnie:
KOZI napisał(a): Ewentualny większy koszt to pomalownie wnętrza i komory jakby ktoś chciał...

Sorry, nie doczytałem. Choć przy zmianie koloru to raczej konieczność.
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez dave » środa, 8 października 2008, 21:03

ja bym nic nie zmienial ;)
http://www.ochronalakieru.pl/renowacja_ ... akieru.php
zalozymy sie ze twoj lakier bedzie wygladal jak nowy z fabryki :?: ;)
nigdy nie bylem za tego rodzaju 'bajerami' dopoki nie zobaczylem odswiezonego lakieru przez ta firme. nic tylko podziwiac ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » czwartek, 9 października 2008, 05:56

tylko ze moj lakier od polerki juz sie w niektorch miejscach poprzecieral...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez tomi » poniedziałek, 13 października 2008, 20:02

i co orzech, jaka decyzja z lakierem :?: i czy jeszcze przed zimą czy to już plany na wiosnę :?:
tomi
Forum Killer

Postprzez dave » wtorek, 14 października 2008, 16:13

podobno bedzie chabrowy 8)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » wtorek, 14 października 2008, 18:10

kolor jak na razie zostaje czerwony
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--