Spot - czyli wszyscy razem w innym tempie

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez tomi » środa, 6 sierpnia 2008, 00:22

CLK z tego co wiem było pierwszy raz na spocie, jak zacznie sie pojawiac częściej to proponuje wpisac do rankingu a jak nie to nie ma sensu
takie moje zdanie :P
tomi
Forum Killer

Postprzez weede » środa, 6 sierpnia 2008, 00:23

i tak będzie sinior ;)
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Brychu » środa, 6 sierpnia 2008, 00:26

Qualin motofakty.pl to nie do końca zawsze wiarygodne źródło :) CLK 200 Kompressor ma 193 KM, więc ni chu chu nie może mieć 9,9. Warto wziąć pod uwagę, ze w e46 jest automat i do tego szerokie opony na 18" felgach.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » środa, 6 sierpnia 2008, 00:32

Brychu napisał(a):Qualin motofakty.pl to nie do końca zawsze wiarygodne źródło

tam akurat nei sprawdzalem, tylko dorwalem jakis test autoswiata i pisali ze zmierzone przyspieszenie mesia CLK 200 Kompresor to 10,2 s
jakis wkoncu to mialo motor ? na spocie wszyscy krzyczeli ze 160 km, teraz niby 190 ? jak to jest ?
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez gregor884 » środa, 6 sierpnia 2008, 00:33

Brychu napisał(a):Qualin motofakty.pl to nie do końca zawsze wiarygodne źródło :) CLK 200 Kompressor ma 193 KM, więc ni chu chu nie może mieć 9,9. Warto wziąć pod uwagę, ze w e46 jest automat i do tego szerokie opony na 18" felgach.
mietek tez automat byl :) czyli czynnik ludzki odpada w wyscigu ;)
gregor884

Postprzez Brychu » środa, 6 sierpnia 2008, 00:37

200 Kompressor - według właścicielki. Mercedes CLK w tym nadwoziu z tym silnikiem ma 192 KM (albo 193, nie pamiętam).

Edit: Mercedes ma manualną skrzynię.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » środa, 6 sierpnia 2008, 00:46

Brychu napisał(a):200 Kompressor - według właścicielki. Mercedes CLK w tym nadwoziu z tym silnikiem ma 192 KM (albo 193, nie pamiętam).

Edit: Mercedes ma manualną skrzynię.

wg wikipedii CLK 200 K ma 192 km, a CLK 230 K ma 193 km.
kazde zrodlo inaczej podaje :P
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez Brychu » środa, 6 sierpnia 2008, 00:49

No, w każdym razie żadne 160 KM i żadne 10 do setki, nie róbmy jaj. Skrzynia w tym aucie jest manualna.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » środa, 6 sierpnia 2008, 00:51

Brychu napisał(a):No, w każdym razie żadne 160 KM i żadne 10 do setki, nie róbmy jaj. Skrzynia w tym aucie jest manualna.

to ile to moze miec do 100, moja pierdzaca jak stado zarzynanych prosiakow padlina ma niby 8,5 do 100.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez GaRaż » środa, 6 sierpnia 2008, 00:51

a na wikipedi pisze ze yeti ma 6 palcu u stopy ,a gucwinscy mowia ze 5 :) , dajcie sobie sianka :)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » środa, 6 sierpnia 2008, 00:56

Qualin zrozum, że ta dziewczyna pierwszy raz próbowała swoich sił na kresce samochodem. Startowałem CLK z Tobą i z BMW. Uważam, że na przykład jej drugi start (z BMW) był znacznie lepszy niż z Tobą. Czynnik ludzki jest bardzo ważny.

Gregor: 160 KM i silnik 1.8 miały zdaje się nowsze CLK.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » środa, 6 sierpnia 2008, 01:00

Heh no crx jakoś chyba jedzie ;)
Od jutra bedzie strojony przez 2-3 dni to coś się jeszcze napewno poprawi, w piątek jest plan jechać na hamownię, zobaczymy jak wyjdzie aczkolwiek w najbliższym czasie jeszcze przyjdą drobne gadżety poprawiające lekko osiągi ale zobaczymy ile narazie wyjdzie tak jak jest.
Muszę zdecydowanie popracować nad startami bo jak narazie to porażka, jedynka pomimo odpuszczania gazu i ruszania z niskich obrotów to młynek, dwójka przeważnie też. Myslę czy może koła zmienic na 16stki i szersze opony czy jak, nie wiem... Może R888 kupic tylko nie wiem czy to dużo pomoże a do jazdy na codzień podobno średnio się nadają a na deszczu to już wogóle:(
Odnośnie Subaru Macieja to nie było absolutnie tak, że nie chciał się ścigać wymigując się sprzegłem tylko naprawde sprzęgło nie daje sobie rady co było widac i czuć na swiatłach i po drodze jak fragment jechaliśmy razem - aż się bałem, że coś się pali tak dym walił z pod maski. Pomimo tego widziałem jeden start Macieja i dosłownie zabija, wyrywa jak z procy, kawałek prowizorycznie też się mierzylismy z rolowanego i myślę, że Subaru jest szybsze tymbardziej, że to jest lightowy setup narazie, napewno będzie szybsze nie ma co gadać, super auto. Ale crx też jakoś tam jedzie więc nie jest źle ;)
KOZI

Postprzez rulek » środa, 6 sierpnia 2008, 07:14

Brychu nie S4 tylko S6, nie ublizaj mi tu :lol: Kozi - GRATULACJE, crx zapiedala niemilosiernie i w sumie to zaden obciach przegrac z takim zapierdalaczem jadac blisko dwutonowym kombi ;)
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » środa, 6 sierpnia 2008, 07:40

chuja zapierdala... nic nie widzialem... ;)

no kozi doczekales i powiem Ci ze warto bylo czekac... twoj trzeci biek doprowadzil mnie do chronicznego bolu glowy... co wplynie mysle dosyc powaznie na moje bmkowe plany...
powaznie watpie czy silnik 3.0 (nawet dłubniety) da sobie rade z tym twoim 3 biegiem... z boku to wyglada jakby ktos twoim przeciwnikom wkladam w tym momencie kija w "szprychy" lub tez mialbys gdzies schowana butle z podtlenkiem... jednym slowem masakra!
mam co robic z davem przez zime aby choc troche sie zblizyc do Ciebie... i tego spruchnialego blachogniotka...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez STELMI » środa, 6 sierpnia 2008, 08:43

subaru_impra napisał(a):Nie, że nie chciał tylko nie mógł na razie, po pierwsze jeszcze się dociera, po drugie sprzęgło przy obecnych parametrach nie daje rady (nowe będzie za 2 tyg.), po trzecie nie uszczelniłem jednej z odm olejowych i "troszkę" się dymi spod maski - kozi może potwierdzić jak to wyglądało podczas naszej przejażdzki jagielońską. Myślę, że jeszcze 2 do 3 tygodni i będę mógł zacząć ostro testować subarynkę :-)

Może wrzucisz opis Twojego auta, bo jest grubo robione i na pewno z przyjemnością wszyscy o nim poczytamy
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne