szukam dobrego gazownika!!

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

szukam dobrego gazownika!!

Postprzez enrike » poniedziałek, 21 lipca 2008, 15:40

witam wszystkich
własnie jestem na etapie wyboru instalacji lpg i mam nadzieje ze doradzicie mi troche.Gaz zakładam do a4 2.8 v6 quattro i po wizycie w kilku zakładach stwierdzam ze kazdy gada co innego,jedni mowią ze tylko brc koszt ok 4400zł w innym zakładzie polecali Zenit za 3500zł a jeszcze gdzie indziej instalacje elpigaz stella za 3400zł.Moze ma ktos z was doswiadczenie w tych sprawach bo nieiwme jaką wybrac ani gdzie montowac.Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek odpowiedzi,pozdrawiam Eryk
enrike

Postprzez FordOn » poniedziałek, 21 lipca 2008, 19:34

Instal GAZ
ul Glinki 149a
52/ 361 17 54
52/ 362 90 34
Jesli chodzi o montaz jak i wykonanie oraz strojenie silnika na LPG to maja naprawde spore doswiadczenie, ale polecam wczesniej wymienic przewody WN + swiece oraz filtr powietrza :)
FordOn
Forum Killer

Postprzez ryba-1 » poniedziałek, 21 lipca 2008, 19:50

FordOn, zamontowac i owszem tylko potem sie wypinaja jak przychodzi do kolejnych regulacji i przegladow. robilem u nich 3 auta i NIE POLECAM jako servis. partacze i tyle. w zadnym oplu nie ogarneli spalana a w jeepie to przez 3 tygodnie sie umawialem na pierwszy przeglad i w koncu ich olalem, zreszta kto do silnika 4.0 wklada parownik do 120HP i przewody 6mm zamiast 8mm:?: :roll: ale to tylko moje zdanie
ps z ram-em znajomego tez walczyli przez kilka dni zanim ogarneli sekwencje
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez rulek » poniedziałek, 21 lipca 2008, 22:47

Temat ktory dosc mocno miesiac temu przerabialem bo sam do siebie montowalem. Polecam gazownika na Czerwonego Krzyża. Gosc wie co robi, nie boi sie mocnych aut, a co najwazniejsze zamontowana u niego instalacja smiga jak ta lala. Wprawdzie dopiero 4 kkm zrobione ale zlego slowa powiedziec nie moge. Zestrojone tak ze na gazie osiagi takie same jak na paliwie (w kazdym razie ja roznicy nie czuje). Dodatkowo zaprogramowal tak ze przy przekroczeniu 5 krpm wrzuca automatycznie na benzyne. Instalacja to BRC Sequent 56 - 2 lata gwarancji bez limitu kilometrow. Placilem 4900 do silnika v8 z reduktorem do 330 KM. Wszystko na przewodach 8 mm. Spalanie niewiele wyzsze niz na benzynie (ok. 10%). A co do Glinek to niestety ale slyszalem tylko tyle za partacze - obiecuja cuda a jak juz zalozysz i zaplacisz to bujaj sie koles :/
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » wtorek, 22 lipca 2008, 08:19

rulek napisał(a): A co do Glinek to niestety ale slyszalem tylko tyle za partacze - obiecuja cuda a jak juz zalozysz i zaplacisz to bujaj sie koles

Fordon opisz może całą pikanterię "speców" z Glinek ;)
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez enrike » wtorek, 22 lipca 2008, 11:31

byłem na czerwonego krzyza i rozmawiałem na temat brc ale dopiero miałby tą instalacje na wrzesien :lol: .Zastanawiam sie jeszcze nad Rybackim na regatowej podobno chwalą go ludzie :D tylko on ma jakąs instalacje stella czy cos takiego
enrike

Postprzez rulek » wtorek, 22 lipca 2008, 12:18

Na wrzesien ??? Heh dobre, moja byla od reki. Na Regatowej bylem w sumie juz nawet umowiony na konretny termin ale potem pojechalem jeszcze raz kilka szczegolow dopytac, gosc mi zaczal opowiadac bajki ze tak auto zostanie zestrojone ze na lpg bedzie szybszy niz na pb a poza tym dobral reduktor do 200 KM - tak wyszlo jak sprawdzilem sobie w necie (pomimo iz mowilem jaka moca dysponuje auto). Dlatego ostatecznie odwolalem termin i pojechalem na Czerwonego Krzyza. Ta Stella to jest instalacja firmy Elpigaz - www.elpigaz.com.pl - jest troche informacji. Ludzie mocno sobie chwala Staga 300 - tylko ze ten Stag to sama centralka sterujaca, trzeba dodatkowo dobrac odpowiednie wtryskiwacze i redutkor. Zaleta taka ze centralka produkcji Polskiej z duza mozliwoscia samodzielnego strojenia i ponoc niezawodna. No i cena tez w miare - srednio z dobrymi wtryskiwaczami i reduktorem byla od 800-1000 zl tansza od BRC.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez Pawel BMW e36 » wtorek, 22 lipca 2008, 13:04

polecam goscia na ul.Kubusia puchatka, montuje elpigaz, mi montowal staga 300, stag jest to bardzo dobra insta w dobrej cenie, wszytko zamontowane estetycznie, z dbaloscia o szczegoly, typu weze do wtryskow jak najkrotsze,
Pawel BMW e36
User

Auto: e46

Postprzez rulek » wtorek, 22 lipca 2008, 20:18

Mowisz o wezach w tym e30 z ogloszenia co sprzedajesz ??? Jezeli tak to moglyby byc spokojnie jeszcze krotsze wiec nie wiem czy ten gosc tak dobrze ogarnia temat.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » wtorek, 22 lipca 2008, 20:32

STELMI napisał(a):
rulek napisał(a): A co do Glinek to niestety ale slyszalem tylko tyle za partacze - obiecuja cuda a jak juz zalozysz i zaplacisz to bujaj sie koles

Fordon opisz może całą pikanterię "speców" z Glinek ;)

No coz... byla nie mila sytuacja odnosnie obdrapania rantow felg (strona pasazera p/t) po wjechaniu w koleine,przy czym niestety rozciol sie jeden z rantow ochronnych opony :( no ale temat zostal zalatwiony jak powinien byc zalatwiony tj. przez firme ubezpeczajaca zaklad wiec spoko, ale z drugiej strony wolal bym uniknac tego bo nie wiem czy uda mi sie na final wojny PP zrobic felgi na Miechowskiej a wiadomo jakie maja tam terminy :(
U mnie po zmianie swiec, przewodow oraz filtra powietrza auto wyraznie oslablo, jest masakryczna roznica miedzy LPG a PB.
Na pierwszym przegladzie po 1000km zwrocilem uwage na pare rzeczy i zostaly one poprawione (stad moja opinia ze jak juz cos robia to robia dobrze)
Ostatnio edytowano środa, 23 lipca 2008, 20:29 przez FordOn, łącznie edytowano 1 raz
FordOn
Forum Killer

Postprzez rulek » wtorek, 22 lipca 2008, 20:54

FordOn za duzo piwka dzis czy to przemeczenie ??? Bledow ort. masa i nie wiadomo o co Tobie chodzi. Po wymianie Wn swiec i filtra auto oslablo ??? No i robia tak dlugo az NIE bedzie ok ??? Czy ja zle widze czy o co chodzi ??? Przeczytaj caly swoj post.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » wtorek, 22 lipca 2008, 22:41

FordOn napisał(a):...felgi na Miechowskiej

Warsztat jest zamknięty na miesiąc. Co roku tak jest.
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez Pawel BMW e36 » wtorek, 22 lipca 2008, 22:57

niesty rulek nie masz racji choc o tym nie wiesz ;) , zakupilem staga 300 z allegro i w kpl byl filtr z dwoma wyjsciami, gdyby byl z jednym to mozna zastosowac trojnik typu T i by to wygladalo dobrze, byl by bardzo krotki waz do wtryskow, do pierwszej wymiany filtra tak zostanie,
Pawel BMW e36
User

Auto: e46

Postprzez rulek » środa, 23 lipca 2008, 06:58

Heh, czyli da sie krocej ;) Z tym wiec mam racje :lol: A co do gazownika to ok, moze moja wypowiedz byla lekko na wyrost :) Skoro wszystko bangla i nie ma klopotow to jest szansa ze poskladal jak powinien.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez FELIPE » środa, 23 lipca 2008, 08:33

Fordon jak juz Miechowska się otworzy to się odezwij to postaram Ci się załatwić sensowny termin żebyś zdążył ;)
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Następna strona

Powrót do Techniczne