Wojna Północ-Południe

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Wojna Północ-Południe

Postprzez bigboy » czwartek, 24 kwietnia 2008, 15:27

Witam

Z racji tego że Wojna ma kilka eliminacji a już po pierwszej pojawia się sporo pytań i sugesti dla organizatorów i sedziów założyłem osobny temat poświęcony tylko tym zawodom. Będziemy zamieszczać tu aktualne informacje na temat danej eliminacji wraz z wynikami. Będziemy starali się również odpowiedzieć na każde pytanie by nie było nieporozumiń. Napewno pojawią się również ciekawe informacje mniej oficjalne na temat każdej eliminacji ;)

Wyniki pierwszej eliminacji:

1. French & Italy Cars - Peugeot 206
2. German & VAG Cars - Vectra Stelmiego
3. Japan Cars - Honda Civic coupe Jarek104
4. Others Cars - (?) nikt nie startował w tej kategorii
5. Classic & Old School Cars - Mustang
6. Show Cars - Honda Accord & Lupo OPT
7. Dzika karta - trabant i jego piloci :)

Pozdrawiam
Michał
Ostatnio edytowano czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:24 przez bigboy, łącznie edytowano 1 raz
bigboy

Postprzez Cassel » czwartek, 24 kwietnia 2008, 16:27

ja mam pytanie czemu wkoncu przesuneli accorda do show cars ? skoro wiadomo ze jest to prywatne auto a nie zadnej z firm euro ani vibe? bo chyba nie przez to ze jest reklama euro jako firme ktora wykonala owe instalacje?
Cassel

Postprzez KOZI » czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:21

no właśnie, nie żebym się czepiał ale dziwne takie zmienianie oficjalnych wyników po czasie i nagle moga dwa auta wygrać w danej kategorii? Pewnie Jarek nieźle wkleił za to ;) A trabant nie dostał jednak dzikiej karty czy zapomniałes napisać?
KOZI

Postprzez bigboy » czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:23

Jak już pisałem wcześniej auto jest prywatne jednak wg odczuć większości jest robione na typową demówkę i na zawody. Czy tym autem właściciel porusza się normalnie po ziemniaki dla żony?? Vibe też się dzieki niemu promuje i z tego co wiem to sprzęt dawany jest na stosownym rabacie. Euro też pokazuje to auto jako swoje demo. Stąd trudno było jednoznacznie wybrać kategorie dla tego auta. Przed całą zmianą organizatorzy wojny kontaktowali się z właścicielem Hondy i nie miał on nic przeciwko temu by zmienić tą kategorię. Po jego akceptacji nastapiło to przesunięcie zatem chyba nie mamy co się dalej nad tym tematem zastanawiać. Auta które były pozostają w finale tylko będą konkurować z innymi autami.

PS - trampek oczywiście przechodzi - mój błąd.
A Jarek nic nie wklejał... Jutro z Filipem do Maroko na 3 tygi spadamy bo jakieś bileciki nam zostawił :d

Co do ilości aut przechodzących do finału regulamin pozwala na takie manewry. Tym razem w others nie wszedł nikt a może się okazać że na którejś imprezie będzie więcej ciekawych aut i będzie warto zaprosić właśnie dwa auta zamiast jednego na finał. Stad te dzikie karty.
bigboy

Postprzez Cassel » czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:28

Aha no to jak wlascicielowi to nie robi to luz. Tylko ogolnie myslalem ze show cary to democary firm... Co do rabatow to zapewne na kupno glosnikow dostaje rabaty od euro bo ten sprzet co tam jest nie nalezy do tanich a drugie ze jest tego duza ilosc... Euro pokazuje to jako swoje demo bo to jest ich wykonaniem. Inne firmy CA tez wystawiaja auta ludzi jako swoje dema jak jakies warto pokazac, to jest chyba normalne :)

Mozesz napisac co jest konrketnie oceniane i najwyzej punktowane? :)
Cassel

Postprzez bigboy » czwartek, 24 kwietnia 2008, 18:37

Juz kończąc temat Hondy wg mojej oceny auta normalne, prezentowane przez firmy je wykonujące jako swoją reklamę to auta urzytkowane codziennie przez swoich właścicieli jako podstawowy środek lokomocji. W przypadku accorda bliżej mu po tym wględem do Demo i dlatego został przeniesiony jak już wspomniałem po pełnej akceptacji właściciela do kategorii show cars.
Co do tego co jest oceniane to zapraszam na www.wojnapp.pl - jest do pobrania regulamin. Indywidualne oceny sędziów są subiektywne i najlepiej pytać o to każdego z sędziów osobiście. Myślę że narazie nie ma co na ten temat dużo pisać i znając życie pojawią się decyzje kontorwersyjne które zmuszą sędziów do wyjaśnienia swoich opinii.
Od kolejnych zawodów sędziowie w ostatnie fazie prezentacji auta będą w kilku zdaniach podsumowywać to co im się podoba i nie i dlaczego by wyjaśnioć co i jak było oceniane.
bigboy

Postprzez wlodek » czwartek, 24 kwietnia 2008, 20:18

[quote="bigboy"]JStąd trudno było jednoznacznie wybrać kategorie dla tego auta. Przed całą zmianą organizatorzy wojny kontaktowali się z właścicielem Hondy i nie miał on nic przeciwko temu by zmienić tą kategorię. Po jego akceptacji nastapiło to przesunięcie zatem chyba nie mamy co się dalej nad tym tematem zastanawiać. Auta które były pozostają w finale tylko będą konkurować z innymi autami.te]

Nie wiem ale Ta honda występowała na Targach Auto-Show jako samocód prywatny - mam na to stosowne dokumenty. Euro Car ..cos tam......było wykonawcą pewnych elementów car audio nie mniej jednak właściciel dokonywał przeróbek - bo znam to auto z ubr, i to był zupełnie inny samochód!. - no prawie zupełnie inny...
Ale nawet jeśli - to przepadnie w Finale - a to będzie jego kres - no i tych, którzy robią zamieszanie wokół niego - czyli: za wszelką cenę my!.
Wojna rządzi się swoimi prawami, mam nadzieję.
Prostymi.

Pozdrawiam

Włodek
Ostatnio edytowano czwartek, 24 kwietnia 2008, 21:39 przez wlodek, łącznie edytowano 2 razy
wlodek
User

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 24 kwietnia 2008, 20:31

Sędzia zakończył już temat Hondy, zostało wyjaśnione to już w tym i w innym temacie. Właściciel auta się wypowiedział również, wystarczy!
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez bigboy » niedziela, 27 kwietnia 2008, 20:52

Wyniki kolejnej eliminacji jutro na spokojnie bo ogranizatorzy stwierdzili że muszą się wyspać ;) Pozdrówki :)
bigboy

Postprzez Cassel » niedziela, 27 kwietnia 2008, 21:12

moze arek napisze cos... jechal do lublina nie? powinien niedlugo byc jesli wraca po wynikach :)
Cassel

Postprzez bigboy » poniedziałek, 28 kwietnia 2008, 12:29

Hejka :)

Wyniki Eliminacji w Lublinie:

Klasa German & VAG : Opel Astra Cabrio
Klasa Japan : Honda Civic Coupe
Klasa French & Italy : Renault Clio
Klasa Classic & Oldschool : Mazda 626
Klasa Others : Ford Fiesta
Klasa Show Car : nie wyłoniono zwycięzcy

Fotki troszke później
bigboy

Postprzez Arkadius » poniedziałek, 28 kwietnia 2008, 12:50

bigboy napisał(a):Klasa Others : Ford Fiesta

fotke poproszę xD
AM Performance - tel.691 401 590

RX-8
Vel Satis 2.0T
Arkadius
Forum Clubber

Auto: Vel Satis

Postprzez ravestation » poniedziałek, 28 kwietnia 2008, 13:05

jest jakaś fotorelacja z imprezy ?
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez FELIPE » poniedziałek, 28 kwietnia 2008, 15:06

pierwsza galeria tutaj:
www.zlotytuningowe.pl/zloty/zdjecia,gal ... poludnie-2

więcej fotek z pewnością będzie z czasem na:
http://www.tuningforum.pl/viewforum.php?f=109
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 28 kwietnia 2008, 16:15

mało... dajcie foty zwyciezców poszczególnych klas ;) Na pewno masz :)
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Następna strona

Powrót do Ogólne