[92 nissan 200sx] powered by G-Garage

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez STELMI » środa, 23 kwietnia 2008, 20:01

gshock napisał(a):patrzcie co G znalazl dzis po pracy oparte o samochod

popierniczyło się tym ludziom w 3-city, u na po pracy można jedynie znaleźć rysę na drzwiach, a tam rozdają intercoolery ;)
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Arkadius » środa, 23 kwietnia 2008, 20:03

STELMI napisał(a):popierniczyło się tym ludziom w 3-city, u na po pracy można jedynie znaleźć rysę na drzwiach, a tam rozdają intercoolery

dokładnie :P

a będziesz pod niego ciachał zderzak, żeby go wyeksponować? :D czy zostaje cichociemny?
AM Performance - tel.691 401 590

RX-8
Vel Satis 2.0T
Arkadius
Forum Clubber

Auto: Vel Satis

Postprzez gshock » środa, 23 kwietnia 2008, 20:18

bedzie cichociemny :)
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » środa, 23 kwietnia 2008, 21:31

+12 do respektu 8)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez weede » środa, 23 kwietnia 2008, 22:00

w 3city zaczal sie tak w ogole jakis mega wyscig zbrojen...będzie masakra w tym roku
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez gshock » środa, 23 kwietnia 2008, 22:23

ja i tak cale zycie najwolniejszy, a co gorsza wrzucenie ic i podbicie boosta do masakrycznych wartosci wcale nie zmieni dalej bede dymany :evil:
moze zrobienie stage 3 by spowodowalo ze bylbym przedostatni zamiast ostatni :mrgreen:
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez dave » środa, 23 kwietnia 2008, 22:32

gshock, ladnie to wyglada ;) teraz juz chyba bedzie dosc chlodno ;) a powiedz jak jest z temp oleju w takich podkreconych turbo benzynach :?: bo ja juz musze myslec nad chlodnica oleju niestety :?
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez gshock » środa, 23 kwietnia 2008, 22:38

wersja z tk brzmi
w silniku ca slabo jest z temp oleju, konstrukcyjnie ten motor jest mocno obciazony termicznie :>
juz seria mozna go niezle zagrzac, wystarczy niecale 10min latania bokiem non stop lub stanie w miejscu na plonacej oponie i juz wychodzi za 120 stopni.
ja upalam z glowa np 4-5 min but, 10-15min.przerwy.
oczywiscie bardzo dobry olej syntetyczny zmieniany co 5tys km to mus.
moze to tak brzmi strasznie ale w warunkach miejskich mozna tym szybko jezdzic i nie popsuc, raczej nie da sie utrzymac przepustnicy otwartej na full przez pare minut :P
ja bez ic walac w piec 1.2 bara w peaku moge zrobic sobie z 5-6 sprintow 0 - 200km/h i zaczyna byc goraco 8)
wersja od kumpla co driftuje i leje gulfa
na treningu gdzie przejazd trwa niecala minute po czym pare min przerwy stala temp 95 stopni i latwo o wyżej mysle
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez dave » środa, 23 kwietnia 2008, 23:04

no wlasnie... czyli tez nie jest kolorowo. wszystko powyzej 120 stopni robi sie niebezpiecznie. zobacze jak zamontuje wskazniki jak to bedzie wygladac w praktyce bo to raczej nieuniknione. mysle ze taka 10-cio rzedowa to juz starczy na grube moce i bedzie spokoj raz na zawsze. coprawda u mnie jest chlodnica ale to taka zajebista wersja mini. to sie chyba nawet chlodnica nie nazywa a wymiennik ciepla. i tak stale siano trzeba ladowac i ladowac... :|
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez gshock » środa, 23 kwietnia 2008, 23:43

no ja tez mam wymiennik olej - ciecz chlodzaca wielkosci kanapki z mc donaldsa i nie dziala to wcale no chyba ze szybciej podgrzewa olej do 90 stopni :P
mysle ze jakies 9-10 rzedow powinno ok byc koniecznie z termostatem bo bez to ciezko bedzie nagrzac z poczatku
dave napisał(a):i tak stale siano trzeba ladowac i ladowac...

no nie ma lekko, jak ktos raz sprobuje tuningow to pozniej bedzie ciagle dlubal
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez dave » czwartek, 24 kwietnia 2008, 07:13

nie no wiadomo ze termostat to podstawa bo turbina zabita byla by jako pierwsza. zawsze mnie zastanawialo jak to jest z tymi chlodnicami. po zalozeniu takiej chlodnicy musisz dolac oleju odpowiednio wiecej. tyle ile ma uklad ale to jak termostat sie otworzy? no bo wiadomo jak spuszczamy oliwe to z chlodnicy zleci. wiesz cos o tym?
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez gshock » czwartek, 24 kwietnia 2008, 08:53

ja widzialem taki sposob do chlodnicy po montazu troche oleju do niej tak zeby sie nie wylewalo pozniej auto na luzie na spokojnie dogrzanie oleju do pelnego otwarcia termostatu i dolanie zeby na bagnecie bylo ok.
ale to chyba nie jest konieczne wg. mnie mozna tez pusta zalozyc i dolewac tylko trzeba pamietac ze termostat otwiera sie stopniowo i czesto sprawdzac bagnet. zreszta bez oliwy silnik moze chodzic pare min i nic mu nie bedzie :P
ze spuszczaniem nie wiem ale chyba chlodnica powinna miec spust nie jestem pewien czy przy zmianie sam olej z niej zejdzie
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » czwartek, 24 kwietnia 2008, 17:46

Menski IC :) zapewne pozwoli on na "chlodne" oddychanie motorowni :)
Odnosnie IC oleju, u mnie w BMW jest takowa, i bajer jest dosc prosty bo magistrala olejowa znajduje sie dosc wysoko w porownaniu do IC za to powrot do ukladu smarowania jest odrobine nizej, gdzie przy wymianie po wczesniejszym spuszczeniu oleju z silnika i odkreceniu obudowy filtra oleju splywa jeszcze kolo 2l z ukladu. tj. 1 litr z obudowy filtra i 1 litr z ukladu miedzy silnikiem a IC.
FordOn
Forum Killer

Postprzez gshock » czwartek, 24 kwietnia 2008, 22:06

FordOn napisał(a):Menski IC :) zapewne pozwoli on na "chlodne" oddychanie motorowni :)

mial byc wiekszy ale sie osralem ze sie nie zmiesci , dopiero jak przymierzylem na zywo po kupnie ten to sie okazalo ze jeszcze sporo miejsca zostalo i wlazl by wiekszy ;)
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez benny » niedziela, 27 kwietnia 2008, 01:50

Jak ja bym chciał taki IC :)
benny

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta