(Nie)zmieniajmy srtb

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez ryba-1 » niedziela, 16 marca 2008, 23:12

jak patrze ostatnio na "nasze" forum, to mam wrazenie ze zaczelo powoli umierac. ciekawe dla czego...... :evil:
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 16 marca 2008, 23:22

Zmieniły się zasady ;)
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez weede » niedziela, 16 marca 2008, 23:22

kto umarl? :D
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Koniu » niedziela, 16 marca 2008, 23:38

Hmm... Pewnie rozpocznę niepotrzebną dyskusję... Mam wrażenie, że userzy poprostu wolą nie pisać, bo i tak w 90% przypadków są gnojeni za swoje poglądy przez innych... Panuje tu jakaś dziwna atmosferka jebania wszystkich świeżych i średnio starych użytkowników... Jak są spoty to jesteście fajnymi kumplami, z którymi można pogadać poprostu o wszystkim... A jak człowiek powie coś na forum to odrazu spotyka się z kontratakiem... Mówię tu o swoim przykładzie... Zalogowałem się, wrzuciłem jakieś filmiki, zdjęcia, i zero zainteresowania... Większość tylko: za słabo, za wolno, zbyt mało efektownie/niebezpiecznie... Nie mam nic do zasad panujących na forum, bo są niezbędne do utrzymania porządku i poziomu... Nie chcę wstrzynać tu burd/zadym itp. itd... Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że to siłą napędową każdego forum są użytkownicy... Jak już wylewam swoje gorzkie żale to powiem o czymś jeszcze... Co tydzień na pasie w Koronowie spotykają się rzesze osób... Dlaczego nie ma jakiejś inicjatywy, by częściej się spotykać, gadać i świrować ( w gronie SRTB )... Może to moje odczucie ale staracie się odizolować od całego innego świata bydgoskiej motoryzacji... Powtórze się, iż nie chcę mi się tutaj z nikim kłócić - i tym samym post ten nie jest zaczepką...
Koniu
Super user

Postprzez gshock » niedziela, 16 marca 2008, 23:40

KOZI napisał(a):słyszeliście o GTR co pare dni temu wyjechał?

dolar tanieje , funt tanieje, wyszedl nowy gtr. niedlugo bedzie ich wiecej i za przystepniejsza kase w polandii.
mialem okazje prowadzic i od tej pory zaluje ze moi starzy nie urodzili siew japoni 8)
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez weede » poniedziałek, 17 marca 2008, 00:13

Koniu, mysle, ze poruszyles wazna kwestie forum...chcemy aby trzymalo ono jakis tam poziom i nie bylo forum nijakim, gdzie pisze sie po to zeby pisac. Znam fora gdzie jest tryiion postów dziennie (np. 206club.net) i nic konkretnego. Forum nastawione jest na jakosc a nie ilosc.

Koniu napisał(a):Co tydzień na pasie w Koronowie spotykają się rzesze osób...

z ktorych 90% to okoliczne wies tuningi , ludzie ktorzy sie nie scigaja tylko przyjechali pogadulic i sie polansowac. Sam nie poruszam sie szybkim autem, co nie znaczy ,ze wolno nim jezdze - ale nie staram sie na sile zainteresowac tym kogos.

Koniu napisał(a):Dlaczego nie ma jakiejś inicjatywy, by częściej się spotykać, gadać i świrować ( w gronie SRTB )

Teraz jest cieplej wiec moze bedzie lepiej ;)

Koniu napisał(a):Może to moje odczucie ale staracie się odizolować od całego innego świata bydgoskiej motoryzacji...

Jesli odizolowanie, to wyluskanie osob ktore jaraja sie szybka jazda samochodem to tak ;)
weede
Administrator

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 17 marca 2008, 00:27

Weede, pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze ;)

weede napisał(a):Koniu, mysle, ze poruszyles wazna kwestie forum...chcemy aby trzymalo ono jakis tam poziom i nie bylo forum nijakim, gdzie pisze sie po to zeby pisac. Znam fora gdzie jest tryiion postów dziennie (np. 206club.net) i nic konkretnego. Forum nastawione jest na jakosc a nie ilosc.

Owszem. Mnie też nie rajcuje przeglądanie n-tego posta "Fajny filmik z Jutrjub" albo coś takiego. Ale np chętnie zobaczę wszystkie auta użytkowników forum. Dział to "Nasze auta", a nie "Nasze pociski". Tak szczerze mówiąc, gdyby zrobić porządek w tym dziale i wyłuskać same porządne projekty to zostałoby tam pięć postów... Wiadomo, że np 100 zdjęć jak to walczyłem z rdzą to nic ciekawego (nie piję tutaj do nikogo, taki przykład). Tematy o mniej ciekawych autach po prostu są, ale można zawsze zerknąć i coś tam sobie poczytać.

Bo na przykład, Kadett Modliszki został zamknięty, wcześniej Omega, dlaczego? Bo nie są to auta "Streetracingowe". Ale co na przykład ma wspólnego z wyścigami ulicznymi Jeep Ryby? Poruszany był też temat że nie interesują 'nas' tutaj zmiany czysto stylistyczne, rajcują 'nas' konie mechaniczne, sprint do setki itd. W takim razie, nie do końca rozumiem sens trzymania tematów Miłego, Arkadiusa, bo tam spora część tematów odnosi się tylko i wyłącznie do Stylingu.

Nie chodzi mi o to żeby teraz wywołać jakąś wojnę, czy kłótnie. Nie miałem zamiaru też nikogo tutaj urazić (chłopacy wymienieni wyżej, nic do was nie mam i chyba dobrze o tym wiecie - musiałem podać tylko jakieś przykłady) - chodzi mi o to żeby może spojrzeć też na to z innej strony.

Zasady, zasadami, forum jednak opiera się głównie na aktywności użytkowników. Brychu kiedyś wspomniał, że na forum są "równi i równiejsi", jedni mogą więcej, inni mniej, itd. Czy to dobre? Nie wiem, nie mnie oceniać, na pewno się tego nie wyeliminuje - nowy/młody, zawsze jest na początku 'gorszy' i tak było zawsze, i będzie zawsze, na każdym forum. Jednak obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, to na forum zostaną sami 'wyjadacze' oraz ludzie tylko i wyłącznie czytający posty, bo strach będzie się odezwać. A jeśli dojdzie do takiej sytuacji, forum stanie się zbędne - starzy wyjadacze, mają swoje telefony, numery gadu-gadu, maile, itd. Kontaktować się mogą.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 17 marca 2008, 05:42

jedna rzecz, która bardzo mnie osttanio ukuła: kasowanie "niewygodnych" postów, edytowanie ich tak by były bardziej przyjazne dla tych "najlepszych"..

Przez wiele lat czułem sie w tym środowisku dobrze, lubiłem zaglądać na forum, przyjeżdżać, pogadać.. Teraz zaczynam czuć, że jednak nie jestem częścią btej grupy, zaczynam mieć wrażenie, że jestem intruzem na forum bo nie idę w moc tylko w styl..
Nie podnieca mnie jazda 200kmh/ po mieście ani wyprzedzanie przystankami.. Nie wiem, może poprostu za dużo km w życiu przejechałem i wiem, co oznacza prędkość i co może za sobą pociagnąć..

Ale wracając do forum, jeśli nadal będzie tak jak jest, że posty są bez powodu zamykane, ludzie jebani za wklejenie 3 linków do innych serwisów dziennie to sorry.. ale na moje to forum uz długo nie pociągnie... A szkoda.. Bo aut idących w moc w tym sezonie jest w bydzi tak naprawdę kilka, może kilkanaście.. Ile można czytać o tym samym i spuszczać się, że ktoś założył nowy wskaźnik...?
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez weede » poniedziałek, 17 marca 2008, 08:08

Jesli były skasowane posty to na prosbe autora/autorki, ktore dostawalem na PW.
weede
Administrator

Postprzez Koniu » poniedziałek, 17 marca 2008, 09:46

Ciesze się, że mój post poszedł w dobrą stronę... Zależało mi na tym... Myślę, że jak atmosfera na forum stanie się bardziej ludzka i wyrównana dla wszystkich - to srtb będzie lepszą i większą paczką ludzi interesujących się samochodami i streetracingiem... Tak jak Kamil napisał: na forum można policzyć na palcach jednej ręki samochody typowo zrobione na wyścigi uliczne... Reszta to albo seryjne autka z lekkim tunem albo poprostu samochody, które są kochane i uwielbiane przez swoich właścicieli... Ale i takie muszą się tu znaleźć, by ktoś rozpoczął swą przygodę z srtb... Co do spotów to gorąco zachęcam do większego zaangażowania... Doskonale rozumiem, że nie każdy ma zawsze czas lub ochotę, by lecieć np. do Koronowa... Ale wśród 30 palantów piłujących skutery piaggio na plamie oleju jest i powinno być miejsce dla SRTB... Kilkanaście autek i pas zrobiłby się przyjemniejszy... Myślę, że tylko wspólnymi siłami możemy postawić forum na nogi... I nie chodzi mi o 100000 userów i 10000 postów dziennie - bo to czysta głupota...

Pozdrawiam
Koniu
Koniu
Super user

Postprzez sylvietti » poniedziałek, 17 marca 2008, 12:10

znalazłam się tutaj trochę przypadkiem, ale było tu bardzo miło. mało piszę, mało ogólnie się udzielam, ale widzę tu zmianę.. fajnie, że staracie się odciąć od tych wszystkich jeleni i pseudo tuningowców, ale każdy od czegoś zaczynał. i wydaje mi się, że tak naprawdę streetracing nie dla wszystkich znaczy to samo. nie każdego stać na to, żeby mieć super furę, albo ładować w furę kupę kasy. nie każdy zna się idealnie na samochodach, żeby wiedzieć, co gdzie i jak pomodzić, żeby było więcej mocy. a niektórym mocy styka i wolą rzucać się w oczy wizualnie.

największą radochę miałam, jak kiedyś udało mi się swoim lanosem objechać jakąś bmkę. tak się podjarałam, że pocisnęłam zaraz za jakąś C klasą, która w międzyczasie mnie i bmkę objechała. logiczne, że jej nie dogoniłam, ale chyba właśnie w tym wszystkim chodzi o fun, prawda ? wiadomo, są jakieś granice, ale może warto każdemu dać szansę na wykazanie się ? bo nie chciałabym usłyszeć, że moje auto jest za mało streetracingowe, albo że np. jestem głupią dupą i gdzie ja w ogóle się pcham..

wydaje mi się, że to forum trzyma naprawdę całkiem niezły poziom, ale może warto bardziej się rozprzestrzenić, niż dalej piąć w górę.. to jest tylko moje zdanie, zresztą każdy ma własne, mam nadzieję, że niekogo nie uraziłam. jeśli rzeczywiście w tym wszystkim chodzi o fun, tak jak wszyscy twierdzą, to pokażmy, jak zajebiście potrafimy się tym bawić.
shut up and drive.
sylvietti
User

Postprzez maciej29 » poniedziałek, 17 marca 2008, 12:29

sylvietti napisał(a):znalazłam się tutaj trochę przypadkiem, ale było tu bardzo miło. mało piszę, mało ogólnie się udzielam, ale widzę tu zmianę.. fajnie, że staracie się odciąć od tych wszystkich jeleni i pseudo tuningowców, ale każdy od czegoś zaczynał. i wydaje mi się, że tak naprawdę streetracing nie dla wszystkich znaczy to samo. nie każdego stać na to, żeby mieć super furę, albo ładować w furę kupę kasy. nie każdy zna się idealnie na samochodach, żeby wiedzieć, co gdzie i jak pomodzić, żeby było więcej mocy. a niektórym mocy styka i wolą rzucać się w oczy wizualnie.

największą radochę miałam, jak kiedyś udało mi się swoim lanosem objechać jakąś bmkę. tak się podjarałam, że pocisnęłam zaraz za jakąś C klasą, która w międzyczasie mnie i bmkę objechała. logiczne, że jej nie dogoniłam, ale chyba właśnie w tym wszystkim chodzi o fun, prawda ? wiadomo, są jakieś granice, ale może warto każdemu dać szansę na wykazanie się ? bo nie chciałabym usłyszeć, że moje auto jest za mało streetracingowe, albo że np. jestem głupią dupą i gdzie ja w ogóle się pcham..

wydaje mi się, że to forum trzyma naprawdę całkiem niezły poziom, ale może warto bardziej się rozprzestrzenić, niż dalej piąć w górę.. to jest tylko moje zdanie, zresztą każdy ma własne, mam nadzieję, że niekogo nie uraziłam. jeśli rzeczywiście w tym wszystkim chodzi o fun, tak jak wszyscy twierdzą, to pokażmy, jak zajebiście potrafimy się tym bawić.

wszystkich jeleni i pseudo tuningowców co przez to myślisz ze jak zrobię coś z zewnątrz auta to już nic nie robie ?
maciej29

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 17 marca 2008, 12:29

Widzę że i inni mają zdanie takie jak ja...

Maciej, mam wrażenie, że Sylwi chodziło o "Elo Tuning Dełu Tiko i palenie gumy na oleju tymże autem".
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 17 marca 2008, 14:26

też mam takie wrażenie.. Generalnie zacząłem ostatnio udzielać się na StreetKillers, ludzie w dużej części z srtb i HTB, jest miło i wesoło, można na forum pogadać nie tylko o robieniu auta stricte do 1/4.. Nie gnoi się ludzi za to, że pokazują walkę z autem i doprowadzanie go do stanu używalności... Niby znakomita większość z nas ma doświadczenia z niejednym bydgoskim forum, ale każde z nich upada.. Macie może pomysł dlaczego?
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez Dzapanis » poniedziałek, 17 marca 2008, 14:31

Ja wiem ja wiem !

Bo tylko brychu umie jezdzić terenówką po drzewach i w tym samym czasie prowadzić skode oktawie z prędkością 200 km/h przy tym dłubać w nosie dużym palcem od nogi pasażera siedzącego z tyłu ! :lol: Inni sie nie liczą

A tak btw. to gdyby nie CRX Braci i RS4 to z nazwy tego forum można by wykreślić pierwsze dwie litery
Dzapanis

Następna strona

Powrót do Off Topic