Tankowanie na Auchan i Carfour

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez gshock » piątek, 29 lutego 2008, 10:05

GaRaż napisał(a):no wlasnie G , raczej musza sie zgadzac hehe , banki 5litrowe na paliwko nie sa z gumy , jezeli na 5litrach jest blad to na baku jeszcze wieksza

jesli stacja jest stacja ajencka to ajent co 24h rozlicza sie z centrala orlenem\lotosem\shellem ze stanow paliw i nie ma mowy tu o lipie.
gorzej ze stacjami partnerskimi tam to faktycznie mozliwe sa rozne akcje krzywe tak pomyslalem sobie.
dlatego ja tankuje zawsze na ajentach :P
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez KarQ » piątek, 29 lutego 2008, 10:07

Ja na Bliskiej w Płocku przy tym samym dystanisie (290km tyle wynosi mi trasa płock-wawa-płock + kręcenie się w tych samych rewirach) zalewam gaziwa 33l gdzie na Orlenie obok 28,5-29 :D

Okradają na każdym kroku!
KarQ

Postprzez gshock » piątek, 29 lutego 2008, 10:14

z el pi dzi to nie wiem jak jest...
ja tylko paliwa ropopochodne 8)
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez kamil_kicio » sobota, 1 marca 2008, 10:51

trance napisał(a):
jakoś ciężko mi przypomnieć sobie te dwa lata tankowania na Orlenie... :mrgreen:

no to jakbyś chcial wiedziec odkąd mialem polda tankowalem lpg na orlenie, bo szczerze mi nie zrobi że zaplace 4 zl więcej na 20 litrach lpg a wiem, że nie tankuje jakiegoś shitu.

a jeszcze wracając do tematy to np.
tankując na orlenie lpg do pełna zawsze około 33 litrów wchodzi do pełna.

jadąc kiedyś na auchan weszło np 36 litrów

butla zawsze byla wyjeżdzona do momentu aż już nie chcial jechać.

więc osobiście wole tankować na jednej stacji z której jestem zadowolony.
pozdro
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez trance » sobota, 1 marca 2008, 10:56

kamil_kicio napisał(a):trance napisał/a:

jakoś ciężko mi przypomnieć sobie te dwa lata tankowania na Orlenie... :mrgreen:

no to jakbyś chcial wiedziec odkąd mialem polda tankowalem lpg na orlenie, bo szczerze mi nie zrobi że zaplace 4 zl więcej na 20 litrach lpg a wiem, że nie tankuje jakiegoś shitu.

dobra nie tłumacz się :mrgreen:

ale mniejsza o to...w każdym razie oszukują jak diabli i raczej za duzo z tym nie zdziałamy...
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez Mycha » sobota, 1 marca 2008, 14:24

jak juz jest temat stacji to mam pytanie :) ma ktos jakies wspomnienia zle z NESTE ?? bo ja tam tankuje i w sumie nie nazekam :)
Mycha
User

Postprzez przem » sobota, 1 marca 2008, 14:37

sory za OT
jak dla mnie orlen to totalna padaka :x kiedys tankowalem tam Pb 98 bo mialem po drodze do szkoly ale jak przyszla zima...yyy samochod stoi na noc w garazu... to z rana niemopglem go odpalic, zaczynal sie dusic za kazdym razem... :/ co sie okazalo ze do paliwa dolewaja wody albo wodopodobnych gowien.. niepolecam ;/ :!: :!:
przem
User

Postprzez gshock » sobota, 1 marca 2008, 14:37

neste to juz ruski lukoil. :>
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez djsznikers » niedziela, 2 marca 2008, 00:26

Mycha napisał(a):wspomnienia zle z NESTE
Wciągnęlo mi 50zł, ale następnego dnia na szczęście oddali. Musiałem do nich zadzwonić i tłumaczyć wszystko po kolei chyba z 5min.
djsznikers
Rookie

Postprzez wadel » niedziela, 2 marca 2008, 13:33

No wiec tak ...

No.1 Jak wlewasz i chwile odczekach jak "zleci" to wejda spokojnie te 2-3 czasem wiecej Litr
No.2 Banka 5L najczesniej obietosciowa ma wiecej, bo podane jest ile sie w niej plynu znajduje i zazwyczaj jakas tam niewielka rezerwa jest moze waga by pomogla ?
No.3 Bardziej bym sie martwil o jakosc paliwka i wszxelakich dodatkach zwiekszajacych ich objetosc jakos bezpieczniej dla stacji bo ciezsze do wykrycia czy nie tak ?
No.4 Przekrety byly sa i beda, "bo to Polska nie elegancja Francja"

PS. Co do Nestle tez na fordonie zjadlo mi piec dyszek i tez bezproblemowo bym odzyskal jak by mi wydrukowalo ten pier**** rachunek ktorego nigdy nie ma ;/
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez Joszi » niedziela, 2 marca 2008, 17:04

Co do gazu to nie ma się co czepiać ;) Jak stacja ma zewnętrzny zbiornik na lpg to prawie zawsze wejdzie mniej niż jak jest zbiornik pod ziemią. W zewnętrznych zbiornikach bardzo dużo zależy od temperatury otoczenia. Dlatego warto tankować na stacjach które mają zbiorniki na gaz pod ziemią bo wtedy te różnice nie są aż takie duże ;)

ale co do benzyny to już czepiać się trzeba ;)
Joszi
User

Postprzez FordOn » niedziela, 2 marca 2008, 19:00

Brychu napisał(a):Spokojnie FordOn, przecież w większości samochodów możesz zatankować pod korek po odbiciu dystrybutora, ja wielokrotnie wlewałem więcej niż ma bak do wielu samochodów na wielu stacjach.

Juz odpowiadam co i jak...
Nie zalozyl bym tego tematu gdyby nie fakt ze oba auta byly tankowane z identycznym wskazaniem stanem zbiornika, a do tego tankujemy auta doslownie pod korek, az sie miejsce nie skonczy...

Sorry ze tak dlugo nie odpisywalem ale mam troche utrudniony dostep do neta... :(
FordOn
Forum Killer

Postprzez trance » niedziela, 2 marca 2008, 20:26

wadel napisał(a):No.1 Jak wlewasz i chwile odczekach jak "zleci" to wejda spokojnie te 2-3 czasem wiecej Litr

to się uśmiałem...chyba chciałeś powiedzieć 2,3 setki czyli 0,2-0,3l
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez sylvietti » wtorek, 4 marca 2008, 10:39

ja już 3 rok tankuje na orlenie w fordonie, jeśli chodzi o objętość, to się zbytnio nie wypowiem, bo mimo, że tankowałam zarówno benzyne, ropę jak i gaz, to praktycznie nigdy nie tankuję do pełna, więc ciężko mi określić czy przeginają czy nie przeginają.. ale na jakość tego paliwa albo gazu jak najbardziej nie narzekam. i tak jak Kicio, wolę czasem zapłacić ciut więcej niż potem się wkurwiać, że mi nie odpala albo ogólnie wali w chuja.
shut up and drive.
sylvietti
User

Postprzez komandor4 » piątek, 7 marca 2008, 21:48

Co do paliw to w roznych miejscach tankuje.. Jakos tylko do orlenu jestem nei przekonany i do malych stacji.. Z kolei na auchan i carrefour tankuje lecz rzadko kiedy leje do pelna wiec nie wiem jak to jest lecz ostatnio rowniez po auchan wydalo mi sie ze auto bardzo duzo spalilo w trasie ale jakos pominalem ten temat .. Ogolnie jak tankuje to shell wybieram.. Na dluzsze trasy tak - moze bedziecie sie smiac ale jak wlalem V-power to na trasie naprawde czulem ze auto jest mocniejsze i mimo obciazenia ruszalo zwawo spod swiatel itd. Pod tym katem lubie wlasnie shell a co do gazu zamierzam zalozyc i mi facet mowil ze rzekomo na statoil jest bardzo dobry gaz .. No ale jeszcze nie mam w tej kwestii doswiadczenia - nie mniej jednak dzieki za uwage - bede mial oko przy tankowaniu na auchan i innych..
komandor4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off Topic